Geef je woning een nieuwe look met een dakraam

Wil jij je woning een grondige make-over geven? Dan heeft VELUX de oplossing. Dakramen zijn eenvoudig te plaatsen en veranderen het karakter van je woning compleet. Dankzij dakramen geniet je de hele dag door van daglicht. Zodoende creëer je ruimtes waar iedereen graag tijd doorbrengt. Je plaatst je woning letterlijk en figuurlijk in een nieuw daglicht. 
Belangrijke punten
  • VELUX dakramen vermeerderen de hoeveelheid daglicht in je woning.
  • Dankzij een dakraam van VELUX voorzie jij je woning van een groot, ruimtelijk en helder gevoel.
  • Met VELUX dakramen is je woning snel geventileerd en van frisse lucht voorzien, wat goed is voor je gezondheid. Een badkamer of een slaapkamer ventileren is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

VELUX staat voor modern design en isolerende dakramen

Daglicht zorgt voor extra sfeer in je interieur. De meubelen, de kleuren waarin je de muur schildert en de vloerbekleding komen perfect tot hun recht. Verder verbindt een dakraam het interieur en het exterieur van de woning. Meerdere dakramen in een ruimte geven dan nog eens extra daglicht. In dit artikel lees je hoe je jouw interieur een boost geeft met dakramen.

Dakramen van VELUX zijn ideaal in de slaapkamer

Slaap je onder het dak van je woning, dan is een dakraam een mooie aanwinst voor de slaapkamer. Het is heerlijk wakker worden in een ruimte met een VELUX dakraam. Dit dakraam zorgt voor een harmonieuze verbinding tussen het interieur en exterieur. Bovendien draagt een dakraam bij aan een gezond slaapritme. En een goede slaaphygiëne is essentieel om overdag goed te functioneren.

Meer daglicht in je woonkamer dankzij

VELUX daklichten VELUX daklichten en lichtkoepels zorgen voor een overvloed aan daglicht. Ze zorgen voor een mooie lichtinval tot in de kleinste hoek van de kamer. Hierdoor lijkt de kamer ook groter. Je speelt dan bovendien met lichtinval en richt zo slim de ruimte in. Meubels plaats je letterlijk in de spotlight. Quote: “Daglicht zorgt voor karakter in de woning. Het geeft een totaal nieuwe look aan de woning en beklemtoont het karakter van de meubelen en de kleur van de muren. Dakramen verbinden het interieur en het exterieur van je woning. Hoe meer dakramen in de woning, hoe beter.”

De luchtcirculatie in je woning bevorderen met een dakraam

Het is belangrijk om een woning te ventileren voor een optimaal leefklimaat. Door te koken, douchen, slapen of bezoek te ontvangen, stijgen de luchtvochtigheid en het gehalte aan CO2, waardoor een goede ventilatie geen overbodige luxe is. Met VELUX dakramen ventileer je je woning continu. Bovendien check je met VELUX ACTIVE de luchtvochtigheid. Met deze app bedien je trouwens ook jouw VELUX producten op zonne-energie of op netstroom. Zo kun je bijvoorbeeld de dakramen op afstand openen of de buitenzonwering naar beneden doen met een simpele druk op de knop.

Ventileer je keuken met VELUX

Houd je van kokkerellen, dan breng je veel tijd door in de keuken. Goede ventilatie is tijdens het koken essentieel. Na het koken wil je graag dat je keuken opnieuw fris en luchtig aanvoelt. Een daklicht of lichtkoepel is ideaal om de kamer mee te ventileren.

Bevorder de creativiteit van je kinderen

Transformeer de kinderkamer met een VELUX dakraam. Daglicht helpt bij het bevorderen van de creativiteit en concentratie van je kind. Daarnaast helpt het bij het reguleren van de energielevels. Bij de blootstelling aan veel daglicht zal bij het veranderen naar donker een signaal van moeheid afgegeven worden. Zo wordt dat middagdutje in een donkere kamer met hulp van bijvoorbeeld VELUX verduisterende rolgordijnen een stuk gemakkelijker. Ook s ’avonds zal je kind lekker slapen.

Behoud een optimaal klimaat in je badkamer

Om problemen met vochtigheid te vermijden, wil je na het douchen of baden je badkamer goed ventileren. Dit is ideaal met een dakraam van VELUX. Een dakraam in de badkamer is eveneens ideaal om op een ontspannen manier verbonden te verblijven met het exterieur. Terwijl je in bad zit, richt je je blik op de heldere hemel of staar je rustig naar de wolken. Het gebruik van daglicht combineer je dan bijvoorbeeld met spiegelverlichting voor een optimaal effect.HTML

Gerelateerde artikelen

Hoe bouw je een duurzame woning?
Het (ver)bouwen van een duurzame woning is niet alleen goed voor het welzijn van de planeet, het is ook belangrijk voor jouw gezondheid en productiviteit. Als je kiest voor de dakramen van VELUX, dan heb je ruim 30 jaar plezier van onze duurzame oplossingen voor daglicht. Met dakramen van VELUX zorg je voor een natuurlijke opwarming van je woning, maar ook voor een goed binnenklimaat met veel daglicht en een goede luchtkwaliteit. Heb je besloten om een duurzame woning te bouwen of je huidige woning te verduurzamen? Dan weet je vast als geen ander dat dit veel tijd en aandacht kost. Er zijn veel verschillende dingen om rekening mee te houden. Hierdoor is het soms lastig om te weten waar je moet beginnen. Lees verder in dit artikel en ontdek de verschillende stappen die je kan ondernemen om de droom van jouw duurzame woning te verwezenlijken.
Het volledige artikel lezen
Checklist en verhuistips voor je nieuwe woning
Zit je eraan te denken om binnenkort te gaan verhuizen? Hartstikke leuk natuurlijk om opnieuw te beginnen in een hele nieuwe woonomgeving. Ook best spannend, het is tenslotte een hele verandering waar veel bij komt kijken. Je zou er zomaar spontaan van in de stress kunnen schieten. Deze checklist helpt je om je stap voor stap voor te bereiden op jouw verhuizing zodat je stressvrij kan genieten van de overstap naar een nieuwe woning.
Het volledige artikel lezen
Gebruik daglicht om je woning te verlichten
Daglicht geeft het interieur van je woning een echte oppepper. We bevinden ons graag in een ruimte met veel daglicht. Daglicht is bovendien noodzakelijk voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Daglicht heeft als voordeel dat het overal aanwezig is. Bovendien is het gratis beschikbaar. Wanneer je hier op een slimme manier gebruik van maakt, heb je de mogelijkheid om een gezellige en aangename sfeer te creëren.
Het volledige artikel lezen
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen