Match je dakraam met jouw woning

Met voldoende lichtinval geef je de woning een optimale boost. Daglicht maakt alles in je woning scherper en tegelijkertijd geeft het je brein extra energie. Met een dakraam creëer je extra veel daglicht. Woningen zijn voorzien van verschillende daken, maar gelukkig zijn er ook verschillende type dakramen. Je vindt dus altijd wel een dakraam dat bij je woning past. 
Key takeaways
  • Bij iedere woning past wel een schitterend dakraam.
  • Dakramen zorgen voor meer daglicht en daarom zijn ze goed voor vrijwel alle ruimtes in je woning.
  • Onderzoek goed welk dakraam het beste bij je type woning past.

De voordelen van meer daglicht

Voldoende lichtinval is om meerdere redenen goed voor je woning. In de eerste plaats ziet de ruimte er geheel anders uit dankzij daglicht. Door daglicht wordt alles scherper zichtbaar en je meubels en muurkleuren komen zo volledig tot hun recht. Daglicht is ook goed voor je algehele stemming. Je brein maakt dankzij daglicht namelijk meer serotonine aan. Door reguliere ramen komt doorgaans niet voldoende daglicht binnen en daarom is een dakraam een gepaste oplossing. Gemiddeld gezien komt er via een dakraam twee tot drie keer zoveel daglicht een ruimte binnen in vergelijking met reguliere ramen.

Een dakraam voor je schuine dak

Dakramen plaats je gemakkelijk in hellende daken. Ook als jij een schuin dak met een plat plafond hebt in je woning zijn meerdere er meerdere daglichtoplossingen van VELUX beschikbaar Ga bijvoorbeeld voor een elektrisch 3in1 dakraam. Dit is ideaal voor als je van plan bent het dakraam hoog in het dak te plaatsen waar je lastig bij kan. De tijd van montage is afhankelijk van je wensen en het type woning. Het montageproces duurt gemiddeld 4 uur, bij ingewikkeldere verbouwingen 1 á 2 dagen.

Daglichtoplossing voor platte daken

We spreken van een plat dak wanneer de dakhelling tussen de 2 en 15 graden zit. Bij VELUX kies je voor onze kwaliteit daklichten bij een plat dak. In 2021 won VELUX daar zelfs de Red Dot Award voor. Dit is een van meest prestigieuze prijzen binnen de designindustrie. Met onze daklichten ben jij altijd voorzien van voldoende daglicht in jouw ruimte.

Monumentale woningen

Sommige woningen staan op de monumentenlijst en zijn dus beschermd erfgoed. Beschermde woningen mag je niet zomaar verbouwen, maar gelukkig hebben we speciale dakramen voor monumentale woningen. Ga bijvoorbeeld voor een VELUX Classico.Dit dakraam is speciaal ontworpen voor monumentale panden en heeft zwart lijstwerk. Je kan dit dakraam ook nemen met koperen of zinken lisjtwerk als dit beter past bij de stijl van de monumentale woning. Het dakraam is ook voorzien van een  middenspijl over de ruit. Zo geniet jij van een klassieke look en heb jij alle voordelen van een modern dakraam in je woning.

Wil je meer weten?

Weet je nog niet precies welk dakraam het beste bij je type woning past? Neem dan contact op met de adviseurs van VELUX Advisory. Ze kijken naar de ontwerp van je woning, de persoonlijke wensen en de mogelijkheden. Op basis daarvan geven ze gepast advies en maken ze een plan.

Gerelateerde artikelen

Je woning verbeteren. Niet langer wonen… léven
Als de pandemie ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat een woning meer is dan alleen een plek om te wonen. Het bleek, weliswaar noodgedwongen, dat je er ook kunt werken, lessen volgen en nog veel meer activiteiten kunt uitvoeren die je daarvoor buiten de deur deed. Menigeen zat thuis aan de keukentafel virtueel te vergaderen en hoefde daar ‘s morgens niet eerst voor in de file te staan. Je kon ook zaken doen met bedrijven overzee zonder dat je daarvoor in het vliegtuig hoefde te stappen. Het milieu was nog nooit zo blij als tijdens de pandemie. De lucht was al decennia lang niet zo schoon geweest. Binnenshuis was het echter niet altijd een pretje. Wij mensen leken nauwelijks voorbereid op een gedwongen verblijf in huis. Het was voor velen al gauw duidelijk dat er nog heel wat te verbeteren valt om optimaal gebruik te maken van een woning, maar vooral om optimaal te kunnen genieten thuis.
Het volledige artikel lezen
Creëer een creatief en productief stimulerende binnenruimte
Iedereen die de laatste jaren weleens thuis heeft gewerkt, weet het. Om goed te kunnen werken, heb je een inspirerende omgeving nodig die jouw creativiteit stimuleert. Een ruimte waar je je ook goed kunt concentreren. Dat is een belangrijke voorwaarde om je productiviteit te verhogen. Dit is niet alleen van toepassing op het werken binnenshuis. Ook op andere momenten is een stimulering van de creativiteit en productiviteit van belang. Nu is de woonsituatie voor iedereen weer anders. Waar de één een aparte kamer tot zijn beschikking heeft die volledig voor dit doel ingericht kan worden, moet de ander een plekje creëren in de woonkamer. Hoe creëer je een ideale plek in je woning waar je creativiteit en productiviteit getriggerd worden? Dit zijn onze tips om je productiviteit en creativiteit een boost te geven.
Het volledige artikel lezen
Tien mythes omtrent dakramen ontkracht
Dakramen zijn een ware toevoeging aan verschillende ruimtes in je woning. Ze voorzien je woning namelijk van voldoende daglicht en dit is ideaal voor een gezonde ruimte. Het interieur komt dan beter tot zijn recht en het geeft de mensen in de ruimte ook extra energie. Daarnaast stel je de woning in verbinding met de buitenlucht. Toch zijn veel mensen nog enigszins aarzelend. Ze zijn namelijk in de veronderstelling dat een dakraam ook negatieve aspecten met zich meebrengt. In dit artikel ontkrachten we de tien belangrijkste mythes en we vertellen je waarom het aankopen van een dakraam juist wél de juiste keuze is.
Het volledige artikel lezen
Geef je woning een nieuwe look met een dakraam
Wil jij je woning een grondige make-over geven? Dan heeft VELUX de oplossing. Dakramen zijn eenvoudig te plaatsen en veranderen het karakter van je woning compleet. Dankzij dakramen geniet je de hele dag door van daglicht. Zodoende creëer je ruimtes waar iedereen graag tijd doorbrengt. Je plaatst je woning letterlijk en figuurlijk in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen
Voorzie elke ruimte in je woning van de juiste hoeveelheid daglicht
Je vraagt je misschien af wat de gemakkelijkste manier is om de ruimtes in je woning te transformeren. Dat doe je door voldoende daglicht naar binnen te halen. Voornamelijk daglicht van boven is bijzonder effectief, en een dakraam is daarvoor ideaal. Een dakraam is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan een intenser interieur. Heb je een woning of appartement met plat dak? Dan realiseer je met glazen daklichten ruimtes met prachtige uitzichten. Interieurdesigners gebruiken al langer daglicht bij de renovatie van woningen, maar ook zonder ervaring is deze klus zo te klaren. (Meer) daglicht in huis halen, is de moeite waar
Het volledige artikel lezen