Waarom een aangenaam binnenklimaat relevant is

user-friendly app for VELUX solar-powered and electric roof windows
Veel mensen onderschatten helaas nog het belang van een goed binnenklimaat. Een ruimte moet natuurlijk mooi zijn ingericht, maar er moet ook een aangename lucht hangen. Daarnaast moet de temperatuur aangenaam zijn.

Waarom is een gezond binnenklimaat belangrijk?

In veel kamers is er sprake van een te hoge luchtvochtigheid. Dat heeft in de eerste plaats een negatieve impact op de ruimte zelf. Je krijgt dan sneller schimmel en dat is slecht voor de duurzaamheid van je woning.

Daarnaast is een goed binnenklimaat ook belangrijk voor de algehele gezondheid. Voldoende frisse lucht zorgt er namelijk voor dat je minder snel last krijgt van allergieën en andere fysieke problemen. Ook is het belangrijk om ruimtes van voldoende daglicht te voorzien. Daarmee krijg je namelijk een betere concentratie en het is ook goed voor je humeur. Van een gezonde binnenruimte krijg je namelijk extra veel energie.

Je wilt ook dat de temperatuur in de ruimte aan je wensen voldoet. Wanneer je het te koud hebt, dan is het lastig om je te concentreren. Bovendien brengt dit een onaangenaam gevoel met zich mee. Dat geldt natuurlijk ook voor te warme ruimtes.

Key takeaways
  • Gezonde binnenruimtes dragen bij aan een betere gezondheid.
  • Er zijn verschillende oplossingen die voor jou het binnenklimaat in de gaten houden.
  • Kijk goed welke oplossing het beste bij je wensen en behoeftes past.

Met geavanceerde systemen creëer jij een aangenaam binnenklimaat

In dit digitale tijdperk profiteer jij van geavanceerde apparatuur voor jouw smarthome. Met dergelijke apparatuur creëer je gemakkelijk een aangenaam binnenklimaat. Je houdt bijvoorbeeld volledig de touwtjes in handen met VELUX App Control.

VELUX App control

Met VELUX App Control krijg je volledige controle over je woning. Je verbindt VELUX App Control eenvoudig met je smartphone. Vervolgens bestuur je daarmee jouw elektrische VELUX producten aan. Denk aan de rolluiken, raamdecoratie en dakramen.

Op die manier zorg je vlot voor meer frisse lucht en je haalt ook eenvoudig de zonnestralen in huis. Je kan zelf geautomatiseerde programma's instellen die volledig aansluiten op jouw routines of jouw dakramen sluiten als je niet thuis bent.

“Met VELUX App Control krijg je volledige controle over je woning. Je hebt de VELUX App Control in een handomdraai verbonden met je smartphone. Vervolgens bestuur je daarmee je elektrische VELUX producten, zoals de rolluiken en dakramen.“

VELUX ACTIVE

Ook VELUX ACTIVE kan bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat. Vaak weet je niet hoe de kwaliteit van de lucht in de woning is. Ook ben je niet altijd op de hoogte van de temperatuur. VELUX ACTIVE werkt onder andere met slimme sensoren. Ze houden bijvoorbeeld de temperatuur en luchtvochtigheid bij. Aan de hand van die informatie kan VELUX ACTIVE niet alleen zelfstandig dakramen openen en sluiten, maar ook accessoires zoals rolgordijnen en rolluiken bedienen voor een optimaal binnenklimaat.

Gerelateerde artikelen