Waarom dakramen plaatsen?

A living room area with 2 roof windows
Er zijn heel wat redenen waarom een dakraam plaatsen een goed idee is. Meer daglicht in je woning brengt namelijk heel wat positieve effecten met zich mee. Je verandert iedere ruimte in je woning in een oase van daglicht met behulp van een dakraam. Misschien denk je dat een dakraam plaatsen een ingewikkelde klus is en dat je maanden zoet bent. Niet waar. Het is een relatief eenvoudige ingreep en de voordelen zijn talrijk. Wil je een dakraam laten plaatsen? Twijfel niet langer en profiteer direct van meer daglicht in je woning.

Minder energiekosten dankzij daglicht

Als je overdag al vroeg de lichten aan moet doen om bepaalde activiteiten uit te kunnen voeren, dan levert dat op de lange termijn best een kostenpost op. Door meer daglicht in je woning kan je dus geld besparen op elektriciteitskosten. Bovendien kun je wanneer de zon van bovenaf jouw woning verwarmt ook de verwarming een graadje lager zetten. Je profiteert namelijk de hele dag van het zonlicht dat een belangrijke bijdrage levert aan de opwarming van jouw woning.

Voel je beter met daglicht

Er zijn nog veel meer voordelen, zoals het feit dat daglicht je vrolijker maakt, energie geeft en je er beter van slaapt. Daglicht in je woning is dus goed voor de geest en het lichaam. Zo maakt daglicht je immuunsysteem sterker. Allerlei voordelen dus die ook voor jou binnen handbereik zijn.

Key takeaways
  • Daglicht dat van boven naar binnen schijnt, transformeert je woning. Het zorgt binnen voor een ontspannen sfeer en zet je interieur in de spotlight.
  • Door een dakraam te plaatsen, kun je bezuinigen op je energiekosten. Je profiteert langer van het daglicht en je kunt de lampen overdag uitlaten.
  • Dakramen zorgen voor een gezonder binnenklimaat en verbeteren de kwaliteit van de lucht in je woning.

Stijlvolle woning met daglicht van boven

Naast bovenstaande voordelen geeft daglicht jouw woning ook een stijlvolle uitstraling. Stel je voor: je hebt je woning prachtig ingericht met je favoriete meubels. Ook de muren heb je voorzien van mooie kleurtinten. Doordat er daglicht van bovenaf je woning in schijnt, zet je jouw interieur op een prachtige wijze in de spotlights. Dankzij het spel van daglicht en schaduw krijgt jouw hele interieur een magisch uiterlijk. Voeg raamdecoratie zoals rolgordijnen toe om het zonlicht te weren of om je kamer te verduisteren.

“Misschien ben je in de veronderstelling dat een dakraam plaatsen een ingewikkelde klus is en dat je er maanden zoet mee bent. Daar klopt niets van. Het is een relatief eenvoudige ingreep en de voordelen zijn talrijk.”

Dichter bij de natuur

Dakramen maken de scheidslijn tussen binnen en buiten een stuk kleiner. Dat zorgt voor een ontspannen sfeer in je woning. Als je naar boven kijkt, zie je de blauwe lucht, prachtige wolkenpartijen of 's avonds een mooie sterrenhemel of het licht van de maan. Het lijkt alsof binnen en buiten met elkaar zijn verenigd in jouw woning.

Profiteer van het schoorsteeneffect

Daarnaast bieden dakramen de gelegenheid je woning goed te ventileren en voldoende frisse lucht naar binnen te halen. Wel zo gezond om schone lucht in te ademen en te leven in een ruimte waar onprettige geuren en schadelijke stoffen zijn weggevoerd met de trek in je woning. Dit is het zogenaamde schoorsteeneffect waarin warme lucht opstijgt, waardoor jouw woning in de zomer koeler blijft. Dakramen versterken en optimaliseren dit effect wat zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

Hoelang duurt het om een dakraam te plaatsen?

Als je dit werk overlaat aan een gecertificeerde Montagepartner van VELUX, dan weet je zeker dat jouw dakramen veilig en secuur worden geplaatst. Een dakraam plaatsen, wordt meestal binnen een halve dag geklaard.

Gerelateerde artikelen