De 8 stappen die je moet doorlopen bij het plaatsen van een dakraam

Veel mensen zien de voordelen van een dakraam in, maar ze vinden het tegelijkertijd spannend om daadwerkelijk een dakraam te laten plaatsen. Hoe weet je bijvoorbeeld of het dakraam wel goed wordt geplaatst? Hoe weet je welk dakraam nu het beste past bij jouw woning? Dit zijn veelvoorkomende angsten, maar gelukkig zijn ze niet gegrond. VELUX adviseert je namelijk graag bij in het kiezen van de beste dakramen voor jouw ruimtes.
Key takeaways
  • Veel woningeigenaren denken helaas nog steeds dat het laten plaatsen van een dakraam complex is.
  • Bij het plaatsen van een dakraam worden verschillende stappen doorlopen.
  • Ga voor zekerheid en laat een dakraam plaatsen door een Montagepartner.

Laat een dakraam plaatsen door een expert

Het is verstandig om je dakraam door een VELUX Montagepartner te laten plaatsen. Die hebben namelijk speciale trainingen gehad en weten daarom precies hoe producten van VELUX gemonteerd moeten worden. Ze hebben bovendien veel kennis in pacht en voorzien je graag van de juiste informatie.

Bij het plaatsen van een dakraam doorloop je de volgende stappen

Je hoeft ook niet bang te zijn dat bepaalde zaken in de ruimte beschadigd raken. De Montager bereiden de werkzaamheden namelijk goed voor en ze beschermen de ruimte bijvoorbeeld tegen bouwstof. Vervolgens doorlopen ze verschillende stappen.

Stap 1: Er wordt gekeken wat de beste plek voor het dakraam is. Het is belangrijk om voor de juiste plaats te gaan, want daarmee optimaliseer je de functionaliteiten van het dakraam.

Stap 2: Vervolgens wordt er een gat in het dak gemaakt. Dit is de plaats waar het dakraam uiteindelijk wordt geplaatst. Meestal blijft er een kleine ruimte over, maar dit wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Stap 3: Heeft je huis dakpannen? Dan worden die eerst verwijderd.

Stap 4: Er worden metingen verricht. Dit moet nauwkeurig gebeuren. Het dakraam moet namelijk perfect aansluiten bij de rest van de constructie.

Stap 5: Het kozijn wordt geplaatst. Dit is een van de belangrijkste stappen. De plaatsing moet namelijk secuur gebeuren, want anders kun je te maken krijgen met bouwkundige problemen. Denk bijvoorbeeld aan het stroef open en dicht gaan van jouw nieuwe dakramen.

Stap 6: Vervolgens wordt het draaiend gedeelte in het kozijn geplaatst.

Stap 7: De binnenafwerking wordt tegen het kozijn geplaatst.

Stap 8: Het dakraam wordt schoongemaakt en vervolgens wordt de muur rond het kozijn bijgeverfd.

Wil je meer weten over dakramen?

We begrijpen goed dat je nog allemaal vragen hebt. Misschien weet je niet goed welk type dakraam bij je past of wat de precieze mogelijkheden zijn. Neem dan contact met ons op voor gepast advies. We hebben namelijk speciale adviseurs in dienst. Onze adviseurs kijken naar je persoonlijke situatie en op basis daarvan voorzien ze je van goede raad.

Neem contact op met een Montagepartner

Het plaatsen van een dakraam is een koud kunstje voor iemand met ervaring. Een dakraam is meestal binnen 4 uur al geplaatst. Soms is de plaatsing iets complexer, maar het duurt gemiddeld nooit langer dan twee dagen. Ben je enthousiast geworden en wil je genieten van vele voordelen van een dakraam? Neem dan contact op met een van onze Montagepartners. Ze voorzien je graag van een vrijblijvende offerte, zodat je weet waar je financieel aan toe bent.

Gerelateerde artikelen

Sfeervolle zolder thuiskantoor met VELUX dakvenster en vintage decor.
Tien mythes omtrent dakramen ontkracht
Dakramen zijn een ware toevoeging aan verschillende ruimtes in je woning. Ze voorzien je woning namelijk van voldoende daglicht en dit is ideaal voor een gezonde ruimte. Het interieur komt dan beter tot zijn recht en het geeft de mensen in de ruimte ook extra energie. Daarnaast stel je de woning in verbinding met de buitenlucht. Toch zijn veel mensen nog enigszins aarzelend. Ze zijn namelijk in de veronderstelling dat een dakraam ook negatieve aspecten met zich meebrengt. In dit artikel ontkrachten we de tien belangrijkste mythes en we vertellen je waarom het aankopen van een dakraam juist wél de juiste keuze is.
Het volledige artikel lezen
Zolder thuiskantoor met VELUX ramen, minimalistisch bureau en groene muur.
Geef je woning een nieuwe look met een dakraam
Wil jij je woning een grondige make-over geven? Dan heeft VELUX de oplossing. Dakramen zijn eenvoudig te plaatsen en veranderen het karakter van je woning compleet. Dankzij dakramen geniet je de hele dag door van daglicht. Zodoende creëer je ruimtes waar iedereen graag tijd doorbrengt. Je plaatst je woning letterlijk en figuurlijk in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen
Gezellige zolder slaapkamer met VELUX dakvensters en minimalistische inrichting.
Gebruik daglicht om je woning te verlichten
Daglicht geeft het interieur van je woning een echte oppepper. We bevinden ons graag in een ruimte met veel daglicht. Daglicht is bovendien noodzakelijk voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Daglicht heeft als voordeel dat het overal aanwezig is. Bovendien is het gratis beschikbaar. Wanneer je hier op een slimme manier gebruik van maakt, heb je de mogelijkheid om een gezellige en aangename sfeer te creëren.
Het volledige artikel lezen
Modern woongebouw met VELUX dakvensters tegen donkere dakpannen
Match je dakraam met jouw woning
Met voldoende lichtinval geef je de woning een optimale boost. Daglicht maakt alles in je woning scherper en tegelijkertijd geeft het je brein extra energie. Met een dakraam creëer je extra veel daglicht. Woningen zijn voorzien van verschillende daken, maar gelukkig zijn er ook verschillende type dakramen. Je vindt dus altijd wel een dakraam dat bij je woning past.
Het volledige artikel lezen
Werknemer die een VELUX dakvenster installeert op een betegeld dak, waardoor de verlichting in huis verbetert.
Hoe vind je de juiste professional voor je project?
De woning is een plaats waar je veel tijd doorbrengt. Maak er dus een aangename en uitnodigende plek van. Veel mensen vragen zich af of ze een verbouwproject zelf kunnen uitvoeren of dat ze beter hulp kunnen inschakelen. Bovendien is het soms lastig om te weten welke professional je voor elk project nodig hebt.
Het volledige artikel lezen