Alles over totale dakrenovatie

Het is van vitaal belang voor de algehele gezondheid van je woning om ervoor te zorgen dat jouw dak in goede staat verkeert. Je moet ervoor zorgen dat het niet alleen functioneel is, maar ook dat het er geweldig uitziet! Wat zijn de tekenen dat je dak een opknapbeurt of renovatie nodig heeft? En hoe kun je, indien nodig, profiteren van een totale dakrenovatie en overwegen om tegelijk meer daglicht in jouw woning te brengen?
Meer info

Waarom jouw dak renoveren?

Om te beginnen moet je nagaan welke delen van jw dak gerenoveerd moeten worden, aangezien structurele reparaties nodig kunnen zijn om jouw woning en de veiligheid van je gezin te waarborgen. Je kunt dit doen tijdens een verbetering van jouw afvoersysteem, of een nieuwe verflaag aanbrengen wanneer je je interieur opfrist of iets anders.

Ongetwijfeld zal de toevoeging van een dakraam in jouw woning als onderdeel van een totale dakrenovatie niet alleen een grote invloed hebben op het uitzicht van je woning, maar ook op hoe jij en je gezin leven. Natuurlijk moet je dan betalen voor de extra materialen en het beetje extra werk, maar dit zal aanzienlijk goedkoper zijn dan wanneer je later beslist om dakramen te plaatsen als een afzonderlijk project.

Wat zijn de voordelen van een totale dakrenovatie?

Ontwerpadvies voor daglicht

Praat met de juiste professionals

Heb je wel inspiratie, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek onze services die je op weg kunnen helpen.

Artikelen over totale dakrenovaties

Woning verbouwen? Zo doe je dat
Plan je een woningrenovatie? Dan weet je vast wel dat daar heel wat bij komt kijken. Zo'n groot project heeft alleen kans van slagen als je een goed plan maakt. Dat loopt van het bepalen van je budget en een tijdlijn maken tot het hele proces van slopen, vervolgens weer opbouwen en het plaatsen van nieuwe muren, vloeren en (dak)ramen en het opnieuw inrichten van je woning. Om jouw verbouwingsproces op rolletjes te laten lopen, hebben we deze checklist voor je gemaakt. Doe er je voordeel mee.
Het volledige artikel lezen
Hoe maak je het beste budget voor een verbouwing van je woning?
Een budget bepalen voor een verbouwing en je daar vervolgens aan houden, is zo makkelijk nog niet. In veel gevallen blijken de oorspronkelijk geraamde kosten voor de verbouwing niet toereikend en moet er geld bij om de verbouwing te voltooien. In dit artikel helpen we je om het overzicht op de kosten voor renovatie te behouden en wijzen we je op de belangrijkste valkuilen.
Het volledige artikel lezen
Voorzie elke ruimte in je woning van de juiste hoeveelheid daglicht
Je vraagt je misschien af wat de gemakkelijkste manier is om de ruimtes in je woning te transformeren. Dat doe je door voldoende daglicht naar binnen te halen. Voornamelijk daglicht van boven is bijzonder effectief, en een dakraam is daarvoor ideaal. Een dakraam is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan een intenser interieur. Heb je een woning of appartement met plat dak? Dan realiseer je met glazen daklichten ruimtes met prachtige uitzichten. Interieurdesigners gebruiken al langer daglicht bij de renovatie van woningen, maar ook zonder ervaring is deze klus zo te klaren. (Meer) daglicht in huis halen, is de moeite waar
Het volledige artikel lezen
Waarom dakramen plaatsen?
Er zijn heel wat redenen waarom een dakraam plaatsen een goed idee is. Meer daglicht in je woning brengt namelijk heel wat positieve effecten met zich mee. Je verandert iedere ruimte in je woning in een oase van daglicht met behulp van een dakraam. Misschien denk je dat een dakraam plaatsen een ingewikkelde klus is en dat je maanden zoet bent. Niet waar. Het is een relatief eenvoudige ingreep en de voordelen zijn talrijk. Wil je een dakraam laten plaatsen? Twijfel niet langer en profiteer direct van meer daglicht in je woning.
Het volledige artikel lezen