Voorzie je dakraam van de perfecte raamdecoratie

Two girls in a colourful kids room with two roof windows and blinds
Je maakt een dakraam helemaal af met mooie en functionele raamdecoratie. Plisségordijnen passen perfect bij je dakraam: ze integreren je dakramen helemaal in je interieur. Daarnaast zorgt raamdecoratie voor extra privacy. Interieurdesigners gaan graag aan de slag met de verschillende soorten raamdecoratie, omdat er voor elke interieurstijl wel iets past. Ze laten dan ook graag hun fantasie de vrije loop.

Hoe vind je raamdecoratie die bij je past?

Iedereen heeft een andere smaak, en daarom kies je voor raamdecoratie die perfect bij je wensen past. Heb je een ruimte die je graag volledig donker houdt? Ga dan voor verduisterende raamdecoratie, die daglicht buiten volledig houdt. Hoeft het niet helemaal duister te zijn, kies dan voor lichtdoorlatende  raamdecoratie die het licht alleen maar temperen.

Ook plisségordijnen zijn populair. Plisségordijnen kennen een elegante en klassieke straling. Ze waren vroeger populair bij de elite van de samenleving en ook de hedendaagse variant heeft nog altijd dat haast koninklijke karakter. Ze hebben weinig onderhoud nodig en je vindt ze in verschillende kleuren.

Dan heb je tot slot nog jaloezieën. Ze zijn geschikt voor verschillende ruimtes zoals keuken en badkamers door hun vochtbestendige eigenschap. Ze dragen bij aan het comfort van je woning en ze hebben een uitnodigende uitstraling. Jaloezieën zijn duurzaam en gemakkelijk in gebruik, en je bepaalt zelf de hoeveelheid licht die door je dakraam valt.

Key takeaways
  • Je maakt je dakraam echt af met mooie raamdecoratie.
  • Plisségordijnen geven elke ruimte in je woning een fijne uitstraling.
  • Kijk goed welke raamdecoratie het beste bij je woning passen.

Ga voor de juiste kleuren

Kleuren zijn het fundament van een krachtig interieur. Ze dragen namelijk bij aan de interieurstijl en ze geven je woning een unieke uitstraling. Kleuren hebben daarnaast ook een impact op de geest. Uit de kleurenpsychologie is bijvoorbeeld gebleken dat bepaalde kleuren een rustgevend effect hebben. De kleur blauw is daar een goed voorbeeld van. Rustgevende kleuren zie je vaak terug in woonkamers en thuiswerkruimtes. Daarnaast zijn er ook verschillende uitdagende kleuren die je extra energie geven. Denk aan de kleuren rood en oranje.

Het is lastig te bepalen welke kleuren het beste bij je interieur passen. Om die reden ontwikkelden wij de tool Colour by You. Met deze tool kun je kiezen uit 1800 verschillende kleuren. Je geeft je favoriete kleur aan en vervolgens zie je op een afbeelding hoe dat er in het echt uitziet. Zo vind je ongetwijfeld raamdecoratie die matcht met je interieurstijl.

“Het is moeilijk om te bepalen welke kleuren het beste bij je interieur passen. Daarom hebben wij de tool ‘Colour by You’ in het leven geroepen. Met deze tool kies je uit 1800 verschillende kleuren. Kies je favoriete kleur en zie vervolgens op een afbeelding hoe het er in de praktijk uitziet”

Daglicht reguleren met raamdecoratie

Met raamdecoratie bepaal je zelf de lichtinval. Onze rolgordijnen en plisségordijnen komen bijvoorbeeld in lichtdoorlatende en verduisterende uitvoeringen. Zo is jouw slaapkamer of kinderkamer altijd donker wanneer het voor jou uitkomt. Voor je thuiskantoor en woonkamer kies je dan weer voor de lichtdoorlatende varianten. Zij verminderen hard daglicht zonder de kamer helemaal te verduisteren. Voldoende daglicht in een thuiswerkruimte zorgt voor extra energie en is goed voor je productiviteit, maar je moet natuurlijk nog wel je beeldscherm kunnen zien.

