Alles over het upgraden van jouw VELUX dakraam

Raamdecoratie, buitenzonwering, Smart Home en meer; terwijl we genieten van de zon, moeten we soms bepalen hoe daglicht en warmte onze huizen binnenkomen. Met dakramen kun je de hoeveelheid daglicht en frisse lucht die je woning binnenkomt beter regelen. Maar je kunt ook raamdecoratie en onze Smart Home-oplossingen gebruiken, zoals VELUX ACTIVE with NETATMO, om volledig te regelen wanneer en waar daglicht nodig is.
Meer info

Waarom raamdecoratie en buitenzonwering toevoegen aan jouw dakramen

Je hebt al tal van VELUX dakramen aan jouw woning toegevoegd en je ruimte getransformeerd met daglicht. Maar wat als je van een zonovergoten kamer wilt overschakelen naar een filmruimte? Wat als je wat privacy nodig hebt? VELUX biedt een volledig assortiment raamdecoratie en buitenzonweringen om uit te kiezen, die je allemaal zullen helpen om het binnenvallende daglicht te beheersen en de privacy in jouw woning te waarborgen.

Terwijl je je dakramen uitbreidt met raamdecoratie of buitenzonwering, kun je overwegen om jouw binnencomfort verder te verbeteren met Smart Home-technologie. Met behulp van een plug-and-play-systeem opent en sluit VELUX ACTIVE jouw dakramen, raamdecoratie en buitenzonwering, allemaal om de leefomstandigheden binnenshuis te verbeteren, zoals CO2-niveaus, vochtigheid en temperatuur.

Verduistering voor slaap en meer

Na een mooie dag met veel daglicht die ons dag- en nachtritme in harmonie houdt, hebben we een nacht rust nodig. Onze verduisterende raamdecoratie voor binnen of buitenzonweringen en rolluiken voor buiten creëren de vereiste duisternis voor een goede nachtrust, middagdutje of filmavondje.

Kies jouw verduisteringsoptie

Houd de hitte buiten

Soms kan het daglicht en de warmte van de zon een beetje te veel zijn. De beste manier om te voorkomen dat de zonnestralen jouw woning via je dakramen opwarmen, is door de hitte tegen te houden voordat deze het dakraam bereikt. Daarom hebben we een reeks warmtewerende producten voor buiten om jouw woning koel te houden, of je nu daglicht wilt doorlaten of niet.

Ontdek buitenzonwering voor dakramen

Pak het slim aan - en krijg meer controle

We raken allemaal gewend aan het gemak om alles met onze smartphones te bedienen. De meeste van onze dakramen, raamdecoratie en buitenzonweringen zijn verkrijgbaar in varianten op zonne-energie of elektrisch, die kunnen worden aangesloten op de VELUX App Control. Hiermee kun je via jouw smartphone raamdecoratie of dakramen openen en sluiten. Als alternatief kun je je binnenklimaat volledig automatiseren via sensorgebaseerde regeling met VELUX ACTIVE with NETATMO.

Ontdek VELUX ACTIVE with NETATMO

Controleer het daglicht gedurende de dag

Of je nu in je thuiskantoor werkt, geniet van de tijd met je gezin in de woonkamer of tijd besteedt aan hobby's, misschien geef je er de voorkeur aan het krachtige daglicht van de zon te dimmen of weerspiegelingen op jouw computerscherm of tv te stoppen zonder het daglicht volledig te blokkeren. Met ons assortiment lichtdoorlatende raamdecoratie kun je blijven focussen terwijl je geniet van het daglicht dat door jouw dakramen naar binnen valt.

Ontdek het rolgordijn

Topkeuzes voor jou

3in1 dakraam

Maak elke kamer lichter met het VELUX 3in1 dakraam. Het unieke design van het 3in1 dakraam zorgt voor mooi daglicht in jouw woning en opent weidse, panoramische uitzichten.

Buitenzonwering

Buitenzonweringen verminderen oververhitting en zorgen voor een koele, comfortabele temperatuur in jouw kamer zonder het zicht naar buiten te beïnvloeden terwijl ze toch daglicht binnenlaten.

VELUX ACTIVE with NETATMO

VELUX ACTIVE is een smart home-oplossing die temperatuur, vochtigheid en CO2-niveaus bewaakt en de kamer ventileert om je binnenklimaat aangenaam en gezond te houden.

Rolluiken

De VELUX rolluiken beschermen jouw kamer het hele jaar door. Ze zijn geschikt voor alle klimaten, houden je kamer koel in de zomer en warm in de winter, terwijl ze invallend daglicht blokkeren.

Artikelen over uprgaden

Welke raamdecoratie past het beste bij je woning?
Het is van belang om je ruimtes van goede raamdecoratie te voorzien. Raamdecoratie moet in de eerste plaats een esthetische bijdrage leveren, maar tegelijkertijd moet het ook functioneel zijn. Je hebt de keuze uit verschillende soorten raamdecoratie, dus maak een geïnformeerde keuze die het beste bij jouw ruimtes past. Heb je een daklicht of een dakraam? In ons ruim assortiment vindt je voor ieder wat wils.
Het volledige artikel lezen
Maak je dakramen klaar voor koude winters en hete zomers
Heb je al één dakraam of meerdere dakramen in je woning? Dan weet je ongetwijfeld dat een dakraam verschillende esthetische en praktische voordelen kent. Misschien overweeg je binnenkort een dakraam te plaatsen. In beide gevallen is het belangrijk je dakraam te optimaliseren. Je dakraam beschermt je woning namelijk tegen zomerse temperaturen. Hoe dan? Met functionele buitenzonweringen en rolluiken.
Het volledige artikel lezen
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
Je woning verbeteren. Niet langer wonen… léven
Als de pandemie ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat een woning meer is dan alleen een plek om te wonen. Het bleek, weliswaar noodgedwongen, dat je er ook kunt werken, lessen volgen en nog veel meer activiteiten kunt uitvoeren die je daarvoor buiten de deur deed. Menigeen zat thuis aan de keukentafel virtueel te vergaderen en hoefde daar ‘s morgens niet eerst voor in de file te staan. Je kon ook zaken doen met bedrijven overzee zonder dat je daarvoor in het vliegtuig hoefde te stappen. Het milieu was nog nooit zo blij als tijdens de pandemie. De lucht was al decennia lang niet zo schoon geweest. Binnenshuis was het echter niet altijd een pretje. Wij mensen leken nauwelijks voorbereid op een gedwongen verblijf in huis. Het was voor velen al gauw duidelijk dat er nog heel wat te verbeteren valt om optimaal gebruik te maken van een woning, maar vooral om optimaal te kunnen genieten thuis.
Het volledige artikel lezen
Hoe warmtewerende producten bijdragen aan een aangename temperatuur op je zolder
De zolder moet een aangename ruimte zijn en dit realiseer je met voldoende daglicht en frisse lucht. Veel mensen hebben daarom een dakraam op zolder. De meeste mensen vinden het echter lastig om de zolder te beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden. Toch is het relatief gemakkelijk om je zolder daartegen te behouden.
Het volledige artikel lezen

Hulp nodig?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw upgradeproject?
Klaar om jouw raamdecoratie te kopen?