Waarom een aangenaam binnenklimaat relevant is

_ASE6135.jpgBeatrice and Filippo reroofing project, Kitchen, Como, Italy

Veel mensen onderschatten helaas nog het belang van een goed binnenklimaat. Een ruimte moet natuurlijk mooi zijn ingericht, maar er moet ook een aangename lucht hangen. Daarnaast moet de temperatuur aangenaam zijn. 

Key takeaways
  • Gezonde binnenruimtes dragen bij aan een betere gezondheid.
  • Er zijn verschillende oplossingen die voor jou het binnenklimaat in de gaten houden.
  • Kijk goed welke oplossing het beste bij je wensen en behoeftes past.

Waarom is een gezond binnenklimaat belangrijk?

In veel kamers is er sprake van een te hoge luchtvochtigheid. Dat heeft in de eerste plaats een negatieve impact op de ruimte zelf. Je krijgt dan sneller schimmel en dat is slecht voor de duurzaamheid van je woning.

Daarnaast is een goed binnenklimaat ook belangrijk voor de algehele gezondheid. Voldoende frisse lucht zorgt er namelijk voor dat je minder snel last krijgt van allergieën en andere fysieke problemen. Ook is het belangrijk om ruimtes van voldoende daglicht te voorzien. Daarmee krijg je namelijk een betere concentratie en het is ook goed voor je humeur. Van een gezonde binnenruimte krijg je namelijk extra veel energie.

Je wilt ook dat de temperatuur in de ruimte aan je wensen voldoet. Wanneer je het te koud hebt, dan is het lastig om je te concentreren. Bovendien brengt dit een onaangenaam gevoel met zich mee. Dat geldt natuurlijk ook voor te warme ruimtes.

Met geavanceerde systemen creëer jij een aangenaam binnenklimaat

In dit digitale tijdperk profiteer jij van geavanceerde apparatuur voor jouw smarthome. Met dergelijke apparatuur creëer je gemakkelijk een aangenaam binnenklimaat. Je houdt bijvoorbeeld volledig de touwtjes in handen met VELUX App Control.

VELUX App control

Met VELUX App Control krijg je volledige controle over je woning. Je verbindt VELUX App Control eenvoudig met je smartphone. Vervolgens bestuur je daarmee jouw elektrische VELUX producten aan. Denk aan de rolluiken, raamdecoratie en dakramen.

Op die manier zorg je vlot voor meer frisse lucht en je haalt ook eenvoudig de zonnestralen in huis. Je kan zelf geautomatiseerde programma's instellen die volledig aansluiten op jouw routines of jouw dakramen sluiten als je niet thuis bent.

VELUX ACTIVE

Ook VELUX ACTIVE kan bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat. Vaak weet je niet hoe de kwaliteit van de lucht in de woning is. Ook ben je niet altijd op de hoogte van de temperatuur. VELUX ACTIVE werkt onder andere met slimme sensoren. Ze houden bijvoorbeeld de temperatuur en luchtvochtigheid bij. Aan de hand van die informatie kan VELUX ACTIVE niet alleen zelfstandig dakramen openen en sluiten, maar ook accessoires zoals rolgordijnen en rolluiken bedienen voor een optimaal binnenklimaat.

NETATMO

Ook de NETATMO Smart Indoor Air Quality Monitor helpt je bij het realiseren van een gezond binnenklimaat. Het voordeel van dit systeem is dat de sensoren bijzonder geavanceerd zijn. Ze meten bijvoorbeeld de CO2 in de ruimte. Daarmee voorkom je hoofdpijn of andere fysieke problemen. Het systeem controleert ook wat het beste geluidsniveau is voor een aangename nachtrust. Een goede slaap bevordert immers je dag.

Je hebt dus de keuze uit verschillende systemen. Het is belangrijk om te kijken welk systeem bij je wensen en behoeftes past. Wanneer je advies nodig hebt, neem dan contact op met een van onze experts.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
Wat moet je doen om in een gezonde woning te wonen?
Wist je dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen doorbrengen? Daarom is de luchtkwaliteit binnen van groot belang als je in een gezonde woning wilt wonen. Welke maatregelen moet je nemen voor een gezonde omgeving? Lees hier alles wat je moet weten over een gezonde woning.
Het volledige artikel lezen
De 8 stappen die je moet doorlopen bij het plaatsen van een dakraam
Veel mensen zien de voordelen van een dakraam in, maar ze vinden het tegelijkertijd spannend om daadwerkelijk een dakraam te laten plaatsen. Hoe weet je bijvoorbeeld of het dakraam wel goed wordt geplaatst? Hoe weet je welk dakraam nu het beste past bij jouw woning? Dit zijn veelvoorkomende angsten, maar gelukkig zijn ze niet gegrond. VELUX adviseert je namelijk graag bij in het kiezen van de beste dakramen voor jouw ruimtes.
Het volledige artikel lezen
Geef je woning een nieuwe look met een dakraam
Wil jij je woning een grondige make-over geven? Dan heeft VELUX de oplossing. Dakramen zijn eenvoudig te plaatsen en veranderen het karakter van je woning compleet. Dankzij dakramen geniet je de hele dag door van daglicht. Zodoende creëer je ruimtes waar iedereen graag tijd doorbrengt. Je plaatst je woning letterlijk en figuurlijk in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen
Hoe bouw je een duurzame woning?
Het (ver)bouwen van een duurzame woning is niet alleen goed voor het welzijn van de planeet, het is ook belangrijk voor jouw gezondheid en productiviteit. Als je kiest voor de dakramen van VELUX, dan heb je ruim 30 jaar plezier van onze duurzame oplossingen voor daglicht. Met dakramen van VELUX zorg je voor een natuurlijke opwarming van je woning, maar ook voor een goed binnenklimaat met veel daglicht en een goede luchtkwaliteit. Heb je besloten om een duurzame woning te bouwen of je huidige woning te verduurzamen? Dan weet je vast als geen ander dat dit veel tijd en aandacht kost. Er zijn veel verschillende dingen om rekening mee te houden. Hierdoor is het soms lastig om te weten waar je moet beginnen. Lees verder in dit artikel en ontdek de verschillende stappen die je kan ondernemen om de droom van jouw duurzame woning te verwezenlijken.
Het volledige artikel lezen