Je woning verbeteren. Niet langer wonen… léven

A man sitting at a desk and reading a book.
Als de pandemie ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat een woning meer is dan alleen een plek om te wonen. Het bleek, weliswaar noodgedwongen, dat je er ook kunt werken, lessen volgen en nog veel meer activiteiten kunt uitvoeren die je daarvoor buiten de deur deed. Menigeen zat thuis aan de keukentafel virtueel te vergaderen en hoefde daar ‘s morgens niet eerst voor in de file te staan. Je kon ook zaken doen met bedrijven overzee zonder dat je daarvoor in het vliegtuig hoefde te stappen. Het milieu was nog nooit zo blij als tijdens de pandemie. De lucht was al decennia lang niet zo schoon geweest. Binnenshuis was het echter niet altijd een pretje. Wij mensen leken nauwelijks voorbereid op een gedwongen verblijf in huis. Het was voor velen al gauw duidelijk dat er nog heel wat te verbeteren valt om optimaal gebruik te maken van een woning, maar vooral om optimaal te kunnen genieten thuis.

Woning verbeteren met VELUX dakramen

Hoe kun jjij je woning zo verbeteren dat je je er onder alle omstandigheden prettig voelt en allerlei activiteiten kunt uitvoeren? Welke veranderingen zijn er nodig om jouw woning te transformeren in een plek waar je even gemakkelijk werkt, leert, sport en speelt met de kinderen?

Belangrijke punten
  • Door je woning op een aantal punten te verbeteren, kun je er onder alle omstandigheden gebruik van maken.
  • Creëer een gezondere woon/werkomgeving met behulp van meer daglicht in woning.
  • Maak je woning slim, dan ben je optimaal voorbereid op de digitale toekomst.

Creëer een gezondere leefomgeving

Ook zonder pandemie zullen we in de toekomst vaker thuiswerken en studeren. Als je langer en vaker thuis bent, is het nog belangrijker dat jouw woning van binnen gezond is. Dat betekent dat er voldoende ventilatie en daglicht aanwezig moet zijn. Door dakramen te plaatsen, breng je veel meer daglicht naar binnen. Dakramen zorgen ook voor een extra ventilatiemogelijkheid en extra frisse lucht in woning. Dankzij VELUX dakramen maak je van je zolder opeens een ideale werk- of studeerkamer, waar je overdag zonder kunstmatig licht kan aan de slag kunt.

“In de hedendaagse woning kun je net zo makkelijk koken, relaxen, bezoek ontvangen als werken, online vergaderen en lessen volgen.“

Creëer meer ruimte met dakramen van VELUX

Meer daglicht in je woning betekent ook een gevoel van ruimte. Wat als de sky opeens de limit is? Kijk je ‘s avonds door jouw dakraam naar boven, dan zie je de sterrenhemel. Dat geeft jouw woning een bijzondere toevoeging en haalt als het ware de sterren naar het plafond. Met de toevoeging van dakramen maak je in de woning de connectie met buiten. Als het zonlicht op je vloertegels schijnt en je het reflecterende licht ziet, dan voelt het haast alsof je de zon letterlijk in huis haalt. En daar word je vrolijk van. Op zulke momenten besef je pas echt hoe belangrijk voldoende daglicht in jouw woning is. Om het gevoel van meer ruimte te versterken kan je specifieke keuzes maken in je interieur. Allereerst is het belangrijk dat je woning niet te vol staat met spullen. Hou het overzichtelijk en behoud alleen de spullen die je echt nodig hebt of die veel waarde voor jou hebben. Daarnaast kan je kiezen voor het gebruik van specifieke materialen en kleuren.

Investeer in een slimme woning

Jouw woning van de toekomst is slim. Dat betekent niet alleen een smartphone binnen handbereik, maar ook een thuisnetwerk dat onder andere is voorzien van multiroom wifi. Zo heb je overal snel internet, stream je zelfs op het toilet je favoriete films en muziek, luister je naar een audioboek in bad, volg je een digitale les vanuit de keuken of je slaapkamer en maak je zonder problemen verbinding met je werk voor een overleg met je collega’s. In jouw slimme woning springen de lampen automatisch aan en uit en ook je verwarming is volledig gedigitaliseerd. Waarom niet deze zelfde technologie voor je dakramen?

Zoals we eerder in dit artikel besproken, is een gezonde leefomgeving erg belangrijk. Maar wat als je op automatischer wijze zou kunnen genieten van een gezonder binnenklimaat? Integreer VELUX ACTIVE. Sensoren meten de temperatuur, CO2 waardes en luchtvochtigheid in woning. Waar nodig besturen de sensoren jouw dakramen, raamdecoratie, buitenzonwering en rolluiken op basis van de metingen die ze uitvoeren. Het resultaat? Een optimaal leefklimaat in jouw woning zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Gerelateerde artikelen