Welke raamdecoratie past het beste bij je woning?

Het is van belang om je ruimtes van goede raamdecoratie te voorzien. Raamdecoratie moet in de eerste plaats een esthetische bijdrage leveren, maar tegelijkertijd moet het ook functioneel zijn. Je hebt de keuze uit verschillende soorten raamdecoratie, dus maak een geïnformeerde keuze die het beste bij jouw ruimtes past. Heb je een daklicht of een dakraam? In ons ruim assortiment vindt je voor ieder wat wils. 
Key takeaways
  • Er zijn verschillende soorten raamdecoratie op de markt. Kijk goed welke raamdecoratie het beste bij je past.
  • Bij de aankoop van gordijnen en jaloezieën kijk je niet alleen naar de functionaliteit, maar ook naar de esthetiek.
  • Raamdecoratie is over het algemeen gemakkelijk te plaatsen.

Verduisterende raamdecoratie

In de eerste plaats kun je voor een verduisterende rolgordijnen gaan. Deze gordijnen laten geen daglicht binnen en is daarom geschikt voor verschillende ruimtes in je woning. Denk bijvoorbeeld aan slaapkamers, kinderkamers en gastverblijven. Voldoende nachtrust is namelijk belangrijk voor de gezondheid en verduisterende rolgordijnen ondersteunen hierbij.

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Zoek je iets dat het licht niet volledig buitenhoudt? De lichtdoorlatende plisségordijnen zijn in de eerste plaats praktisch aangezien het zowel het binnenvallend daglicht dimt en ook meer privacy biedt. Tegelijkertijd dragen ze bij aan een fantastisch interieur. Plisségordijnen worden vooral in woonkamers, thuiswerkplekken en keukens geplaatst. Plisségordijnen zijn ook verkrijgbaar in verduisterende uitvoering, waarbij daglicht helemaal wordt tegengehouden. Hierdoor bepaal je dus zelf de lichtinval.

Verduisterende plisségordijnen kunnen ook bijdragen aan een betere isolatie, omdat ze warmte beter binnenhouden. Met energiebesparende plisségordijnen verbeter je de isolatie tot wel 25 procent. Daarmee bespaar je maandelijks op de vaste lasten, dus een waardevolle investering

Jaloezieën

Met jaloezieën bepaal je precies hoeveel daglicht en privacy je in huis wil. Jaloezieën zijn ook gemakkelijk schoon te maken wat bijdraagt tot de hygiëne. Bovendien zijn ze vochtbestendig en daarmee geschikt voor ruimtes waar doorgaans een hoge luchtvochtigheid aanwezig is, zoals keukens en badkamers.

Jaloezieën zijn dus niet alleen praktisch, maar ze geven je interieur ook een boost. Met jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval. Voldoende daglicht geeft je bijvoorbeeld energie en ook de details in het interieur komen daardoor scherper naar voren. De muurkleuren worden intenser en ook de meubels komen beter tot hun recht. Met de aankoop van jaloezieën leg je dus de focus op je interieurstijl. Krachtige raamdecoratie is immers multifunctioneel.

Het belang van kleur in je woning

Vind je een natuurlijk interieur belangrijk? Dan is de VELUX Nature Collectie perfect. Dit zijn mooie rolgordijnen die het buitengevoel in huis halen, met kleuren als Forest, Marsh en Lake voor een verduisterend rolgordijn, en Clouds Dunes en Woods voor de lichtdoorlatende variant. Daarnaast zijn ze ook nog eens grotendeels gemaakt van gerecyclede materialen.

Wil je uit meer kleuren kiezen? Ga dan voor Colour By You, waar je keuze hebt uit meer dan 1.800 kleuren!

Insectenhor voor dakraam of daklicht

Heb je in het voorjaar of de zomer vaak last van vliegen, muggen of ander ongedierte? Voorzie je dakraam dan van een insectenhor, dan blijven vervelende beestjes buiten. Insectenhorren zijn ook verkrijgbaar voor daklichten.

Kies voor VELUX ACTIVE

Met VELUX ACTIVE maak je de raamdecoratie helemaal af. Koop elektrische raamdecoratie en koppel vervolgens dit elektrische bedieningssysteem eenvoudig aan je smartphone.

Het systeem houdt de temperatuur in de gaten en je stelt de elektrische raamdecoratie op afstand in. Bovendien kan het ook automatisch op basis van slimme sensoren de temperatuur en luchtkwaliteit binnenshuis regelen. Het systeem meet ook CO2 en de luchtvochtigheid. Dankzij het systeem weet je altijd wat voor lucht er in de ruimte hangt. Daar kun je vervolgens op anticiperen en zo voorzie je de woning constant van een aangenaam binnenklimaat.

Raamdecoratie is eenvoudig te plaatsen

Veel mensen aarzelen bij de aankoop van nieuwe raamdecoratie. Gelukkig is raamdecoratie plaatsen al binnen enkele minuten voor elkaar. Onze raamdecoratie past perfect bij alle VELUX dakramen en daklichten. Je hebt de keuze uit verschillende modellen en kleuren en vindt dus altijd raamdecoratie die past bij het design van de verschillende ruimtes in je woning.

Gerelateerde artikelen

Hoe warmtewerende producten bijdragen aan een aangename temperatuur op je zolder
De zolder moet een aangename ruimte zijn en dit realiseer je met voldoende daglicht en frisse lucht. Veel mensen hebben daarom een dakraam op zolder. De meeste mensen vinden het echter lastig om de zolder te beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden. Toch is het relatief gemakkelijk om je zolder daartegen te behouden.
Het volledige artikel lezen
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Waarom een aangenaam binnenklimaat relevant is
Veel mensen onderschatten helaas nog het belang van een goed binnenklimaat. Een ruimte moet natuurlijk mooi zijn ingericht, maar er moet ook een aangename lucht hangen. Daarnaast moet de temperatuur aangenaam zijn.
Het volledige artikel lezen
Voorzie elke ruimte in je woning van de juiste hoeveelheid daglicht
Je vraagt je misschien af wat de gemakkelijkste manier is om de ruimtes in je woning te transformeren. Dat doe je door voldoende daglicht naar binnen te halen. Voornamelijk daglicht van boven is bijzonder effectief, en een dakraam is daarvoor ideaal. Een dakraam is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan een intenser interieur. Heb je een woning of appartement met plat dak? Dan realiseer je met glazen daklichten ruimtes met prachtige uitzichten. Interieurdesigners gebruiken al langer daglicht bij de renovatie van woningen, maar ook zonder ervaring is deze klus zo te klaren. (Meer) daglicht in huis halen, is de moeite waar
Het volledige artikel lezen
Maak je dakramen klaar voor koude winters en hete zomers
Heb je al één dakraam of meerdere dakramen in je woning? Dan weet je ongetwijfeld dat een dakraam verschillende esthetische en praktische voordelen kent. Misschien overweeg je binnenkort een dakraam te plaatsen. In beide gevallen is het belangrijk je dakraam te optimaliseren. Je dakraam beschermt je woning namelijk tegen zomerse temperaturen. Hoe dan? Met functionele buitenzonweringen en rolluiken.
Het volledige artikel lezen