Upgrade je zolder met meer daglicht

Children's bedroom with a lot of daylight from VELUX roof windows
Key takeaways
  • Wist je dat dakramen voor veel meer daglicht in je woning zorgen? Het verschil met traditionele verticale ramen kan wel oplopen tot drie keer zoveel daglicht.
  • Door meer daglicht toe te laten, verandert je zolder in een heldere ruimte die bovendien uitstekend wordt geventileerd.
  • Het daglicht schijnt direct van bovenaf naar binnen. Je profiteert daarom de hele dag optimaal van de zonnestralen die de zolder steeds weer op een andere manier verlichten.

Waarom meer daglicht in je woning met een dakraam een goede keuze is

Wist je dat dakramen voor veel meer daglicht in je woning zorgen? Het verschil met traditionele verticale ramen kan wel oplopen tot drie keer zoveel daglicht. Dat is nog eens lekker vertoeven op je zolderkamer. Het daglicht schijnt direct van bovenaf naar binnen. Je profiteert de hele dag daarom optimaal van de zonnestralen die de zolder steeds weer op een andere manier verlichten. Hierdoor heb je overdag geen kunstlicht nodig, dat scheelt weer in de kosten.

Perfecte verbinding tussen binnen en buiten

Een belangrijk voordeel van het daglicht via een dakraam is dat je continu in verbinding bent met buiten. Je ziet de blauwe lucht, de wolken, en als je op zolder slaapt, heb je ook een prachtig zicht op de sterrenhemel. Bovenal volg je voor 100 procent het ritme van licht en donker. Dat is heel belangrijk voor je biologische klok. Die blijft perfect op tijd lopen en daardoor slaap je beter. Om je kamer te verduisteren of om de hitte te temperen, kies je voor onze raamdecoratie en warmtewerende producten.

VELUX 3in1: een zee van daglicht

Drie ramen in één kozijn waarvan er twee open kunnen. Kun je voorstellen hoeveel daglicht dat oplevert? Tot wel 23 procent meer dan wanneer je drie gekoppelde dakramen monteert. Wat dacht je trouwens van het uitzicht? Panoramische vergezichten waar je blij van wordt en die jou inspireren bij al je activiteiten. Het VELUX 3in1 dakraam staat garant voor een WAUW-effect.

VELUX 2in1: meer ruimte

Met VELUX 2in1 dakramen heb je twee ramen in één kozijn. Zo creëer je meer bruikbare ruimte onder het dakraam, zodat je er makkelijk een dressoir of een bureau kwijt kunt. Toen Judith en haar echtgenoot overwogen om de zolder op te fleuren, wilden ze deze ook ruimer laten aanvoelen en tegelijkertijd wat bruikbare ruimte onder het schuine dak creëren. "We kozen voor de 2in1 dakramen omdat ze één kozijn hebben, en het maakt de kamer een stuk groter, We kunnen er nu zowel een bureau als onze trainingsspullen onder plaatsen,"

VELUX balkonvenster

Dankzij het innovatieve ontwerp van VELUX balkonvensters geniet je van een bijzonder balkon dat jouw zolderkamer verandert in een oase van daglicht. Wanneer je het balkonvenster opent, komt de frisse lucht je tegemoet en voel je de zonnestralen op je gezicht. Voor welke van onze oplossingen je ook kiest, je bent gelukkiger met een mooi uitzicht, meer daglicht in je woning en frisse lucht. Reken maar dat dit je goed doet. En op een warme zomerdag houd je gemakkelijk je hoofd koel of je zolderkamer verduisterd met onze buitenzonwering of plisségordijnen. Advies nodig? Vraag het onze Montagepartners.

Auteur

VELUX Editorial team

Delen

Gerelateerde artikelen

Hoe warmtewerende producten bijdragen aan een aangename temperatuur op je zolder
De zolder moet een aangename ruimte zijn en dit realiseer je met voldoende daglicht en frisse lucht. Veel mensen hebben daarom een dakraam op zolder. De meeste mensen vinden het echter lastig om de zolder te beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden. Toch is het relatief gemakkelijk om je zolder daartegen te behouden.
Het volledige artikel lezen
Doe je voordeel met deze ideeën voor een zolderverbouwing
Ben je van plan om je zolder te verbouwen, of ga je een nieuwe zolderkamer bouwen, dan vraag je je misschien af welk dakraam voor jouw project het meest geschikt is. Dakramen werden lange tijd gezien als een functionele toevoeging aan een zolderverdieping, maar ze kunnen nog veel meer betekenen voor je woning. Vraag het aan een architect en die zal zeggen dat daglicht de basis vormt van elk ontwerp. Dus waarom zou jij niet hetzelfde doen en maximaal profiteren van de kracht van daglicht op zolder? Dit zijn onze ideeën voor een zolderverbouwing waar jij je voordeel mee kunt doen.
Het volledige artikel lezen
Stappenplan voor verbouwing van je zolder
De verbouwing van je zolder en het plaatsen van dakramen kan wel eens van heel veel waarde blijken te zijn. Wist je dat de aanwezigheid van voldoende daglicht een belangrijke reden is om een woning te kopen? Veel daglicht in je woning doet de waarde van je woning stijgen. Ook de beschikbare ruimte speelt een belangrijke rol voor potentiële kopers. Je zolder verbouwen brengt minder kosten met zich mee dan wanneer je je woning groter maakt door middel van een uitbouw (tot wel zes keer goedkoper). Omdat je de zolder toch al hebt, is het een goed idee om deze ruimte om te toveren tot een aantrekkelijke, geheel nieuwe leefomgeving. Dat vergt wel het nodige werk. Daarom hebben we dit stappenplan voor de verbouwing van je zolder gemaakt.
Het volledige artikel lezen
Creëer de ultieme WAUW-factor met deze zolder ideeën
Heb je ooit foto’s gezien op Instagram of Pinterest van een prachtige zolder en vroeg jij je toen af: “wat moet ik doen voor zo’n mooie zolder?”. Lees dan zeker even verder, want in dit artikel krijg je een aantal inspirerende zolder ideeën voorgeschoteld. Creëer de ultieme WAUW-factor, maak van je zolder een unieke plek en geef een geheel nieuwe dimensie aan je woning.
Het volledige artikel lezen