Maak je dakramen klaar voor koude winters en hete zomers

A living room area with two roof windows with blinds and shutters that are covering sunlight.
Heb je al één dakraam of meerdere dakramen in je woning? Dan weet je ongetwijfeld dat een dakraam verschillende esthetische en praktische voordelen kent. Misschien overweeg je binnenkort een dakraam te plaatsen. In beide gevallen is het belangrijk je dakraam te optimaliseren. Je dakraam beschermt je woning namelijk tegen zomerse temperaturen. Hoe dan? Met functionele buitenzonweringen en rolluiken.

Optimale bescherming tegen alle weersomstandigheden

Nederland kent niet alleen bloedhete zomers, maar tegelijkertijd ook gure winters met hagel en flinke regenbuien. Onze dakramen zijn getest in alle weersomstandigheden, maar met rolluiken voeg je nog wat extra comfort toe: ze werken namelijk geluiddempend bij regen en hagel. Rolluiken en buitenzonweringen beschermen je woning ook tegen warme zomers en gure winters. Ze kennen een isolerende werking, waardoor ze in de winter de koude buitenhouden. Je kan dus langdurig van je dakraam genieten en tegelijkertijd een aangenaam binnenklimaat creëren.

Onderzoek welke buitenzonwering bij je past

Heerlijk, die lente, maar naarmate de dagen lengen, kan ook de temperatuur behoorlijk oplopen. Dan wil je voorkomen dat je huis in een sauna verandert. Om een binnenruimte koel te houden, moet je voorkomen dat de zonnestralen het glas raken. Dat krijg je voor elkaar met verduisterende buitenzonwering voor je dakraam. Het slanke en moderne ontwerp past moeiteloos op je dakraam en het product wordt geleverd met een vanuit de fabriek gekoppelde wandschakelaar. Hierdoor is de bediening van de buitenzonwering eenvoudig en montage kinderspel.

Wanneer je elektrische VELUX producten koopt, dan kan je ze upgraden met VELUX ACTIVE. Dit is een geavanceerd systeem dat de luchtkwaliteit en temperatuur in je ruimte monitort en vervolgens de buitenzonwering hierop aanpast. Met het systeem bestuur je ook elektrische apparaten op afstand. Met enkele vegen op je smartphone bescherm je daarmee je ruimtes tegen warme zonnestralen.

De verschillende voordelen van buitenzonwering

Buitenzonweringen hebben enkele unieke voordelen. In de eerste plaats reguleer je met een buitenzonwering de temperatuur in je woning. Zo hou je warmte en koude simpelweg buiten. Je kan dit zelfs, wanneer je elektrische buitenzonweringen hebt, automatiseren dankzij VELUX ACTIVE. Met gebruik van sensoren in huis, regelt deze toepassing automatisch een aangenamen temperatuur in huis.

Verduisterende plisségordijnen geven je woning een boost

Onze producten zijn niet alleen praktisch, maar tegelijkertijd geven ze je volledige controle over daglicht in je ruimtes. Blokkeer bijvoorbeeld het licht met een verduisterende plisségordijnen en creëer daarmee direct een fijne atmosfeer om in te slapen of te relaxen. Dit is ideaal voor slaapkamer, kinderkamers en logeerkamers. Daarnaast zorgen ze niet alleen voor verduistering. Dankzij het speciale ontwerp zorgen ze ook nog eens voor een betere isolatie. Perfect voor de koude winters!

Gerelateerde artikelen