Welke raamdecoratie past het beste bij je woning?

Woman sitting by the table, holding mobile phone in her and looking through the window
Het is van belang om je ruimtes van goede raamdecoratie te voorzien. Raamdecoratie moet in de eerste plaats een esthetische bijdrage leveren, maar tegelijkertijd moet het ook functioneel zijn. Je hebt de keuze uit verschillende soorten raamdecoratie, dus maak een geïnformeerde keuze die het beste bij jouw ruimtes past. Heb je een daklicht of een dakraam? In ons ruim assortiment vindt je voor ieder wat wils.

Verduisterende raamdecoratie

In de eerste plaats kun je voor een verduisterende rolgordijnen gaan. Deze gordijnen laten geen daglicht binnen en is daarom geschikt voor verschillende ruimtes in je woning. Denk bijvoorbeeld aan slaapkamers, kinderkamers en gastverblijven. Voldoende nachtrust is namelijk belangrijk voor de gezondheid en verduisterende rolgordijnen ondersteunen hierbij.

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Zoek je iets dat het licht niet volledig buitenhoudt? De lichtdoorlatende plisségordijnen zijn in de eerste plaats praktisch aangezien het zowel het binnenvallend daglicht dimt en ook meer privacy biedt. Tegelijkertijd dragen ze bij aan een fantastisch interieur. Plisségordijnen worden vooral in woonkamers, thuiswerkplekken en keukens geplaatst. Plisségordijnen zijn ook verkrijgbaar in verduisterende uitvoering, waarbij daglicht helemaal wordt tegengehouden. Hierdoor bepaal je dus zelf de lichtinval.

Verduisterende plisségordijnen kunnen ook bijdragen aan een betere isolatie, omdat ze warmte beter binnenhouden. Met energiebesparende plisségordijnen verbeter je de isolatie tot wel 25 procent. Daarmee bespaar je maandelijks op de vaste lasten, dus een waardevolle investering

Key takeaways
  • Er zijn verschillende soorten raamdecoratie op de markt. Kijk goed welke raamdecoratie het beste bij je past.
  • Bij de aankoop van gordijnen en jaloezieën kijk je niet alleen naar de functionaliteit, maar ook naar de esthetiek.
  • Raamdecoratie is over het algemeen gemakkelijk te plaatsen.

Jaloezieën

Met jaloezieën bepaal je precies hoeveel daglicht en privacy je in huis wil. Jaloezieën zijn ook gemakkelijk schoon te maken wat bijdraagt tot de hygiëne. Bovendien zijn ze vochtbestendig en daarmee geschikt voor ruimtes waar doorgaans een hoge luchtvochtigheid aanwezig is, zoals keukens en badkamers.

Jaloezieën zijn dus niet alleen praktisch, maar ze geven je interieur ook een boost. Met jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval. Voldoende daglicht geeft je bijvoorbeeld energie en ook de details in het interieur komen daardoor scherper naar voren. De muurkleuren worden intenser en ook de meubels komen beter tot hun recht. Met de aankoop van jaloezieën leg je dus de focus op je interieurstijl. Krachtige raamdecoratie is immers multifunctioneel.

“Met onderhoudsvriendelijke jaloezieën ga je voor een duurzame woning. De jaloezieën dragen bij aan een esthetische binnenruimte en zijn gemakkelijk schoon te maken. Bovendien zijn ze vochtbestendig en daarmee geschikt voor keukens en badkamers. In die ruimtes is doorgaans een hoge luchtvochtigheid aanwezig.“

Het belang van kleur in je woning

Vind je een natuurlijk interieur belangrijk? Dan is de VELUX Nature Collectie perfect. Dit zijn mooie rolgordijnen die het buitengevoel in huis halen, met kleuren als Forest, Marsh en Lake voor een verduisterend rolgordijn, en Clouds Dunes en Woods voor de lichtdoorlatende variant. Daarnaast zijn ze ook nog eens grotendeels gemaakt van gerecyclede materialen.

Wil je uit meer kleuren kiezen? Ga dan voor Colour By You, waar je keuze hebt uit meer dan 1.800 kleuren!

Insectenhor voor dakraam of daklicht

Heb je in het voorjaar of de zomer vaak last van vliegen, muggen of ander ongedierte? Voorzie je dakraam dan van een insectenhor, dan blijven vervelende beestjes buiten. Insectenhorren zijn ook verkrijgbaar voor daklichten.

Kies voor VELUX ACTIVE

Met VELUX ACTIVE maak je de raamdecoratie helemaal af. Koop elektrische raamdecoratie en koppel vervolgens dit elektrische bedieningssysteem eenvoudig aan je smartphone.

Het systeem houdt de temperatuur in de gaten en je stelt de elektrische raamdecoratie op afstand in. Bovendien kan het ook automatisch op basis van slimme sensoren de temperatuur en luchtkwaliteit binnenshuis regelen. Het systeem meet ook CO2 en de luchtvochtigheid. Dankzij het systeem weet je altijd wat voor lucht er in de ruimte hangt. Daar kun je vervolgens op anticiperen en zo voorzie je de woning constant van een aangenaam binnenklimaat.

Raamdecoratie is eenvoudig te plaatsen

Veel mensen aarzelen bij de aankoop van nieuwe raamdecoratie. Gelukkig is raamdecoratie plaatsen al binnen enkele minuten voor elkaar. Onze raamdecoratie past perfect bij alle VELUX dakramen en daklichten. Je hebt de keuze uit verschillende modellen en kleuren en vindt dus altijd raamdecoratie die past bij het design van de verschillende ruimtes in je woning.

Gerelateerde artikelen