Woon je in een drukke omgeving en kunnen onbekende mensen gemakkelijk door je dakraam kijken? Kies dan voor plisségordijnen, rolgordijnen of jaloezieën die stuk voor stuk bijdragen aan je privacy.

Montage van je daglichtoplossing door een lokale en gecertficeerde Montagepartner

Wil jij hulp bij de montage van jouw VELUX daglichtoplossing? Onze getrainde en gecertificeerde Montagepartners zitten door het hele land en helpen je graag bij de montage van jouw nieuwe daklicht, dakraam en bijhorende raamdecoratie. Kijk op onze website voor meer informatie en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Gerelateerde artikelen

A living room area with two roof windows with blinds and shutters that are covering sunlight.
Maak je dakramen klaar voor koude winters en hete zomers
Heb je al één dakraam of meerdere dakramen in je woning? Dan weet je ongetwijfeld dat een dakraam verschillende esthetische en praktische voordelen kent. Misschien overweeg je binnenkort een dakraam te plaatsen. In beide gevallen is het belangrijk je dakraam te optimaliseren. Je dakraam beschermt je woning namelijk tegen zomerse temperaturen. Hoe dan? Met functionele buitenzonweringen en rolluiken.
Het volledige artikel lezen
Woman and kid in the bedroom with 3in1 roof windows
Bescherm je woning tegen koude winters met rolluiken
Nederland kent doorgaans hevige winters. Denk aan lage temperaturen, vorst, sneeuw en flinke regenbuien. Het is belangrijk om je woning goed te beschermen tegen deze hevige weersomstandigheden. Met rolluiken op je dakraam bescherm je de verschillende ruimtes van je woning. Ook zorgt een rolluik voor extra warmte in de winter.
Het volledige artikel lezen
Woman sitting by the table, holding mobile phone in her and looking through the window
Welke raamdecoratie past het beste bij je woning?
Het is van belang om je ruimtes van goede raamdecoratie te voorzien. Raamdecoratie moet in de eerste plaats een esthetische bijdrage leveren, maar tegelijkertijd moet het ook functioneel zijn. Je hebt de keuze uit verschillende soorten raamdecoratie, dus maak een geïnformeerde keuze die het beste bij jouw ruimtes past. Heb je een daklicht of een dakraam? In ons ruim assortiment vindt je voor ieder wat wils.
Het volledige artikel lezen
Woman sitting in a kids room with a baby on her lap. She is reading book to the baby.
Hoe warmtewerende producten bijdragen aan een aangename temperatuur op je zolder
De zolder moet een aangename ruimte zijn en dit realiseer je met voldoende daglicht en frisse lucht. Veel mensen hebben daarom een dakraam op zolder. De meeste mensen vinden het echter lastig om de zolder te beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden. Toch is het relatief gemakkelijk om je zolder daartegen te behouden.
Het volledige artikel lezen
A man sitting at a desk and reading a book.
Je woning verbeteren. Niet langer wonen… léven
Als de pandemie ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat een woning meer is dan alleen een plek om te wonen. Het bleek, weliswaar noodgedwongen, dat je er ook kunt werken, lessen volgen en nog veel meer activiteiten kunt uitvoeren die je daarvoor buiten de deur deed. Menigeen zat thuis aan de keukentafel virtueel te vergaderen en hoefde daar ‘s morgens niet eerst voor in de file te staan. Je kon ook zaken doen met bedrijven overzee zonder dat je daarvoor in het vliegtuig hoefde te stappen. Het milieu was nog nooit zo blij als tijdens de pandemie. De lucht was al decennia lang niet zo schoon geweest. Binnenshuis was het echter niet altijd een pretje. Wij mensen leken nauwelijks voorbereid op een gedwongen verblijf in huis. Het was voor velen al gauw duidelijk dat er nog heel wat te verbeteren valt om optimaal gebruik te maken van een woning, maar vooral om optimaal te kunnen genieten thuis.
Het volledige artikel lezen