Creëer meer daglicht en ruimte met een VELUX dakkapel

Joined kitchen and living room space with three roof windows
Ben je van plan om je woning te verbouwen? Dan is dat ook het moment om na te denken of je extra ruimte wilt creëren en meer daglicht in je woning wilt toelaten. Dat kan heel goed met een dakraam of een dakkapel. Je bovenste verdieping ondergaat een ware metamorfose als je een dakkapel op zolder plaatst. Het verschil tussen de dakkapel voor en na die werd aangebracht, is werkelijk enorm. Wat een daglicht en ruimte opeens. Je vraagt je af waarom je niet veel eerder voor een zolder en slaapkamer met dakkapel hebt gekozen. Op deze pagina lees je alles over de verschillende soorten dakkapellen van VELUX die een alternatief zijn voor de reguliere dakkapel. Ook lees je wat de voordelen van een VELUX dakkapel op zolder zijn.

VELUX dakkapel is een aantrekkelijk alternatief

Wil je beschikken over nog meer daglicht dan bij een standaard dakkapel? Dan is een VELUX dakkapel een uitstekende optie. Onze dakkapellen garanderen tot wel drie keer meer daglicht. Dit is mogelijk omdat het dakraam 10 graden steiler in het dak wordt gemonteerd. Je geniet dan ook volop van een leefomgeving die natuurlijk en ruimtelijk aanvoelt.

Key takeaways
  • Een VELUX dakkapel garandeert tot wel drie keer meer daglicht dan bij een reguliere dakkapel.
  • Dit product van VELUX voegt de voordelen van een dakkapel en dakramen samen.
  • Het is een goedkoper en minder ingewikkeld alternatief voor reguliere dakkapellen.

VELUX dakkapellen zijn net even anders

Wij zijn internationaal bekend geworden dankzij moderne en luxe dakramen. Ze zorgen voor veel meer daglicht in je woning, houden de warmte binnen in de winter en met behulp van buitenzonweringen houd je ook de warmte buiten in de zomer. In Nederland is naast het dakraam ook de dakkapel populair, en daar hebben wij op onze eigen manier op ingespeeld. Onze dakkapellen zijn net even anders.

De VELUX dakkapel ziet er anders uit dan het traditionele model. We maken namelijk gebruik van een andere constructie en maatvoering.

Onze dakkapellen zijn slim ontworpen; een compact design dat tegelijkertijd méér ruimte creeert. Bovendien kunnen ze over het algemeen vergunningsvrij worden geplaatst. Dat is een groot voordeel.

VELUX dakkapellen bieden het beste van twee werelden en voegen de voordelen van een dakkapel en een dakraam samen. Dat wil zeggen: meer daglichtinval en ruimte.

"Wil je beschikken over nog meer daglicht dan bij een standaard dakkapel, dan is een VELUX dakkapel een uitstekende optie. Onze dakkapellen garanderen tot wel drie keer meer daglicht.”

Verschillende soorten VELUX dakkapellen

We hebben verschillende soorten dakkapellen in ons assortiment en bieden daarnaast dakkapellen die helemaal op maat worden gemaakt.

Onze basisdakkapel heeft een slim ontwerp dat de voordelen van een dakraam combineert met de extra ruimte van de dakkapel. De basis dakkapel kan 1, 2 of 3 dakramen bevatten.

De VELUX dakkapel Serre verschilt behoorlijk van een traditionele dakkapel. Deze heeft een verticaal raam en een plat dak. Bij de Serre is ook het dak gemaakt van dakramen. Hierdoor komt er veel meer daglicht binnen.

Een bijkomend voordeel is dat je ze eenvoudig kunt schoonmaken.

De voordelen van een VELUX dakkapel op een rij

Onze dakkapellen behoren tot de categorie ‘dakraam’. Dit betekent dat ze niet aan de vergunningseis voor een dakkapel hoeven te voldoen. In de meeste gevallen is een vergunning dan ook niet nodig.

  • Het is een goedkoper en minder ingewikkeld alternatief voor reguliere dakkapellen.
  • De VELUX dakkapellen zijn van binnenuit te monteren, er is dus geen hijskraan nodig.
  • Een VELUX dakkapel brengt meer daglicht in je woning.
  • Hierdoor creëren ze een natuurlijk en ruimtelijk gevoel.
  • Ze bieden hetzelfde comfort als VELUX dakramen.
  • Ze kunnen worden voorzien van VELUX raamdecoratie en buitenzonwering.

Gerelateerde artikelen