Je VELUX dakraam vervangen

Jouw VELUX dakramen vervangen is makkelijker dan je denkt. De afgelopen 10-20 jaar hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt of zelfs een volledige evolutie meegemaakt in het ontwerp en de technologie van onze dakramen. We helpen je graag jouw doel te bereiken om je verouderde of beschadigde oude dakramen te vervangen door een esthetisch aantrekkelijke, energiezuinige en duurzamere oplossing.
MEER INFO

Wanneer en waarom moet ik mijn dakramen vervangen

Dakramen kunnen een huis veel voordelen bieden: ze zorgen voor meer daglicht, ventileren jouw ruimte en creëren een mooie en lichte leefruimte waar het hele gezin tijd wil doorbrengen.

Aan alle goede dingen komt echter een einde. De gemiddelde levensduur van een dakraam varieert tussen 20 en 30 jaar. Als je je dakraam al langere tijd hebt, is het misschien tijd om te overwegen het te vervangen om het interieurontwerp van jouw woning te verbeteren of vanwege functieverlies.

De meest typische tekenen van verloren functionaliteit in een dakraam zijn waterlekkage, waterschade, isolatieproblemen en scheuren en verkleuringen in de ruit.

Vind een Montagepartner en ga vandaag nog aan de slag

Werk samen met de juiste professionals

Het plaatsen van een dakraam moet een zorgenloze ervaring zijn. Onze Montagepartners nemen deze zorgen uit handen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Wat zijn de voordelen van een dakraam vervangen?

Artikelen over vervanging

Man installing a roof window
Het is tijd voor een nieuw VELUX dakraam
Het moment is gekomen om je oude VELUX dakraam te vervangen voor een beter exemplaar waardoor je veel meer daglicht in je woning krijgt, warmte binnenhoudt en de kou buiten. Waar moet je allemaal op letten als je je huidige dakramen wilt vervangen? Lees hier hoe je optimaal profiteert van een redelijk simpele verbouwing en je kamer(s) verandert in een oase van daglicht.
Het volledige artikel lezen
An installer making measurements on the roof.
De 8 stappen die je moet doorlopen bij het plaatsen van een dakraam
Veel mensen zien de voordelen van een dakraam in, maar ze vinden het tegelijkertijd spannend om daadwerkelijk een dakraam te laten plaatsen. Hoe weet je bijvoorbeeld of het dakraam wel goed wordt geplaatst? Hoe weet je welk dakraam nu het beste past bij jouw woning? Dit zijn veelvoorkomende angsten, maar gelukkig zijn ze niet gegrond. VELUX adviseert je namelijk graag bij in het kiezen van de beste dakramen voor jouw ruimtes.
Het volledige artikel lezen
Two people sitting by the table. Man is showing the leaflet to a woman.
VELUX dakraam vervangen: kosten beheren met een budgetplan
Veel woningeigenaren zien de voordelen van een dakraam in. Ze weten dat een dakraam voor extra daglicht zorgt en dat dit goed voor de gezondheid is. Ook weten ze dat een dakraam bijdraagt aan een prachtig interieur. Toch zijn veel woningeigenaren enigszins terughoudend om daadwerkelijk aan het project te beginnen. Ze zijn namelijk bang dat het dakraam vervangen hoge kosten met zich meebrengt. Gelukkig hoeven de kosten voor het vervangen van een dakraam helemaal niet zo hoog te zijn wanneer je slim met het geld omgaat. Het is dan wel belangrijk om vooraf een budget op te stellen.
Het volledige artikel lezen
Woman and girl in the bedroom
Ervaar de voordelen van meer daglicht met een nieuw dakraam
Ben je van plan om je dakraam te vervangen? De meeste mensen gaan dan voor een nieuw model met dezelfde omvang. In deze tijd zijn er veel geavanceerde dakramen op de markt. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ze dragen ook bij aan een krachtig interieur. De verschillende modellen blazen allemaal nieuw leven in je ruimte. Maar hoe vind je een dakraam dat bij je ruimte en je persoonlijke wensen past?
Het volledige artikel lezen
Furnished room with two roof windows side by side with daylight coming in.
Waarom het verstandig is om je dakraam te vervangen
Heb je bepaalde ruimtes voorzien van een dakraam? Dan heb je ongetwijfeld al de vele voordelen van een dakraam ervaren. Toch is het verstandig om je dakraam om de zoveel tijd te vervangen.
Het volledige artikel lezen

Hulp nodig?

Kom in contact met onze adviseurs
Als je je daglichtniveau binnenshuis wilt verbeteren en meer dakramen wilt toevoegen, neem dan contact op met een van onze adviseurs. Wij zorgen ervoor dat het proces soepel en probleemloos verloopt.Boek een consult
Klaar om jouw dakraam te configureren?
Als je al een daglichtoplossing in gedachten hebt voor je ruimte, begin dan met het configureren van jouw favoriete dakraam.Aan de slag