Hoe warmtewerende producten bijdragen aan een aangename temperatuur op je zolder

Woman sitting in a kids room with a baby on her lap. She is reading book to the baby.
De zolder moet een aangename ruimte zijn en dit realiseer je met voldoende daglicht en frisse lucht. Veel mensen hebben daarom een dakraam op zolder. De meeste mensen vinden het echter lastig om de zolder te beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden. Toch is het relatief gemakkelijk om je zolder daartegen te behouden.

Verschillende soorten warmtewerende producten verkrijgbaar

Je kunt verschillende soorten warmtewerende producten voor je dakraam kopen. Kies bijvoorbeeld voor rolluiken. Rolluiken zijn om meerdere redenen functioneel. In de eerste plaats maken ze je zolder vrijwel helemaal donker en ook beschermen ze de bovenruimte het hele jaar door tegen warme zonnestralen. Rolluiken zijn bovendien stevig en ze dragen bij aan een betere isolatie. Ze zijn dus ideaal voor zolders, maar worden ook vaak in slaapkamers geplaatst.

Ook verduisterende buitenwonwering of reguliere buitenzonwering zijn tegenwoordig populair. Ze werken net als rolluiken warmtewerend. Ze zijn compatibel met elk VELUX dakraam en ze kunnen worden geautomatiseerd met behulp van VELUX ACTIVE. Bovendien zijn ze ook gemakkelijk te monteren. Buitenzonweringen zijn vooral geschikt voor slaapkamers, kinderkamers en thuiswerkplekken.

Key takeaways
  • Maak van je zolder een fijne ruimte met mooie warmtewerende producten.
  • Rolluiken zijn niet alleen warmtewerend maar houden in de winter ook de kou uit je woning.
  • Je kiest uit verschillende warmtewerende producten, waaronder (verduisterende) buitenzonwering en rolluiken. Kijk goed wat je wensen zijn en welk product bij je behoefte aansluit.

De kracht van warmtewerende producten

Met warmtewerende producten haal je het meeste uit je VELUX dakraam. Rolluiken, verduisterende buitenzonwering of reguliere buitenzonwering zorgen niet alleen voor een aangename temperatuur, maar tegelijkertijd dragen ze bij aan de duurzaamheid van je dakraam. Maar hoe maken warmtewerende producten je zolder een stuk prettiger?

“Met prachtige warmtewerende producten haal je het meeste uit je VELUX dakraam. Ze zorgen niet alleen voor een aangename temperatuur, maar tegelijkertijd dragen ze bij aan de duurzaamheid van je dakraam. Maar hoe maken ze van je zolder een prettige ruimte?”

Bescherming tegen kou en hitte

Buitenzonwering en verduisterende buitenzonwering beschermen je tegen de warme zomertemperatuur. Door de klimaatverandering krijgen we meer en meer te maken met extreme weersomstandigheden, zoals hittegolven. Verduisterende buitenzonwering beschermt de zolder tegen de warme zonnestralen en vermindert de warmteopname tot zo'n 90%. De winters worden daarentegen steeds kouder. Rolluiken beschermen de zolder gelukkig ook tegen warmteverlies. Ze dragen bij aan een betere isolatie en dit maakt ze energiezuinig.

Echt donker

Het hele jaar door draagt verduisterende buitenzonwering bij aan een comfortabele en uitnodigende zolder. Is er iemand in je gezin die de zolder als slaapkamer vebruikt? Dan weet je ongetwijfeld dat een donkere zolderkamer belangrijk is voor een aangename nachtrust. Verduisterende zonwering laat geen daglicht of straatlicht door en daardoor is het in de ruimte helemaal donker. Rolluiken verduisteren de ruimte volledig, waardoor je geen gordijn aan de binnenkant nodig hebt!

Neem contact op met een gecertificeerde VELUX Montagepartner

Heb je gepast advies van een professional nodig? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gecertificeerde Montagepartners. Ze hebben de nodige expertise en weten perfect hoe je het meeste uit je VELUX dakraam haalt. Daarbij kijken ze goed welk warmtewerend product het beste bij jouw woning en je persoonlijke stijl past.

Gerelateerde artikelen

Woman sitting by the table, holding mobile phone in her and looking through the window
Welke raamdecoratie past het beste bij je woning?
Het is van belang om je ruimtes van goede raamdecoratie te voorzien. Raamdecoratie moet in de eerste plaats een esthetische bijdrage leveren, maar tegelijkertijd moet het ook functioneel zijn. Je hebt de keuze uit verschillende soorten raamdecoratie, dus maak een geïnformeerde keuze die het beste bij jouw ruimtes past. Heb je een daklicht of een dakraam? In ons ruim assortiment vindt je voor ieder wat wils.
Het volledige artikel lezen
A living room area with two roof windows with blinds and shutters that are covering sunlight.
Maak je dakramen klaar voor koude winters en hete zomers
Heb je al één dakraam of meerdere dakramen in je woning? Dan weet je ongetwijfeld dat een dakraam verschillende esthetische en praktische voordelen kent. Misschien overweeg je binnenkort een dakraam te plaatsen. In beide gevallen is het belangrijk je dakraam te optimaliseren. Je dakraam beschermt je woning namelijk tegen zomerse temperaturen. Hoe dan? Met functionele buitenzonweringen en rolluiken.
Het volledige artikel lezen
Two girls in a colourful kids room with two roof windows and blinds
Voorzie je dakraam van de perfecte raamdecoratie
Je maakt een dakraam helemaal af met mooie en functionele raamdecoratie. Plisségordijnen passen perfect bij je dakraam: ze integreren je dakramen helemaal in je interieur. Daarnaast zorgt raamdecoratie voor extra privacy. Interieurdesigners gaan graag aan de slag met de verschillende soorten raamdecoratie, omdat er voor elke interieurstijl wel iets past. Ze laten dan ook graag hun fantasie de vrije loop.
Het volledige artikel lezen
Woman and kid in the bedroom with 3in1 roof windows
Bescherm je woning tegen koude winters met rolluiken
Nederland kent doorgaans hevige winters. Denk aan lage temperaturen, vorst, sneeuw en flinke regenbuien. Het is belangrijk om je woning goed te beschermen tegen deze hevige weersomstandigheden. Met rolluiken op je dakraam bescherm je de verschillende ruimtes van je woning. Ook zorgt een rolluik voor extra warmte in de winter.
Het volledige artikel lezen
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen