Match je dakraam met jouw woning

A facade of a house with roof windows
Met voldoende lichtinval geef je de woning een optimale boost. Daglicht maakt alles in je woning scherper en tegelijkertijd geeft het je brein extra energie. Met een dakraam creëer je extra veel daglicht. Woningen zijn voorzien van verschillende daken, maar gelukkig zijn er ook verschillende type dakramen. Je vindt dus altijd wel een dakraam dat bij je woning past.

De voordelen van meer daglicht

Voldoende lichtinval is om meerdere redenen goed voor je woning. In de eerste plaats ziet de ruimte er geheel anders uit dankzij daglicht. Door daglicht wordt alles scherper zichtbaar en je meubels en muurkleuren komen zo volledig tot hun recht. Daglicht is ook goed voor je algehele stemming. Je brein maakt dankzij daglicht namelijk meer serotonine aan. Door reguliere ramen komt doorgaans niet voldoende daglicht binnen en daarom is een dakraam een gepaste oplossing. Gemiddeld gezien komt er via een dakraam twee tot drie keer zoveel daglicht een ruimte binnen in vergelijking met reguliere ramen.

Key takeaways
  • Bij iedere woning past wel een schitterend dakraam.
  • Dakramen zorgen voor meer daglicht en daarom zijn ze goed voor vrijwel alle ruimtes in je woning.
  • Onderzoek goed welk dakraam het beste bij je type woning past.

Een dakraam voor je schuine dak

Dakramen plaats je gemakkelijk in hellende daken. Ook als jij een schuin dak met een plat plafond hebt in je woning zijn meerdere er meerdere daglichtoplossingen van VELUX beschikbaar Ga bijvoorbeeld voor een elektrisch 3in1 dakraam. Dit is ideaal voor als je van plan bent het dakraam hoog in het dak te plaatsen waar je lastig bij kan. De tijd van montage is afhankelijk van je wensen en het type woning. Het montageproces duurt gemiddeld 4 uur, bij ingewikkeldere verbouwingen 1 á 2 dagen.

Daglichtoplossing voor platte daken

We spreken van een plat dak wanneer de dakhelling tussen de 2 en 15 graden zit. Bij VELUX kies je voor onze kwaliteit daklichten bij een plat dak. In 2021 won VELUX daar zelfs de Red Dot Award voor. Dit is een van meest prestigieuze prijzen binnen de designindustrie. Met onze daklichten ben jij altijd voorzien van voldoende daglicht in jouw ruimte.

"Voldoende lichtinval is om meerdere redenen goed voor je woning. In de eerste plaats ziet de ruimte er geheel anders uit dankzij daglicht. Door daglicht wordt alles scherper zichtbaar en je meubels en muurkleuren komen zo volledig tot hun recht"

Monumentale woningen

Sommige woningen staan op de monumentenlijst en zijn dus beschermd erfgoed. Beschermde woningen mag je niet zomaar verbouwen, maar gelukkig hebben we speciale dakramen voor monumentale woningen. Ga bijvoorbeeld voor een VELUX Classico.Dit dakraam is speciaal ontworpen voor monumentale panden en heeft zwart lijstwerk. Je kan dit dakraam ook nemen met koperen of zinken lisjtwerk als dit beter past bij de stijl van de monumentale woning. Het dakraam is ook voorzien van een  middenspijl over de ruit. Zo geniet jij van een klassieke look en heb jij alle voordelen van een modern dakraam in je woning.

Wil je meer weten?

Weet je nog niet precies welk dakraam het beste bij je type woning past? Neem dan contact op met de adviseurs van VELUX Advisory. Ze kijken naar de ontwerp van je woning, de persoonlijke wensen en de mogelijkheden. Op basis daarvan geven ze gepast advies en maken ze een plan.

Gerelateerde artikelen