Geef je woning een nieuwe look met een dakraam

Living space with couch, table and chair in a room with three roof windows side by side
Wil jij je woning een grondige make-over geven? Dan heeft VELUX de oplossing. Dakramen zijn eenvoudig te plaatsen en veranderen het karakter van je woning compleet. Dankzij dakramen geniet je de hele dag door van daglicht. Zodoende creëer je ruimtes waar iedereen graag tijd doorbrengt. Je plaatst je woning letterlijk en figuurlijk in een nieuw daglicht.

VELUX staat voor modern design en isolerende dakramen

Daglicht zorgt voor extra sfeer in je interieur. De meubelen, de kleuren waarin je de muur schildert en de vloerbekleding komen perfect tot hun recht. Verder verbindt een dakraam het interieur en het exterieur van de woning. Meerdere dakramen in een ruimte geven dan nog eens extra daglicht. In dit artikel lees je hoe je jouw interieur een boost geeft met dakramen.

Dakramen van VELUX zijn ideaal in de slaapkamer

Slaap je onder het dak van je woning, dan is een dakraam een mooie aanwinst voor de slaapkamer. Het is heerlijk wakker worden in een ruimte met een VELUX dakraam. Dit dakraam zorgt voor een harmonieuze verbinding tussen het interieur en exterieur. Bovendien draagt een dakraam bij aan een gezond slaapritme. En een goede slaaphygiëne is essentieel om overdag goed te functioneren.

Belangrijke punten
  • VELUX dakramen vermeerderen de hoeveelheid daglicht in je woning.
  • Dankzij een dakraam van VELUX voorzie jij je woning van een groot, ruimtelijk en helder gevoel.
  • Met VELUX dakramen is je woning snel geventileerd en van frisse lucht voorzien, wat goed is voor je gezondheid. Een badkamer of een slaapkamer ventileren is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Meer daglicht in je woonkamer dankzij

VELUX daklichten VELUX daklichten en lichtkoepels zorgen voor een overvloed aan daglicht. Ze zorgen voor een mooie lichtinval tot in de kleinste hoek van de kamer. Hierdoor lijkt de kamer ook groter. Je speelt dan bovendien met lichtinval en richt zo slim de ruimte in. Meubels plaats je letterlijk in de spotlight. Quote: “Daglicht zorgt voor karakter in de woning. Het geeft een totaal nieuwe look aan de woning en beklemtoont het karakter van de meubelen en de kleur van de muren. Dakramen verbinden het interieur en het exterieur van je woning. Hoe meer dakramen in de woning, hoe beter.”

De luchtcirculatie in je woning bevorderen met een dakraam

Het is belangrijk om een woning te ventileren voor een optimaal leefklimaat. Door te koken, douchen, slapen of bezoek te ontvangen, stijgen de luchtvochtigheid en het gehalte aan CO2, waardoor een goede ventilatie geen overbodige luxe is. Met VELUX dakramen ventileer je je woning continu. Bovendien check je met VELUX ACTIVE de luchtvochtigheid. Met deze app bedien je trouwens ook jouw VELUX producten op zonne-energie of op netstroom. Zo kun je bijvoorbeeld de dakramen op afstand openen of de buitenzonwering naar beneden doen met een simpele druk op de knop.

“Daglicht zorgt voor karakter in de woning. Het geeft een totaal nieuwe look aan de woning en beklemtoont het karakter van de meubelen en de kleur van de muren. Dakramen verbinden het interieur en het exterieur van je woning. Hoe meer dakramen in de woning, hoe beter.”

Ventileer je keuken met VELUX

Houd je van kokkerellen, dan breng je veel tijd door in de keuken. Goede ventilatie is tijdens het koken essentieel. Na het koken wil je graag dat je keuken opnieuw fris en luchtig aanvoelt. Een daklicht of lichtkoepel is ideaal om de kamer mee te ventileren.

Bevorder de creativiteit van je kinderen

Transformeer de kinderkamer met een VELUX dakraam. Daglicht helpt bij het bevorderen van de creativiteit en concentratie van je kind. Daarnaast helpt het bij het reguleren van de energielevels. Bij de blootstelling aan veel daglicht zal bij het veranderen naar donker een signaal van moeheid afgegeven worden. Zo wordt dat middagdutje in een donkere kamer met hulp van bijvoorbeeld VELUX verduisterende rolgordijnen een stuk gemakkelijker. Ook s ’avonds zal je kind lekker slapen.

Behoud een optimaal klimaat in je badkamer

Om problemen met vochtigheid te vermijden, wil je na het douchen of baden je badkamer goed ventileren. Dit is ideaal met een dakraam van VELUX. Een dakraam in de badkamer is eveneens ideaal om op een ontspannen manier verbonden te verblijven met het exterieur. Terwijl je in bad zit, richt je je blik op de heldere hemel of staar je rustig naar de wolken. Het gebruik van daglicht combineer je dan bijvoorbeeld met spiegelverlichting voor een optimaal effect.HTML

Gerelateerde artikelen