Maak je dakramen klaar voor koude winters en hete zomers

Heb je al één dakraam of meerdere dakramen in je woning? Dan weet je ongetwijfeld dat een dakraam verschillende esthetische en praktische voordelen kent. Misschien overweeg je binnenkort een dakraam te plaatsen. In beide gevallen is het belangrijk je dakraam te optimaliseren. Je dakraam beschermt je woning namelijk tegen zomerse temperaturen. Hoe dan? Met functionele buitenzonweringen en rolluiken.
Key takeaways
  • In Nederland kan het weer flink omslaan en het is slim je woning daartegen te beschermen.
  • Er zijn verschillende soorten raamdecoratie verkrijgbaar. Kijk goed welke raamdecoratie en buitenzonwering bij je praktische wensen past.
  • Raamdecoratie is enerzijds praktisch en tegelijkertijd maakt het van je woning een comfortabele plaats.

Optimale bescherming tegen alle weersomstandigheden

Nederland kent niet alleen bloedhete zomers, maar tegelijkertijd ook gure winters met hagel en flinke regenbuien. Onze dakramen zijn getest in alle weersomstandigheden, maar met rolluiken voeg je nog wat extra comfort toe: ze werken namelijk geluiddempend bij regen en hagel. Rolluiken en buitenzonweringen beschermen je woning ook tegen warme zomers en gure winters. Ze kennen een isolerende werking, waardoor ze in de winter de koude buitenhouden. Je kan dus langdurig van je dakraam genieten en tegelijkertijd een aangenaam binnenklimaat creëren.

Onderzoek welke buitenzonwering bij je past

Heerlijk, die lente, maar naarmate de dagen lengen, kan ook de temperatuur behoorlijk oplopen. Dan wil je voorkomen dat je huis in een sauna verandert. Om een binnenruimte koel te houden, moet je voorkomen dat de zonnestralen het glas raken. Dat krijg je voor elkaar met verduisterende buitenzonwering voor je dakraam. Het slanke en moderne ontwerp past moeiteloos op je dakraam en het product wordt geleverd met een vanuit de fabriek gekoppelde wandschakelaar. Hierdoor is de bediening van de buitenzonwering eenvoudig en montage kinderspel.

Wanneer je elektrische VELUX producten koopt, dan kan je ze upgraden met VELUX ACTIVE. Dit is een geavanceerd systeem dat de luchtkwaliteit en temperatuur in je ruimte monitort en vervolgens de buitenzonwering hierop aanpast. Met het systeem bestuur je ook elektrische apparaten op afstand. Met enkele vegen op je smartphone bescherm je daarmee je ruimtes tegen warme zonnestralen.

De verschillende voordelen van buitenzonwering

Buitenzonweringen hebben enkele unieke voordelen. In de eerste plaats reguleer je met een buitenzonwering de temperatuur in je woning. Zo hou je warmte en koude simpelweg buiten. Je kan dit zelfs, wanneer je elektrische buitenzonweringen hebt, automatiseren dankzij VELUX ACTIVE. Met gebruik van sensoren in huis, regelt deze toepassing automatisch een aangenamen temperatuur in huis.

Verduisterende plisségordijnen geven je woning een boost

Onze producten zijn niet alleen praktisch, maar tegelijkertijd geven ze je volledige controle over daglicht in je ruimtes. Blokkeer bijvoorbeeld het licht met een verduisterende plisségordijnen en creëer daarmee direct een fijne atmosfeer om in te slapen of te relaxen. Dit is ideaal voor slaapkamer, kinderkamers en logeerkamers. Daarnaast zorgen ze niet alleen voor verduistering. Dankzij het speciale ontwerp zorgen ze ook nog eens voor een betere isolatie. Perfect voor de koude winters!

Auteur

VELUX Editorial team

Delen

Gerelateerde artikelen

Two girls in a colourful kids room with two roof windows and blinds
Voorzie je dakraam van de perfecte raamdecoratie
Je maakt een dakraam helemaal af met mooie en functionele raamdecoratie. Plisségordijnen passen perfect bij je dakraam: ze integreren je dakramen helemaal in je interieur. Daarnaast zorgt raamdecoratie voor extra privacy. Interieurdesigners gaan graag aan de slag met de verschillende soorten raamdecoratie, omdat er voor elke interieurstijl wel iets past. Ze laten dan ook graag hun fantasie de vrije loop.
Het volledige artikel lezen
Woman and kid in the bedroom with 3in1 roof windows
Bescherm je woning tegen koude winters met rolluiken
Nederland kent doorgaans hevige winters. Denk aan lage temperaturen, vorst, sneeuw en flinke regenbuien. Het is belangrijk om je woning goed te beschermen tegen deze hevige weersomstandigheden. Met rolluiken op je dakraam bescherm je de verschillende ruimtes van je woning. Ook zorgt een rolluik voor extra warmte in de winter.
Het volledige artikel lezen
Woman sitting in a kids room with a baby on her lap. She is reading book to the baby.
Hoe warmtewerende producten bijdragen aan een aangename temperatuur op je zolder
De zolder moet een aangename ruimte zijn en dit realiseer je met voldoende daglicht en frisse lucht. Veel mensen hebben daarom een dakraam op zolder. De meeste mensen vinden het echter lastig om de zolder te beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden. Toch is het relatief gemakkelijk om je zolder daartegen te behouden.
Het volledige artikel lezen
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
A bright living room space in the white painted attic with roof windows
Daglicht meenemen in de architectuur van je woning
Daglicht in je woning halen, is van cruciaal belang. Architecten spelen daar dan ook graag op in en gebruiken het meestal als uitgangspunt bij het ontwerpen van woningen en kantoorgebouwen. Een goed voorbeeld van hoe ontwerp, het behoud van originele elementen van de constructie en een overvloed aan daglicht samenkomen. Dankzij de lichtinval in je woning houd je contact met de natuur. Je volgt het ritme waarin de zon ‘s morgens op komt en ‘s avonds weer ondergaat. Dat is precies zoals het ooit was bedoeld. Ons hele wezen en dus ook ons slaap- en waakritme is namelijk ingesteld op deze natuurlijke cyclus van licht en donker. Overdag ben je erbij gebaat om zoveel mogelijk daglicht in je woning te halen. Hoewel je binnen zit, krijg je op die manier toch ook voldoende van buiten mee. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen met de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen