Je woning verbeteren. Niet langer wonen… léven

Belangrijke punten
  • Door je woning op een aantal punten te verbeteren, kun je er onder alle omstandigheden gebruik van maken.
  • Creëer een gezondere woon/werkomgeving met behulp van meer daglicht in woning.
  • Maak je woning slim, dan ben je optimaal voorbereid op de digitale toekomst.

Woning verbeteren met VELUX dakramen

Hoe kun jjij je woning zo verbeteren dat je je er onder alle omstandigheden prettig voelt en allerlei activiteiten kunt uitvoeren? Welke veranderingen zijn er nodig om jouw woning te transformeren in een plek waar je even gemakkelijk werkt, leert, sport en speelt met de kinderen?

Creëer een gezondere leefomgeving

Ook zonder pandemie zullen we in de toekomst vaker thuiswerken en studeren. Als je langer en vaker thuis bent, is het nog belangrijker dat jouw woning van binnen gezond is. Dat betekent dat er voldoende ventilatie en daglicht aanwezig moet zijn. Door dakramen te plaatsen, breng je veel meer daglicht naar binnen. Dakramen zorgen ook voor een extra ventilatiemogelijkheid en extra frisse lucht in woning. Dankzij VELUX dakramen maak je van je zolder opeens een ideale werk- of studeerkamer, waar je overdag zonder kunstmatig licht kan aan de slag kunt.

Creëer meer ruimte met dakramen van VELUX

Meer daglicht in je woning betekent ook een gevoel van ruimte. Wat als de sky opeens de limit is? Kijk je ‘s avonds door jouw dakraam naar boven, dan zie je de sterrenhemel. Dat geeft jouw woning een bijzondere toevoeging en haalt als het ware de sterren naar het plafond. Met de toevoeging van dakramen maak je in de woning de connectie met buiten. Als het zonlicht op je vloertegels schijnt en je het reflecterende licht ziet, dan voelt het haast alsof je de zon letterlijk in huis haalt. En daar word je vrolijk van. Op zulke momenten besef je pas echt hoe belangrijk voldoende daglicht in jouw woning is. Om het gevoel van meer ruimte te versterken kan je specifieke keuzes maken in je interieur. Allereerst is het belangrijk dat je woning niet te vol staat met spullen. Hou het overzichtelijk en behoud alleen de spullen die je echt nodig hebt of die veel waarde voor jou hebben. Daarnaast kan je kiezen voor het gebruik van specifieke materialen en kleuren.

Investeer in een slimme woning

Jouw woning van de toekomst is slim. Dat betekent niet alleen een smartphone binnen handbereik, maar ook een thuisnetwerk dat onder andere is voorzien van multiroom wifi. Zo heb je overal snel internet, stream je zelfs op het toilet je favoriete films en muziek, luister je naar een audioboek in bad, volg je een digitale les vanuit de keuken of je slaapkamer en maak je zonder problemen verbinding met je werk voor een overleg met je collega’s. In jouw slimme woning springen de lampen automatisch aan en uit en ook je verwarming is volledig gedigitaliseerd. Waarom niet deze zelfde technologie voor je dakramen?

Zoals we eerder in dit artikel besproken, is een gezonde leefomgeving erg belangrijk. Maar wat als je op automatischer wijze zou kunnen genieten van een gezonder binnenklimaat? Integreer VELUX ACTIVE. Sensoren meten de temperatuur, CO2 waardes en luchtvochtigheid in woning. Waar nodig besturen de sensoren jouw dakramen, raamdecoratie, buitenzonwering en rolluiken op basis van de metingen die ze uitvoeren. Het resultaat? Een optimaal leefklimaat in jouw woning zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Gerelateerde artikelen

10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
Energie besparen in je woning
Groen is het magische woord vandaag de dag. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen, in een duurzame auto rijden en duurzame producten kopen. Daarnaast staat ook energie besparen hoog op het prioriteitenlijstje. Dat merk je in de eerste plaats in je eigen portemonnee, maar je helpt ook mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hoe maak jij je woning zo energie-efficiënt mogelijk? Energie-efficiënt betekent simpel gezegd dat je meer resultaat behaalt met dezelfde middelen. In je woning betekent dit dat je hetzelfde comfort hebt en dus niet in de kou hoeft te zitten, maar dit bereikt met minder energieverbruik. Energie besparen en het verduurzamen van je woning is mogelijk door energiebesparende maatregelen toe te passen en met behulp van technische oplossingen die energiezuinig zijn, zoals de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen
Wat moet je doen om in een gezonde woning te wonen?
Wist je dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen doorbrengen? Daarom is de luchtkwaliteit binnen van groot belang als je in een gezonde woning wilt wonen. Welke maatregelen moet je nemen voor een gezonde omgeving? Lees hier alles wat je moet weten over een gezonde woning.
Het volledige artikel lezen
Gebruik daglicht om je woning te verlichten
Daglicht geeft het interieur van je woning een echte oppepper. We bevinden ons graag in een ruimte met veel daglicht. Daglicht is bovendien noodzakelijk voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Daglicht heeft als voordeel dat het overal aanwezig is. Bovendien is het gratis beschikbaar. Wanneer je hier op een slimme manier gebruik van maakt, heb je de mogelijkheid om een gezellige en aangename sfeer te creëren.
Het volledige artikel lezen