Creëer meer daglicht en ruimte met een VELUX dakkapel

VELUX facade windows in a room filled with light
Ben je van plan om je woning te verbouwen? Dan is dat ook het moment om na te denken of je extra ruimte wilt creëren en meer daglicht in je woning wilt toelaten. Dat kan heel goed met een dakraam of een dakkapel. Je bovenste verdieping ondergaat een ware metamorfose als je een dakkapel op zolder plaatst. Het verschil tussen de dakkapel voor en na die werd aangebracht, is werkelijk enorm. Wat een daglicht en ruimte opeens. Je vraagt je af waarom je niet veel eerder voor een zolder en slaapkamer met dakkapel hebt gekozen. 

Op deze pagina lees je alles over de verschillende soorten dakkapellen van VELUX die een alternatief zijn voor de reguliere dakkapel. Ook lees je wat de voordelen van een VELUX dakkapel op zolder zijn.  
Key takeaways
  • Een VELUX dakkapel garandeert tot wel drie keer meer daglicht dan bij een reguliere dakkapel.
  • Dit product van VELUX voegt de voordelen van een dakkapel en dakramen samen.
  • Het is een goedkoper en minder ingewikkeld alternatief voor reguliere dakkapellen.

VELUX dakkapel is een aantrekkelijk alternatief

Wil je beschikken over nog meer daglicht dan bij een standaard dakkapel? Dan is een VELUX dakkapel een uitstekende optie. Onze dakkapellen garanderen tot wel drie keer meer daglicht. Dit is mogelijk omdat het dakraam 10 graden steiler in het dak wordt gemonteerd. Je geniet dan ook volop van een leefomgeving die natuurlijk en ruimtelijk aanvoelt.

VELUX dakkapellen zijn net even anders

Wij zijn internationaal bekend geworden dankzij moderne en luxe dakramen. Ze zorgen voor veel meer daglicht in je woning, houden de warmte binnen in de winter en met behulp van buitenzonweringen houd je ook de warmte buiten in de zomer. In Nederland is naast het dakraam ook de dakkapel populair, en daar hebben wij op onze eigen manier op ingespeeld. Onze dakkapellen zijn net even anders.

De VELUX dakkapel ziet er anders uit dan het traditionele model. We maken namelijk gebruik van een andere constructie en maatvoering.

Onze dakkapellen zijn slim ontworpen; een compact design dat tegelijkertijd méér ruimte creeert. Bovendien kunnen ze over het algemeen vergunningsvrij worden geplaatst. Dat is een groot voordeel.

VELUX dakkapellen bieden het beste van twee werelden en voegen de voordelen van een dakkapel en een dakraam samen. Dat wil zeggen: meer daglichtinval en ruimte.

Verschillende soorten VELUX dakkapellen

We hebben verschillende soorten dakkapellen in ons assortiment en bieden daarnaast dakkapellen die helemaal op maat worden gemaakt.

Onze basisdakkapel heeft een slim ontwerp dat de voordelen van een dakraam combineert met de extra ruimte van de dakkapel. De basis dakkapel kan 1, 2 of 3 dakramen bevatten.

De VELUX dakkapel Serre verschilt behoorlijk van een traditionele dakkapel. Deze heeft een verticaal raam en een plat dak. Bij de Serre is ook het dak gemaakt van dakramen. Hierdoor komt er veel meer daglicht binnen.

Een bijkomend voordeel is dat je ze eenvoudig kunt schoonmaken.

De voordelen van een VELUX dakkapel op een rij

Onze dakkapellen behoren tot de categorie ‘dakraam’. Dit betekent dat ze niet aan de vergunningseis voor een dakkapel hoeven te voldoen. In de meeste gevallen is een vergunning dan ook niet nodig.

  • Het is een goedkoper en minder ingewikkeld alternatief voor reguliere dakkapellen.
  • De VELUX dakkapellen zijn van binnenuit te monteren, er is dus geen hijskraan nodig.
  • Een VELUX dakkapel brengt meer daglicht in je woning.
  • Hierdoor creëren ze een natuurlijk en ruimtelijk gevoel.
  • Ze bieden hetzelfde comfort als VELUX dakramen.
  • Ze kunnen worden voorzien van VELUX raamdecoratie en buitenzonwering.

Gerelateerde artikelen

Match je dakraam met jouw woning
Met voldoende lichtinval geef je de woning een optimale boost. Daglicht maakt alles in je woning scherper en tegelijkertijd geeft het je brein extra energie. Met een dakraam creëer je extra veel daglicht. Woningen zijn voorzien van verschillende daken, maar gelukkig zijn er ook verschillende type dakramen. Je vindt dus altijd wel een dakraam dat bij je woning past.
Het volledige artikel lezen
Creëer een creatief en productief stimulerende binnenruimte
Iedereen die de laatste jaren weleens thuis heeft gewerkt, weet het. Om goed te kunnen werken, heb je een inspirerende omgeving nodig die jouw creativiteit stimuleert. Een ruimte waar je je ook goed kunt concentreren. Dat is een belangrijke voorwaarde om je productiviteit te verhogen. Dit is niet alleen van toepassing op het werken binnenshuis. Ook op andere momenten is een stimulering van de creativiteit en productiviteit van belang. Nu is de woonsituatie voor iedereen weer anders. Waar de één een aparte kamer tot zijn beschikking heeft die volledig voor dit doel ingericht kan worden, moet de ander een plekje creëren in de woonkamer. Hoe creëer je een ideale plek in je woning waar je creativiteit en productiviteit getriggerd worden? Dit zijn onze tips om je productiviteit en creativiteit een boost te geven.
Het volledige artikel lezen
Daglicht meenemen in de architectuur van je woning
Daglicht in je woning halen, is van cruciaal belang. Architecten spelen daar dan ook graag op in en gebruiken het meestal als uitgangspunt bij het ontwerpen van woningen en kantoorgebouwen. Een goed voorbeeld van hoe ontwerp, het behoud van originele elementen van de constructie en een overvloed aan daglicht samenkomen. Dankzij de lichtinval in je woning houd je contact met de natuur. Je volgt het ritme waarin de zon ‘s morgens op komt en ‘s avonds weer ondergaat. Dat is precies zoals het ooit was bedoeld. Ons hele wezen en dus ook ons slaap- en waakritme is namelijk ingesteld op deze natuurlijke cyclus van licht en donker. Overdag ben je erbij gebaat om zoveel mogelijk daglicht in je woning te halen. Hoewel je binnen zit, krijg je op die manier toch ook voldoende van buiten mee. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen met de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen
Welk dakraam is het meest geschikt voor jouw kamer?
Dakramen verlenen een geheel nieuwe dimensie aan je woning. Ze zijn precies wat je nodig hebt als je meer daglicht wilt in je kamer. Je hebt de keuze uit allerlei soorten dakramen. Voordat je een dakraam gaat plaatsen, moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Zo moet je bijvoorbeeld de afmeting van het dakraam bepalen. Welk dakraam is het meest geschikt voor jouw kamer? We hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet.
Het volledige artikel lezen
Hoe de ideale thuiswerkplek inrichten?
Een groeiend aantal mensen kiest ervoor om thuis te werken. De combinatie van vrijheid en flexibiliteit en het ontbreken van woon-werkverkeer wordt als aantrekkelijk ervaren. Een eigen werkplek creëren in je woning is vandaag de dag dan ook belangrijker dan ooit. Hier vind je een aantal tips om een gezonde en fijne werkplek te creëren.
Het volledige artikel lezen