Gebruik daglicht om je woning te verlichten

Bedroom with two Cabrio roof windows
Daglicht geeft het interieur van je woning een echte oppepper. We bevinden ons graag in een ruimte met veel daglicht. Daglicht is bovendien noodzakelijk voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Daglicht heeft als voordeel dat het overal aanwezig is. Bovendien is het gratis beschikbaar. Wanneer je hier op een slimme manier gebruik van maakt, heb je de mogelijkheid om een gezellige en aangename sfeer te creëren.

Dakramen geven een magisch effect

De positie van de zon verandert voortdurend in de loop van de dag. Het daglicht in je woning is daarom geen enkel moment hetzelfde. Het verschuift voortdurend en richt zich telkens op andere plekken. Zijn er specifieke plekken in je woning waar nu helemaal geen daglicht komt? Een dakraam is ideaal om extra daglicht te creëren en om zodoende veranderende accenten in je woning te leggen.

Breng donkere ruimtes tot leven met een VELUX dakraam

Kleine en donkere ruimtes verlichten is altijd een uitdaging. Kunstmatige verlichting zoals vloerlampen of plafondlampen bereiken nooit echt het ideale effect. Dankzij een dakraam hoef je je hier geen zorgen over te maken.
Key takeways
    • Daglicht is noodzakelijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Het geeft rust voor de ogen en vermindert de kans op winterdepressie. Dakramen zijn ideaal om daglicht optimaal te gebruiken.
    • Een woningrenovatie is ideaal om een dakraam te plaatsen. Tijdens een renovatie kan je gemakkelijk de verhouding van 20% tussen vloeroppervlak en hoeveelheid beglazing in een ruimte in acht nemen.
    • Dankzij daglicht ben je verzekerd van een optimaal bioritme. Je slaapt beter ‘s nachts en wordt ontspannen wakker.

Renovaties zijn ideaal om ook een dakraam te plaatsen

Zit je eraan te denken om je woning (deels) te renoveren? Dan is dit ook de ideale kans om enkele dakramen te plaatsen. De vuistregel zegt dat er een verhouding van 20% is tussen het vloeroppervlak en de hoeveelheid beglazing in een ruimte. Hier kun je makkelijk rekening mee houden bij de renovatie van je woning. Zo kan je na de renovatie de lichtinval in je woning helemaal zelf regelen met bijvoorbeeld rolgordijnen of rolluiken van VELUX. 

Je interieur optimaal benutten met dakramen

Wil je je woning een volledige make-over geven? Dan zijn dakramen ideaal. In je woning wil je je vooral thuis voelen en optimaal voor jezelf zorgen. Daglicht is een must om mentaal en fysiek in een goede gezondheid te blijven en gewoon te genieten. Denk maar aan het gevoel de zon op je huid te voelen. Dakramen plaatsen is ideaal om gratis gebruik te maken van deze natuurlijke rijkdom. Meer dan andere ramen brengen dakramen daglicht in je woning.

"Je geniet het hele jaar door van een optimale lichtinval en alle voordelen voor lichaam en geest met daglicht. Dakramen zijn ideaal om daglicht in je woning binnen te laten vallen."

Geniet van gratis verlichting dankzij dakramen

Daglicht reguleert de aanmaak van melatonine bij mensen. Melatonine zorgt voor een natuurlijk gevoel van slaap in de avond. Is er overdag in een ruimte voldoende daglicht, dan voel je je automatisch fitter.

Verbind het interieur en het exterieur van je woning met een dakraam

Schijnt er buiten een heerlijk lentezonnetje? Dan geniet je er binnen eveneens van met een goed geplaatst dakraam. Herfst- en winterweer hebben eveneens hun charmes. Een dakraam van VELUX isoleert perfect en je geniet binnen van de warmte terwijl het buiten koud is of regent.

Versterk de inrichting van je woning met een dakraam

Je richt je woning perfect in volgens de stand van de zon met dakramen. Zo zorg je ervoor dat een object op een specifiek moment belicht wordt. De warme kleur van schilderwerk wordt extra versterkt door daglicht. Hier kun je rekening mee houden bij het kiezen van kleuren en tinten voor het schilderwerk. Tapijten en andere vloerbekleding voelen extra warm aan door zonlicht; ideaal als je op blote voeten loopt. Kortom, dakramen hebben heel wat voordelen. Bekijk vandaag nog de mogelijkheden om VELUX dakraam te laten plaatsen.

Gerelateerde artikelen