Voorzie je dakraam van de perfecte raamdecoratie

Two girls in a colourful kids room with two roof windows and blinds
Je maakt een dakraam helemaal af met mooie en functionele raamdecoratie. Plisségordijnen passen perfect bij je dakraam: ze integreren je dakramen helemaal in je interieur. Daarnaast zorgt raamdecoratie voor extra privacy. Interieurdesigners gaan graag aan de slag met de verschillende soorten raamdecoratie, omdat er voor elke interieurstijl wel iets past. Ze laten dan ook graag hun fantasie de vrije loop.

Hoe vind je raamdecoratie die bij je past?

Iedereen heeft een andere smaak, en daarom kies je voor raamdecoratie die perfect bij je wensen past. Heb je een ruimte die je graag volledig donker houdt? Ga dan voor verduisterende raamdecoratie, die daglicht buiten volledig houdt. Hoeft het niet helemaal duister te zijn, kies dan voor lichtdoorlatende  raamdecoratie die het licht alleen maar temperen.

Ook plisségordijnen zijn populair. Plisségordijnen kennen een elegante en klassieke straling. Ze waren vroeger populair bij de elite van de samenleving en ook de hedendaagse variant heeft nog altijd dat haast koninklijke karakter. Ze hebben weinig onderhoud nodig en je vindt ze in verschillende kleuren.

Dan heb je tot slot nog jaloezieën. Ze zijn geschikt voor verschillende ruimtes zoals keuken en badkamers door hun vochtbestendige eigenschap. Ze dragen bij aan het comfort van je woning en ze hebben een uitnodigende uitstraling. Jaloezieën zijn duurzaam en gemakkelijk in gebruik, en je bepaalt zelf de hoeveelheid licht die door je dakraam valt.

Key takeaways
  • Je maakt je dakraam echt af met mooie raamdecoratie.
  • Plisségordijnen geven elke ruimte in je woning een fijne uitstraling.
  • Kijk goed welke raamdecoratie het beste bij je woning passen.

Ga voor de juiste kleuren

Kleuren zijn het fundament van een krachtig interieur. Ze dragen namelijk bij aan de interieurstijl en ze geven je woning een unieke uitstraling. Kleuren hebben daarnaast ook een impact op de geest. Uit de kleurenpsychologie is bijvoorbeeld gebleken dat bepaalde kleuren een rustgevend effect hebben. De kleur blauw is daar een goed voorbeeld van. Rustgevende kleuren zie je vaak terug in woonkamers en thuiswerkruimtes. Daarnaast zijn er ook verschillende uitdagende kleuren die je extra energie geven. Denk aan de kleuren rood en oranje.

Het is lastig te bepalen welke kleuren het beste bij je interieur passen. Om die reden ontwikkelden wij de tool Colour by You. Met deze tool kun je kiezen uit 1800 verschillende kleuren. Je geeft je favoriete kleur aan en vervolgens zie je op een afbeelding hoe dat er in het echt uitziet. Zo vind je ongetwijfeld raamdecoratie die matcht met je interieurstijl.

“Het is moeilijk om te bepalen welke kleuren het beste bij je interieur passen. Daarom hebben wij de tool ‘Colour by You’ in het leven geroepen. Met deze tool kies je uit 1800 verschillende kleuren. Kies je favoriete kleur en zie vervolgens op een afbeelding hoe het er in de praktijk uitziet”

Daglicht reguleren met raamdecoratie

Met raamdecoratie bepaal je zelf de lichtinval. Onze rolgordijnen en plisségordijnen komen bijvoorbeeld in lichtdoorlatende en verduisterende uitvoeringen. Zo is jouw slaapkamer of kinderkamer altijd donker wanneer het voor jou uitkomt. Voor je thuiskantoor en woonkamer kies je dan weer voor de lichtdoorlatende varianten. Zij verminderen hard daglicht zonder de kamer helemaal te verduisteren. Voldoende daglicht in een thuiswerkruimte zorgt voor extra energie en is goed voor je productiviteit, maar je moet natuurlijk nog wel je beeldscherm kunnen zien.

Woon je in een drukke omgeving en kunnen onbekende mensen gemakkelijk door je dakraam kijken? Kies dan voor plisségordijnen, rolgordijnen of jaloezieën die stuk voor stuk bijdragen aan je privacy.

Montage van je daglichtoplossing door een lokale en gecertficeerde Montagepartner

Wil jij hulp bij de montage van jouw VELUX daglichtoplossing? Onze getrainde en gecertificeerde Montagepartners zitten door het hele land en helpen je graag bij de montage van jouw nieuwe daklicht, dakraam en bijhorende raamdecoratie. Kijk op onze website voor meer informatie en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Gerelateerde artikelen