Gebruik daglicht om je woning te verlichten

Daglicht geeft het interieur van je woning een echte oppepper. We bevinden ons graag in een ruimte met veel daglicht. Daglicht is bovendien noodzakelijk voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Daglicht heeft als voordeel dat het overal aanwezig is. Bovendien is het gratis beschikbaar. Wanneer je hier op een slimme manier gebruik van maakt, heb je de mogelijkheid om een gezellige en aangename sfeer te creëren.  
Key takeaways
    • Daglicht is noodzakelijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Het geeft rust voor de ogen en vermindert de kans op winterdepressie. Dakramen zijn ideaal om daglicht optimaal te gebruiken.
    • Een woningrenovatie is ideaal om een dakraam te plaatsen. Tijdens een renovatie kan je gemakkelijk de verhouding van 20% tussen vloeroppervlak en hoeveelheid beglazing in een ruimte in acht nemen.
    • Dankzij daglicht ben je verzekerd van een optimaal bioritme. Je slaapt beter ‘s nachts en wordt ontspannen wakker.

Dakramen geven een magisch effect

De positie van de zon verandert voortdurend in de loop van de dag. Het daglicht in je woning is daarom geen enkel moment hetzelfde. Het verschuift voortdurend en richt zich telkens op andere plekken. Zijn er specifieke plekken in je woning waar nu helemaal geen daglicht komt? Een dakraam is ideaal om extra daglicht te creëren en om zodoende veranderende accenten in je woning te leggen.

Breng donkere ruimtes tot leven met een VELUX dakraam

Kleine en donkere ruimtes verlichten is altijd een uitdaging. Kunstmatige verlichting zoals vloerlampen of plafondlampen bereiken nooit echt het ideale effect. Dankzij een dakraam hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Renovaties zijn ideaal om ook een dakraam te plaatsen

Zit je eraan te denken om je woning (deels) te renoveren? Dan is dit ook de ideale kans om enkele dakramen te plaatsen. De vuistregel zegt dat er een verhouding van 20% is tussen het vloeroppervlak en de hoeveelheid beglazing in een ruimte. Hier kun je makkelijk rekening mee houden bij de renovatie van je woning. Zo kan je na de renovatie de lichtinval in je woning helemaal zelf regelen met bijvoorbeeld rolgordijnen of rolluiken van VELUX. 

Je interieur optimaal benutten met dakramen

Wil je je woning een volledige make-over geven? Dan zijn dakramen ideaal. In je woning wil je je vooral thuis voelen en optimaal voor jezelf zorgen. Daglicht is een must om mentaal en fysiek in een goede gezondheid te blijven en gewoon te genieten. Denk maar aan het gevoel de zon op je huid te voelen. Dakramen plaatsen is ideaal om gratis gebruik te maken van deze natuurlijke rijkdom. Meer dan andere ramen brengen dakramen daglicht in je woning.

Geniet van gratis verlichting dankzij dakramen

Daglicht reguleert de aanmaak van melatonine bij mensen. Melatonine zorgt voor een natuurlijk gevoel van slaap in de avond. Is er overdag in een ruimte voldoende daglicht, dan voel je je automatisch fitter.

Verbind het interieur en het exterieur van je woning met een dakraam

Schijnt er buiten een heerlijk lentezonnetje? Dan geniet je er binnen eveneens van met een goed geplaatst dakraam. Herfst- en winterweer hebben eveneens hun charmes. Een dakraam van VELUX isoleert perfect en je geniet binnen van de warmte terwijl het buiten koud is of regent.

Versterk de inrichting van je woning met een dakraam

Je richt je woning perfect in volgens de stand van de zon met dakramen. Zo zorg je ervoor dat een object op een specifiek moment belicht wordt. De warme kleur van schilderwerk wordt extra versterkt door daglicht. Hier kun je rekening mee houden bij het kiezen van kleuren en tinten voor het schilderwerk. Tapijten en andere vloerbekleding voelen extra warm aan door zonlicht; ideaal als je op blote voeten loopt. Kortom, dakramen hebben heel wat voordelen. Bekijk vandaag nog de mogelijkheden om VELUX dakraam te laten plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Creëer een creatief en productief stimulerende binnenruimte
Iedereen die de laatste jaren weleens thuis heeft gewerkt, weet het. Om goed te kunnen werken, heb je een inspirerende omgeving nodig die jouw creativiteit stimuleert. Een ruimte waar je je ook goed kunt concentreren. Dat is een belangrijke voorwaarde om je productiviteit te verhogen. Dit is niet alleen van toepassing op het werken binnenshuis. Ook op andere momenten is een stimulering van de creativiteit en productiviteit van belang. Nu is de woonsituatie voor iedereen weer anders. Waar de één een aparte kamer tot zijn beschikking heeft die volledig voor dit doel ingericht kan worden, moet de ander een plekje creëren in de woonkamer. Hoe creëer je een ideale plek in je woning waar je creativiteit en productiviteit getriggerd worden? Dit zijn onze tips om je productiviteit en creativiteit een boost te geven.
Het volledige artikel lezen
Daglicht meenemen in de architectuur van je woning
Daglicht in je woning halen, is van cruciaal belang. Architecten spelen daar dan ook graag op in en gebruiken het meestal als uitgangspunt bij het ontwerpen van woningen en kantoorgebouwen. Een goed voorbeeld van hoe ontwerp, het behoud van originele elementen van de constructie en een overvloed aan daglicht samenkomen. Dankzij de lichtinval in je woning houd je contact met de natuur. Je volgt het ritme waarin de zon ‘s morgens op komt en ‘s avonds weer ondergaat. Dat is precies zoals het ooit was bedoeld. Ons hele wezen en dus ook ons slaap- en waakritme is namelijk ingesteld op deze natuurlijke cyclus van licht en donker. Overdag ben je erbij gebaat om zoveel mogelijk daglicht in je woning te halen. Hoewel je binnen zit, krijg je op die manier toch ook voldoende van buiten mee. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen met de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen
Creëer meer daglicht en ruimte met een VELUX dakkapel
Ben je van plan om je woning te verbouwen? Dan is dat ook het moment om na te denken of je extra ruimte wilt creëren en meer daglicht in je woning wilt toelaten. Dat kan heel goed met een dakraam of een dakkapel. Je bovenste verdieping ondergaat een ware metamorfose als je een dakkapel op zolder plaatst. Het verschil tussen de dakkapel voor en na die werd aangebracht, is werkelijk enorm. Wat een daglicht en ruimte opeens. Je vraagt je af waarom je niet veel eerder voor een zolder en slaapkamer met dakkapel hebt gekozen. Op deze pagina lees je alles over de verschillende soorten dakkapellen van VELUX die een alternatief zijn voor de reguliere dakkapel. Ook lees je wat de voordelen van een VELUX dakkapel op zolder zijn.
Het volledige artikel lezen