Upgrade je zolder met meer daglicht

Children's bedroom with a lot of daylight from VELUX roof windows
Heb je een zolderverdieping en ben je op zoek naar ideeën om je zolder te verbouwen? Lees dan zeker even verder! In dit artikel bespreken we hoe jij je zolder kunt verbouwen en meer daglicht in je woning haalt met dakramen op zolder.

Ideeën om je zolder te verbouwen

Er zijn tal van manieren waarop je een zolder kunt gebruiken. Zo biedt het bijvoorbeeld de mogelijkheid om er een extra slaapkamer van te maken voor als er iemand komt logeren. Je kunt je zolder ook omtoveren tot een mooie ruimte voor één of meer van je kinderen. Heb je een grote zolderverdieping, dan bouw je er gemakkelijk twee kamers in. Werk je vanuit huis? Dan zou je zolder weleens de uitgelezen plek kunnen zijn om een kantoor in te richten waar je rustig je werk kunt doen.

Misschien ben je al tevreden met je huidige zolder. Dat wil niet zeggen dat er nog tal van mogelijkheden zijn om je zolder nog aangenamer te maken. Bijvoorbeeld door meer daglicht toe te laten waardoor je zolder verandert in een heldere ruimte die bovendien uitstekend wordt geventileerd.

Is je zolder nog niet in gebruik? Geen enkel probleem, dan kun je eerst dakramen (laten) plaatsen. Informeer wel van tevoren of je zolderverdieping sterk genoeg is om extra muren en deuren te kunnen dragen. Het zou zonde zijn als dat niet zo blijkt te zijn en je al aan het klussen bent.

  • Wist je dat dakramen voor veel meer daglicht in je woning zorgen? Het verschil met traditionele verticale ramen kan wel oplopen tot drie keer zoveel daglicht.
  • Door meer daglicht toe te laten, verandert je zolder in een heldere ruimte die bovendien uitstekend wordt geventileerd.
  • Het daglicht schijnt direct van bovenaf naar binnen. Je profiteert daarom de hele dag optimaal van de zonnestralen die de zolder steeds weer op een andere manier verlichten.

Waarom meer daglicht in je woning met een dakraam een goede keuze is

Wist je dat dakramen voor veel meer daglicht in je woning zorgen? Het verschil met traditionele verticale ramen kan wel oplopen tot drie keer zoveel daglicht. Dat is nog eens lekker vertoeven op je zolderkamer. Het daglicht schijnt direct van bovenaf naar binnen. Je profiteert de hele dag daarom optimaal van de zonnestralen die de zolder steeds weer op een andere manier verlichten. Hierdoor heb je overdag geen kunstlicht nodig, dat scheelt weer in de kosten.

Perfecte verbinding tussen binnen en buiten

Een belangrijk voordeel van het daglicht via een dakraam is dat je continu in verbinding bent met buiten. Je ziet de blauwe lucht, de wolken, en als je op zolder slaapt, heb je ook een prachtig zicht op de sterrenhemel. Bovenal volg je voor 100 procent het ritme van licht en donker. Dat is heel belangrijk voor je biologische klok. Die blijft perfect op tijd lopen en daardoor slaap je beter. Om je kamer te verduisteren of om de hitte te temperen, kies je voor onze raamdecoratie en warmtewerende producten.

"Voor welke oplossing je ook kiest, een mooi uitzicht, daglicht en frisse lucht is iets waar ieder mens wat aan heeft. Reken maar dat dit je goed doet."

VELUX 3in1: een zee van daglicht

Drie ramen in één kozijn waarvan er twee open kunnen. Kun je voorstellen hoeveel daglicht dat oplevert? Tot wel 23 procent meer dan wanneer je drie gekoppelde dakramen monteert. Wat dacht je trouwens van het uitzicht? Panoramische vergezichten waar je blij van wordt en die jou inspireren bij al je activiteiten. Het VELUX 3in1 dakraam staat garant voor een WAUW-effect.

VELUX 2in1: meer ruimte

Met VELUX 2in1 dakramen heb je twee ramen in één kozijn. Zo creëer je meer bruikbare ruimte onder het dakraam, zodat je er makkelijk een dressoir of een bureau kwijt kunt. Toen Judith en haar echtgenoot overwogen om de zolder op te fleuren, wilden ze deze ook ruimer laten aanvoelen en tegelijkertijd wat bruikbare ruimte onder het schuine dak creëren. "We kozen voor de 2in1 dakramen omdat ze één kozijn hebben, en het maakt de kamer een stuk groter, We kunnen er nu zowel een bureau als onze trainingsspullen onder plaatsen,"

VELUX balkonvenster

Dankzij het innovatieve ontwerp van VELUX balkonvensters geniet je van een bijzonder balkon dat jouw zolderkamer verandert in een oase van daglicht. Wanneer je het balkonvenster opent, komt de frisse lucht je tegemoet en voel je de zonnestralen op je gezicht. Voor welke van onze oplossingen je ook kiest, je bent gelukkiger met een mooi uitzicht, meer daglicht in je woning en frisse lucht. Reken maar dat dit je goed doet. En op een warme zomerdag houd je gemakkelijk je hoofd koel of je zolderkamer verduisterd met onze buitenzonwering of plisségordijnen. Advies nodig? Vraag het onze Montagepartners.

Gerelateerde artikelen