De 8 stappen die je moet doorlopen bij het plaatsen van een dakraam

An installer making measurements on the roof.
Veel mensen zien de voordelen van een dakraam in, maar ze vinden het tegelijkertijd spannend om daadwerkelijk een dakraam te laten plaatsen. Hoe weet je bijvoorbeeld of het dakraam wel goed wordt geplaatst? Hoe weet je welk dakraam nu het beste past bij jouw woning? Dit zijn veelvoorkomende angsten, maar gelukkig zijn ze niet gegrond. VELUX adviseert je namelijk graag bij in het kiezen van de beste dakramen voor jouw ruimtes.

Laat een dakraam plaatsen door een expert

Het is verstandig om je dakraam door een VELUX Montagepartner te laten plaatsen. Die hebben namelijk speciale trainingen gehad en weten daarom precies hoe producten van VELUX gemonteerd moeten worden. Ze hebben bovendien veel kennis in pacht en voorzien je graag van de juiste informatie.

Key takeaways
  • Veel woningeigenaren denken helaas nog steeds dat het laten plaatsen van een dakraam complex is.
  • Bij het plaatsen van een dakraam worden verschillende stappen doorlopen.
  • Ga voor zekerheid en laat een dakraam plaatsen door een Montagepartner.

Bij het plaatsen van een dakraam doorloop je de volgende stappen

Je hoeft ook niet bang te zijn dat bepaalde zaken in de ruimte beschadigd raken. De Montager bereiden de werkzaamheden namelijk goed voor en ze beschermen de ruimte bijvoorbeeld tegen bouwstof. Vervolgens doorlopen ze verschillende stappen.

Stap 1: Er wordt gekeken wat de beste plek voor het dakraam is. Het is belangrijk om voor de juiste plaats te gaan, want daarmee optimaliseer je de functionaliteiten van het dakraam.

Stap 2: Vervolgens wordt er een gat in het dak gemaakt. Dit is de plaats waar het dakraam uiteindelijk wordt geplaatst. Meestal blijft er een kleine ruimte over, maar dit wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Stap 3: Heeft je huis dakpannen? Dan worden die eerst verwijderd.

Stap 4: Er worden metingen verricht. Dit moet nauwkeurig gebeuren. Het dakraam moet namelijk perfect aansluiten bij de rest van de constructie.

Stap 5: Het kozijn wordt geplaatst. Dit is een van de belangrijkste stappen. De plaatsing moet namelijk secuur gebeuren, want anders kun je te maken krijgen met bouwkundige problemen. Denk bijvoorbeeld aan het stroef open en dicht gaan van jouw nieuwe dakramen.

Stap 6: Vervolgens wordt het draaiend gedeelte in het kozijn geplaatst.

Stap 7: De binnenafwerking wordt tegen het kozijn geplaatst.

Stap 8: Het dakraam wordt schoongemaakt en vervolgens wordt de muur rond het kozijn bijgeverfd.

“Het is verstandig om je dakraam door een VELUX Montagepartner te laten plaatsen. Die hebben namelijk speciale trainingen gehad en weten daarom precies hoe producten van VELUX gemonteerd moeten worden. Ze hebben bovendien veel kennis in pacht en voorzien je graag van de juiste informatie. “

Wil je meer weten over dakramen?

We begrijpen goed dat je nog allemaal vragen hebt. Misschien weet je niet goed welk type dakraam bij je past of wat de precieze mogelijkheden zijn. Neem dan contact met ons op voor gepast advies. We hebben namelijk speciale adviseurs in dienst. Onze adviseurs kijken naar je persoonlijke situatie en op basis daarvan voorzien ze je van goede raad.

Neem contact op met een Montagepartner

Het plaatsen van een dakraam is een koud kunstje voor iemand met ervaring. Een dakraam is meestal binnen 4 uur al geplaatst. Soms is de plaatsing iets complexer, maar het duurt gemiddeld nooit langer dan twee dagen. Ben je enthousiast geworden en wil je genieten van vele voordelen van een dakraam? Neem dan contact op met een van onze Montagepartners. Ze voorzien je graag van een vrijblijvende offerte, zodat je weet waar je financieel aan toe bent.

Gerelateerde artikelen