Hoe vind je de juiste professional voor je project?

An installer taking measurements on the roof
De woning is een plaats waar je veel tijd doorbrengt. Maak er dus een aangename en uitnodigende plek van. Veel mensen vragen zich af of ze een verbouwproject zelf kunnen uitvoeren of dat ze beter hulp kunnen inschakelen. Bovendien is het soms lastig om te weten welke professional je voor elk project nodig hebt.

Een aannemer voor uitbouw

Voor een uitbouw heb je doorgaans meerdere aannemers nodig. Gelukkig zijn er veel aannemersbedrijven die partners hebben. Je kunt dan zaken doen met een specifieke aannemer en die neemt het hele project voor je uit handen. Laat je eerst informeren en vraag altijd een vrijblijvende offerte op. Je moet uiteraard rekening houden met de prijs, maar de kwaliteit moet niet in het geding komen. Doe daarom onderzoek naar meerdere aannemers en kijk goed welk aannemersbedrijf het beste bij je project en wensen past.

Key takeaways
  • Voor elk woningproject heb je andere professionals nodig.
  • Kijk goed welke professionals bij je passen en maak op basis daarvan een weloverwogen keuze.
  • Een dakraam past bij vrijwel elke renovatie, want je realiseert dan meer daglicht.

Renovatie van de woning

Ben je van plan om je gehele woning te renoveren? Dan heb je meerdere specialisten nodig. Niet alleen aannemers die jou de praktische klussen uit handen nemen, maar tegelijkertijd ook interieuradviseurs. Zoek een specialist die precies weet hoe je interieur het beste tot zijn recht komt. De interieuradviseur moet ook verstand hebben van open ruimtes en weten hoe belangrijk daglicht is. Daglicht geeft je interieur namelijk een boost en tegelijkertijd geeft het mensen hernieuwde energie. Vraag ook verschillende offertes op, zodat je de projectkosten met elkaar kunt vergelijken.

Je dak laten vervangen

Verouderde daken kun je het beste laten vervangen. Daarmee voorkom je namelijk lekkages en slechte energieprestaties. Je laat het beste een nieuw dak plaatsen door een dakdekker of aannemer bij jou in de buurt. Lees eerst enkele recensies over verschillende partijen op het internet. Vraag ook advies aan mensen in je omgeving. Misschien zijn er wel kennissen die goede ervaringen met een bepaald bedrijf hebben. Vraag vervolgens vrijblijvende offertes op en kijk goed wat past binnen je budget.

“Bij veel projecten kun je ervoor kiezen om ook een dakraam te laten plaatsen. Een dakraam zorgt voor voldoende daglicht en je kunt het dakraam voorzien van bijpassende raamdecoratie. Elke ruimte in je woning heeft een andere functie en daar hoort ook een passend binnenklimaat bij.”

Een dakraam laten plaatsen door een gecertificeerde VELUX Montagepartner

Ben je van plan om een uitbouw te plaatsen, je woning te renoveren of je dak te vervangen? Denk dan ook na over dakramen en daklichten. Zit er al een dakraam in de woning, dan is het mogelijk verstandig om verouderde dakramen te vervangen tijdens een verbouwing. Daarvoor maak je het beste gebruik van de diensten van één van onze gecertificeerde Montagepartners. Zij weten namelijk precies hoe ze een VELUX dakraam moeten monteren. Het dakraam wordt niet alleen vakkundig geplaatst, maar ook op de juiste plek in de ruimte. Het VELUX dakraam moet immers functioneel zijn en voldoende daglicht binnenlaten.

Schakel een Montagepartner in

Een dakraam zorgt voor voldoende daglicht en je kunt het dakraam voorzien van bijpassende raamdecoratie. Elke ruimte in je woning heeft een andere functie en daar hoort ook een passend binnenklimaat bij. De Montagepartners van VELUX helpen je graag. Zij weten niet alleen vakkundig een dakraam te plaatsen, maar de Montagepartner voorziet je ook van raad en advies.

Gerelateerde artikelen

An installer making measurements on the roof.
De 8 stappen die je moet doorlopen bij het plaatsen van een dakraam
Veel mensen zien de voordelen van een dakraam in, maar ze vinden het tegelijkertijd spannend om daadwerkelijk een dakraam te laten plaatsen. Hoe weet je bijvoorbeeld of het dakraam wel goed wordt geplaatst? Hoe weet je welk dakraam nu het beste past bij jouw woning? Dit zijn veelvoorkomende angsten, maar gelukkig zijn ze niet gegrond. VELUX adviseert je namelijk graag bij in het kiezen van de beste dakramen voor jouw ruimtes.
Het volledige artikel lezen
Woman standing by the roof window and holding a top handle
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
An image of roof with two open sloped roof windows and the trees in the background
Hoe bouw je een duurzame woning?
Het (ver)bouwen van een duurzame woning is niet alleen goed voor het welzijn van de planeet, het is ook belangrijk voor jouw gezondheid en productiviteit. Als je kiest voor de dakramen van VELUX, dan heb je ruim 30 jaar plezier van onze duurzame oplossingen voor daglicht. Met dakramen van VELUX zorg je voor een natuurlijke opwarming van je woning, maar ook voor een goed binnenklimaat met veel daglicht en een goede luchtkwaliteit. Heb je besloten om een duurzame woning te bouwen of je huidige woning te verduurzamen? Dan weet je vast als geen ander dat dit veel tijd en aandacht kost. Er zijn veel verschillende dingen om rekening mee te houden. Hierdoor is het soms lastig om te weten waar je moet beginnen. Lees verder in dit artikel en ontdek de verschillende stappen die je kan ondernemen om de droom van jouw duurzame woning te verwezenlijken.
Het volledige artikel lezen
A facade of a house with roof windows
Match je dakraam met jouw woning
Met voldoende lichtinval geef je de woning een optimale boost. Daglicht maakt alles in je woning scherper en tegelijkertijd geeft het je brein extra energie. Met een dakraam creëer je extra veel daglicht. Woningen zijn voorzien van verschillende daken, maar gelukkig zijn er ook verschillende type dakramen. Je vindt dus altijd wel een dakraam dat bij je woning past.
Het volledige artikel lezen
A man sitting at a desk and reading a book.
Je woning verbeteren. Niet langer wonen… léven
Als de pandemie ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat een woning meer is dan alleen een plek om te wonen. Het bleek, weliswaar noodgedwongen, dat je er ook kunt werken, lessen volgen en nog veel meer activiteiten kunt uitvoeren die je daarvoor buiten de deur deed. Menigeen zat thuis aan de keukentafel virtueel te vergaderen en hoefde daar ‘s morgens niet eerst voor in de file te staan. Je kon ook zaken doen met bedrijven overzee zonder dat je daarvoor in het vliegtuig hoefde te stappen. Het milieu was nog nooit zo blij als tijdens de pandemie. De lucht was al decennia lang niet zo schoon geweest. Binnenshuis was het echter niet altijd een pretje. Wij mensen leken nauwelijks voorbereid op een gedwongen verblijf in huis. Het was voor velen al gauw duidelijk dat er nog heel wat te verbeteren valt om optimaal gebruik te maken van een woning, maar vooral om optimaal te kunnen genieten thuis.
Het volledige artikel lezen