Energie besparen in je woning

Groen is het magische woord vandaag de dag. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen, in een duurzame auto rijden en duurzame producten kopen. Daarnaast staat ook energie besparen hoog op het prioriteitenlijstje. Dat merk je in de eerste plaats in je eigen portemonnee, maar je helpt ook mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hoe maak jij je woning zo energie-efficiënt mogelijk? 

 Energie-efficiënt betekent simpel gezegd dat je meer resultaat behaalt met dezelfde middelen. In je woning betekent dit dat je hetzelfde comfort hebt en dus niet in de kou hoeft te zitten, maar dit bereikt met minder energieverbruik. Energie besparen en het verduurzamen van je woning is mogelijk door energiebesparende maatregelen toe te passen en met behulp van technische oplossingen die energiezuinig zijn, zoals de dakramen van VELUX.  
Belangrijke punten
  • Duurzaamheid wordt door de huidige ontwikkelingen steeds belangrijker. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen.
  • VELUX dakramen zorgen ervoor dat er veel meer warmte binnen blijft tijdens de koude maanden van het jaar.
  • Met VELUX rolluiken houd je de warme lucht buiten en reduceer je de hitte tot wel 94 procent.

Verduurzamen van je woning met VELUX dakramen

Isolatie is een van de belangrijkste manieren om energie te besparen. De Nederlandse overheid stimuleert mensen energiebesparende maatregelen te nemen en heeft in 2021 de Investeringssubsidie Duurzame Energie en energiebesparing (ISDE) in het leven geroepen. Als woningeigenaar kun je deze subsidie aanvragen wanneer je één of meer isolatiemaatregelen uitvoert. Daar hoort ook het vervangen van oude dakramen door VELUX dakramen bij. VELUX producten zijn namelijk officieel opgenomen in de Maatregelenlijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Lees over deze subsidie.

Warmte binnen of juist buiten houden

Onze dakramen isoleren zeer goed en zijn voorzien van hoogwaardig glas. Ze zijn zo gemaakt dat ze zowel warmte binnen als buiten kunnen houden. Duurzaam wonen houdt in dat je zoveel mogelijk warmte binnen wilt houden. VELUX dakramen zorgen ervoor dat er veel meer warmte  binnen blijft tijdens de koude maanden van het jaar. Zo bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar helpt jouw duurzaame woning ook mee aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Wil jij nog meer warmte vasthouden in je woning? Overweeg dan onze 3-laagse beglazing voor jouw VELUX dakramen.

VELUX rolluiken

Wil je ‘s winters de warmte binnenhouden, in de zomermaanden geldt het omgekeerde. Steeds vaker hebben we in Nederland te maken met extreem warme dagen. Met VELUX rolluiken houd je de warme lucht buiten en reduceer je de hitte tot wel 94 procent. Is dat niet cool?

VELUX verduisterende plisségordijnen

Ook onze verduisterende plisségordijnen leveren een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van je woning. Het dubbel geplooide doek met ingebouwde honingraatstructuur zorgt voor een isolerend effect tot wel 25 procent.

VELUX ACTIVE

Om in elk seizoen de juiste energiebalans te vinden en op die manier een gezonde woonomgeving te creëren, is VELUX ACTIVE with NETATMO precies wat je nodig hebt. De slimme sensor houdt de temperatuur, CO2-niveaus en luchtvochtigheid in de gaten en garandeert – in combinatie met één van onze elektrische producten - een automatische bediening van je dakramen, zonweringen en rolluiken. Je kunt jouw elektrische VELUX producten ook op afstand en vanaf iedere locatie zelf bedienen vanaf je smartphone met de VELUX ACTIVE app. Slim, toch?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de voordelen van VELUX dakramen volop aanwezig. In de koude maanden hoef je minder te stoken, omdat de warme lucht langer in je woning blijft. In de warme maanden houd je de hitte juist beter buiten. Ook daar kun je energie besparen en duurzaam wonen. Je hoeft namelijk minder vaak de ventilator aan te zetten of een energieverslindende airco te gebruiken.

Wil je nog meer weten over de voordelen van VELUX dakramen en VELUX ACTIVE, vraag het gerust aan onze experts.

Gerelateerde artikelen

10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
Wat moet je doen om in een gezonde woning te wonen?
Wist je dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen doorbrengen? Daarom is de luchtkwaliteit binnen van groot belang als je in een gezonde woning wilt wonen. Welke maatregelen moet je nemen voor een gezonde omgeving? Lees hier alles wat je moet weten over een gezonde woning.
Het volledige artikel lezen
Geef je woning een nieuwe look met een dakraam
Wil jij je woning een grondige make-over geven? Dan heeft VELUX de oplossing. Dakramen zijn eenvoudig te plaatsen en veranderen het karakter van je woning compleet. Dankzij dakramen geniet je de hele dag door van daglicht. Zodoende creëer je ruimtes waar iedereen graag tijd doorbrengt. Je plaatst je woning letterlijk en figuurlijk in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen
Gebruik daglicht om je woning te verlichten
Daglicht geeft het interieur van je woning een echte oppepper. We bevinden ons graag in een ruimte met veel daglicht. Daglicht is bovendien noodzakelijk voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Daglicht heeft als voordeel dat het overal aanwezig is. Bovendien is het gratis beschikbaar. Wanneer je hier op een slimme manier gebruik van maakt, heb je de mogelijkheid om een gezellige en aangename sfeer te creëren.
Het volledige artikel lezen