Voorzie elke ruimte in je woning van de juiste hoeveelheid daglicht

Je vraagt je misschien af wat de gemakkelijkste manier is om de ruimtes in je woning te transformeren. Dat doe je door voldoende daglicht naar binnen te halen. Voornamelijk daglicht van boven is bijzonder effectief, en een dakraam is daarvoor ideaal. Een dakraam is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan een intenser interieur. Heb je een woning of appartement met plat dak? Dan realiseer je met glazen daklichten ruimtes met prachtige uitzichten. Interieurdesigners gebruiken al langer daglicht bij de renovatie van woningen, maar ook zonder ervaring is deze klus zo te klaren. (Meer) daglicht in huis halen, is de moeite waar
Key takeaways
  • Daglicht is belangrijk, want daarmee creëer je aangename ruimtes in je woning.
  • Voldoende lichtinval is goed voor de gezondheid en het draagt bij aan een krachtige interieurstijl.
  • Het is belangrijk om elke ruimte in je woning uitnodigend en comfortabel te maken.

Breng daglicht in verschillende ruimtes

Je woning is voorzien van verschillende ruimtes en elke omgeving heeft weer een andere functie. Daarom gaan we dieper in op de verschillende ruimtes

Maak van je keuken een plek om in te leven

In de keuken wordt gekookt en het is ook een plaats waar veel gezinsleden actief zijn. Voorzie de keuken om die reden van verschillende VELUX dakramen of daklichten. Daarmee zorg je voor een betere ventilatie en tegelijkertijd komen de details in je keuken beter naar voren. Voorzie de dakramen of daklichten vervolgens van lichtdoorlatende plisségordijnen en bepaal zelf hoeveel daglicht er in de keuken komt. Het is ook verstandig om je dakramen en daklichten van buitenzonwering te voorzien. Hiermee bescherm je de keuken namelijk tegen warme zonnestralen.

Voorzie je slaapkamer van voldoende daglicht

De beste slaapkamer is in de ochtend voorzien van voldoende daglicht en in de avond en nacht is het er donker. Met daglicht sta je gezond op en de donkere ruimtes in de nacht zorgen ervoor dat je beter slaapt. Dit realiseer je met een elektrisch 3in1 dakraam. Dit dakraam bedien je op afstand en laat meer dan voldoende daglicht binnenstromen om jouw biologisch klok scherp te stellen.

Ga je graag vroeg op bed, knap je ’s middags ook wel eens uiltje of wil je ongestoord een ochtendje kunnen uitslapen, plaats dan verduisterende buitenzonwering, voor een donkere slaapkamer. Ook een insectenhor is praktisch in de slaapkamer, zo houd je muggen en ander ongedierte buiten de deur.

Geef je woonkamer een unieke boost

Maak van je woning een aangename omgeving en creëer meer ruimte. Met een combinatie van verschillende daklichten zorg je voor een prachtige inval van daglicht. Met raamdecoractie filter je de lichthoeveelheid en met buitenzonwering bescherm je de woonkamer tegen te warme zonnestralen.

Maak van de kinderkamer een aangename ruimte

Met een dakraam van VELUX creëer je op een veilige manier een open verlichte ruimte in de kinderkamer. Een aangename nachtrust is belangrijk voor je kind en dit realiseer je met verduisterende raamdecoratie, want zo worden ze niet (te vroeg) wakker van kunstlicht of daglicht ’s zomers, en doen ze ook zonder problemen een middagdutje. Een buitenzonwering draagt bij aan een aangename temperatuur, want deze beschermt de woning tegen de zon. Met een insectenhor houd je vliegen en muggen buiten de kinderkamer.

Ga voor een productieve thuiswerplek

Veel mensen werken tegenwoordig voor een groot gedeelte thuis. Ga daarom voor een productief thuiskantoor. Met een 2in1 dakraam maximaliseer je de hoeveelheid daglicht en dit draagt bij aan een energiek leven. Met plisségordijnen bepaal je zelf de hoeveelheid daglicht en met butienzonwering blijft de temperatuur aangenaam.

Druk aan het werk en geen tijd om je dakramen apart te openen en te sluiten? Met ons bedieningssysteem bestuur je alle elektrische producten op afstand.

Laat je door experts inspireren

Ben je enthousiast geworden, maar weet je niet goed welke producten het beste bij je woning passen? Laat je dan adviseren door onze adviseurs. Ze kijken naar je persoonlijke situatie en vervolgens onderzoeken jullie gezamenlijk hoe je de verschillende ruimtes het beste optimaliseert.

Auteur

VELUX Editorial team

Delen

Gerelateerde artikelen

10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Waarom dakramen plaatsen?
Er zijn heel wat redenen waarom een dakraam plaatsen een goed idee is. Meer daglicht in je woning brengt namelijk heel wat positieve effecten met zich mee. Je verandert iedere ruimte in je woning in een oase van daglicht met behulp van een dakraam. Misschien denk je dat een dakraam plaatsen een ingewikkelde klus is en dat je maanden zoet bent. Niet waar. Het is een relatief eenvoudige ingreep en de voordelen zijn talrijk. Wil je een dakraam laten plaatsen? Twijfel niet langer en profiteer direct van meer daglicht in je woning.
Het volledige artikel lezen
Doe je voordeel met deze ideeën voor een zolderverbouwing
Ben je van plan om je zolder te verbouwen, of ga je een nieuwe zolderkamer bouwen, dan vraag je je misschien af welk dakraam voor jouw project het meest geschikt is. Dakramen werden lange tijd gezien als een functionele toevoeging aan een zolderverdieping, maar ze kunnen nog veel meer betekenen voor je woning. Vraag het aan een architect en die zal zeggen dat daglicht de basis vormt van elk ontwerp. Dus waarom zou jij niet hetzelfde doen en maximaal profiteren van de kracht van daglicht op zolder? Dit zijn onze ideeën voor een zolderverbouwing waar jij je voordeel mee kunt doen.
Het volledige artikel lezen
Daglicht meenemen in de architectuur van je woning
Daglicht in je woning halen, is van cruciaal belang. Architecten spelen daar dan ook graag op in en gebruiken het meestal als uitgangspunt bij het ontwerpen van woningen en kantoorgebouwen. Een goed voorbeeld van hoe ontwerp, het behoud van originele elementen van de constructie en een overvloed aan daglicht samenkomen. Dankzij de lichtinval in je woning houd je contact met de natuur. Je volgt het ritme waarin de zon ‘s morgens op komt en ‘s avonds weer ondergaat. Dat is precies zoals het ooit was bedoeld. Ons hele wezen en dus ook ons slaap- en waakritme is namelijk ingesteld op deze natuurlijke cyclus van licht en donker. Overdag ben je erbij gebaat om zoveel mogelijk daglicht in je woning te halen. Hoewel je binnen zit, krijg je op die manier toch ook voldoende van buiten mee. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen met de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen
Gebruik daglicht om je woning te verlichten
Daglicht geeft het interieur van je woning een echte oppepper. We bevinden ons graag in een ruimte met veel daglicht. Daglicht is bovendien noodzakelijk voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Daglicht heeft als voordeel dat het overal aanwezig is. Bovendien is het gratis beschikbaar. Wanneer je hier op een slimme manier gebruik van maakt, heb je de mogelijkheid om een gezellige en aangename sfeer te creëren.
Het volledige artikel lezen