Voorzie elke ruimte in je woning van de juiste hoeveelheid daglicht

A kitchen table top with decorations in a pink painted room
Je vraagt je misschien af wat de gemakkelijkste manier is om de ruimtes in je woning te transformeren. Dat doe je door voldoende daglicht naar binnen te halen. Voornamelijk daglicht van boven is bijzonder effectief, en een dakraam is daarvoor ideaal. Een dakraam is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan een intenser interieur. Heb je een woning of appartement met plat dak? Dan realiseer je met glazen daklichten ruimtes met prachtige uitzichten. Interieurdesigners gebruiken al langer daglicht bij de renovatie van woningen, maar ook zonder ervaring is deze klus zo te klaren. (Meer) daglicht in huis halen, is de moeite waar

Breng daglicht in verschillende ruimtes

Je woning is voorzien van verschillende ruimtes en elke omgeving heeft weer een andere functie. Daarom gaan we dieper in op de verschillende ruimtes

Maak van je keuken een plek om in te leven

In de keuken wordt gekookt en het is ook een plaats waar veel gezinsleden actief zijn. Voorzie de keuken om die reden van verschillende VELUX dakramen of daklichten. Daarmee zorg je voor een betere ventilatie en tegelijkertijd komen de details in je keuken beter naar voren. Voorzie de dakramen of daklichten vervolgens van lichtdoorlatende plisségordijnen en bepaal zelf hoeveel daglicht er in de keuken komt. Het is ook verstandig om je dakramen en daklichten van buitenzonwering te voorzien. Hiermee bescherm je de keuken namelijk tegen warme zonnestralen.

Key takeaways
  • Daglicht is belangrijk, want daarmee creëer je aangename ruimtes in je woning.
  • Voldoende lichtinval is goed voor de gezondheid en het draagt bij aan een krachtige interieurstijl.
  • Het is belangrijk om elke ruimte in je woning uitnodigend en comfortabel te maken.

Voorzie je slaapkamer van voldoende daglicht

De beste slaapkamer is in de ochtend voorzien van voldoende daglicht en in de avond en nacht is het er donker. Met daglicht sta je gezond op en de donkere ruimtes in de nacht zorgen ervoor dat je beter slaapt. Dit realiseer je met een elektrisch 3in1 dakraam. Dit dakraam bedien je op afstand en laat meer dan voldoende daglicht binnenstromen om jouw biologisch klok scherp te stellen.

Ga je graag vroeg op bed, knap je ’s middags ook wel eens uiltje of wil je ongestoord een ochtendje kunnen uitslapen, plaats dan verduisterende buitenzonwering, voor een donkere slaapkamer. Ook een insectenhor is praktisch in de slaapkamer, zo houd je muggen en ander ongedierte buiten de deur.

Geef je woonkamer een unieke boost

Maak van je woning een aangename omgeving en creëer meer ruimte. Met een combinatie van verschillende daklichten zorg je voor een prachtige inval van daglicht. Met raamdecoractie filter je de lichthoeveelheid en met buitenzonwering bescherm je de woonkamer tegen te warme zonnestralen.

“In de keuken wordt gekookt en het is ook een plaats waar veel gezinsleden actief zijn. Voorzie de keuken om die reden van verschillende VELUX daklichten. Daarmee zorg je voor een betere ventilatie en tegelijkertijd komen de details in je keuken beter naar voren.“

Maak van de kinderkamer een aangename ruimte

Met een dakraam van VELUX creëer je op een veilige manier een open verlichte ruimte in de kinderkamer. Een aangename nachtrust is belangrijk voor je kind en dit realiseer je met verduisterende raamdecoratie, want zo worden ze niet (te vroeg) wakker van kunstlicht of daglicht ’s zomers, en doen ze ook zonder problemen een middagdutje. Een buitenzonwering draagt bij aan een aangename temperatuur, want deze beschermt de woning tegen de zon. Met een insectenhor houd je vliegen en muggen buiten de kinderkamer.

Ga voor een productieve thuiswerplek

Veel mensen werken tegenwoordig voor een groot gedeelte thuis. Ga daarom voor een productief thuiskantoor. Met een 2in1 dakraam maximaliseer je de hoeveelheid daglicht en dit draagt bij aan een energiek leven. Met plisségordijnen bepaal je zelf de hoeveelheid daglicht en met butienzonwering blijft de temperatuur aangenaam.

Druk aan het werk en geen tijd om je dakramen apart te openen en te sluiten? Met ons bedieningssysteem bestuur je alle elektrische producten op afstand.

Laat je door experts inspireren

Ben je enthousiast geworden, maar weet je niet goed welke producten het beste bij je woning passen? Laat je dan adviseren door onze adviseurs. Ze kijken naar je persoonlijke situatie en vervolgens onderzoeken jullie gezamenlijk hoe je de verschillende ruimtes het beste optimaliseert.

Gerelateerde artikelen