Energie besparen in je woning

A part of facade of modern house.
Groen is het magische woord vandaag de dag. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen, in een duurzame auto rijden en duurzame producten kopen. Daarnaast staat ook energie besparen hoog op het prioriteitenlijstje. Dat merk je in de eerste plaats in je eigen portemonnee, maar je helpt ook mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hoe maak jij je woning zo energie-efficiënt mogelijk? Energie-efficiënt betekent simpel gezegd dat je meer resultaat behaalt met dezelfde middelen. In je woning betekent dit dat je hetzelfde comfort hebt en dus niet in de kou hoeft te zitten, maar dit bereikt met minder energieverbruik. Energie besparen en het verduurzamen van je woning is mogelijk door energiebesparende maatregelen toe te passen en met behulp van technische oplossingen die energiezuinig zijn, zoals de dakramen van VELUX.

Verduurzamen van je woning met VELUX dakramen

Isolatie is een van de belangrijkste manieren om energie te besparen. De Nederlandse overheid stimuleert mensen energiebesparende maatregelen te nemen en heeft in 2021 de Investeringssubsidie Duurzame Energie en energiebesparing (ISDE) in het leven geroepen. Als woningeigenaar kun je deze subsidie aanvragen wanneer je één of meer isolatiemaatregelen uitvoert. Daar hoort ook het vervangen van oude dakramen door VELUX dakramen bij. VELUX producten zijn namelijk officieel opgenomen in de Maatregelenlijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Lees over deze subsidie.

Belangrijke punten
  • Duurzaamheid wordt door de huidige ontwikkelingen steeds belangrijker. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen.
  • VELUX dakramen zorgen ervoor dat er veel meer warmte binnen blijft tijdens de koude maanden van het jaar.
  • Met VELUX rolluiken houd je de warme lucht buiten en reduceer je de hitte tot wel 94 procent.

Warmte binnen of juist buiten houden

Onze dakramen isoleren zeer goed en zijn voorzien van hoogwaardig glas. Ze zijn zo gemaakt dat ze zowel warmte binnen als buiten kunnen houden. Duurzaam wonen houdt in dat je zoveel mogelijk warmte binnen wilt houden. VELUX dakramen zorgen ervoor dat er veel meer warmte  binnen blijft tijdens de koude maanden van het jaar. Zo bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar helpt jouw duurzaame woning ook mee aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Wil jij nog meer warmte vasthouden in je woning? Overweeg dan onze 3-laagse beglazing voor jouw VELUX dakramen.

VELUX rolluiken

Wil je ‘s winters de warmte binnenhouden, in de zomermaanden geldt het omgekeerde. Steeds vaker hebben we in Nederland te maken met extreem warme dagen. Met VELUX rolluiken houd je de warme lucht buiten en reduceer je de hitte tot wel 94 procent. Is dat niet cool?

“Onze dankramen isoleren zeer goed en zijn voorzien van hoogwaardig glas. Ze zijn zo gemaakt dat ze zowel warmte binnen als buiten kunnen houden.”

VELUX verduisterende plisségordijnen

Ook onze verduisterende plisségordijnen leveren een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van je woning. Het dubbel geplooide doek met ingebouwde honingraatstructuur zorgt voor een isolerend effect tot wel 25 procent.

VELUX ACTIVE

Om in elk seizoen de juiste energiebalans te vinden en op die manier een gezonde woonomgeving te creëren, is VELUX ACTIVE with NETATMO precies wat je nodig hebt. De slimme sensor houdt de temperatuur, CO2-niveaus en luchtvochtigheid in de gaten en garandeert – in combinatie met één van onze elektrische producten - een automatische bediening van je dakramen, zonweringen en rolluiken. Je kunt jouw elektrische VELUX producten ook op afstand en vanaf iedere locatie zelf bedienen vanaf je smartphone met de VELUX ACTIVE app. Slim, toch?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de voordelen van VELUX dakramen volop aanwezig. In de koude maanden hoef je minder te stoken, omdat de warme lucht langer in je woning blijft. In de warme maanden houd je de hitte juist beter buiten. Ook daar kun je energie besparen en duurzaam wonen. Je hoeft namelijk minder vaak de ventilator aan te zetten of een energieverslindende airco te gebruiken.

Wil je nog meer weten over de voordelen van VELUX dakramen en VELUX ACTIVE, vraag het gerust aan onze experts.

Gerelateerde artikelen