Hoe creëer je een gezonde woonomgeving?

Het is belangrijk om de ruimtes in je woonomgeving gezond te houden. Dit doe je onder andere met dakramen. Een dakraam brengt namelijk daglicht in je woning. Dit draagt bij aan een prettige woonervaring en geeft je gezondheid een boost. Ook zorgt een dakraam voor een betere ventilatie. Naast deze twee belangrijke voordelen is het ook om andere redenen verstandig om voor VELUX dakramen te gaan.
Key takeaways
  • Een dakraam zorgt voor daglicht en het draagt bij aan je interieur.
  • Het is belangrijk om je dakraam te optimaliseren met raamdecoratie.
  • Heb je inspiratie nodig voor het inrichten van je woning? Bezoek dan eens van onze showrooms bij jou in de buurt.

Maak je dagelijks leven aangenamer met VELUX dakramen

VELUX dakramen maken jou het leven op verschillende manieren prettiger. Je kunt ze namelijk voorzien van bijpassende raamdecoratie. Heb je een dakraam in de slaapkamer? Voorzie dit dakraam dan van verduisterende plisségordijnen voor een donkere ruimte. Dit draagt bij aan een betere nachtrust en het is goed voor je humeur.

In veel ruimtes is er sprake van een te hoge luchtvochtigheid. Dit geldt zeker voor de badkamer en de keuken. Een te hoge luchtvochtigheid is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar daarnaast tast het je ruimtes aan. Je krijgt dan namelijk sneller last van schimmel en andere lelijke plekken. Plaats daarom een dakraam in je badkamer of keuken, want daarmee voorzie je ruimtes de hele dag van een frisse lucht.

Met VELUX raamdecoratie bepaal je zelf de lichtinval. Handig, want zo kies je bijvoorbeeld voor meer daglicht voor je thuiswerkplek, maar ook fel schijnt hebben wij de juiste oplossing. Onze warmtewerende producten kunnen namelijk bijdragen aan een prettigere temperatuur in de ruimte. Buitenzonweringen en rolluiken beschermen je woning onder andere tegen de warme zonnestralen.

Ga voor een goede ventilatie

Je ruimtes moeten goed geventileerd worden, maar vaak is het lastig om te monitoren hoe de luchtkwaliteit is. Gelukkig zijn daarvoor tegenwoordig slimme systemen. VELUX ACTIVE is een populair systeem dat je verbindt met je smartphone en dakramen automatisch aanstuurt op basis van de kwaliteit van het binnenklimaat. De app is gebruiksvriendelijk en daarmee toegankelijk voor iedereen.

Met buitenzonwering creëer je een optimale kamertemperatuur

Een aangename kamertemperatuur draagt bij aan een fijne omgeving. Dit krijg je voor elkaar met buitenzonwering. Ze houden de warme zonnestralen namelijk tegen en daardoor wordt het nooit te warm in je woning. Dankzij het transparante doek kun je wel gewoon naar buiten blijven kijken. Wil je het volledig donker maken in een ruimte, bijvoorbeeld in de slaapkamer? Kies dan voor verduisterende buitenzonwering. Bijkomend voordeel is dat in de zomer de ruimte aangenaam koel blijft, omdat de zonnestralen worden geweerd voordat deze het glas raken.

Meer inspiratie? Bezoek de showroom

We zijn in dit artikel ingegaan op het belang van een aangename omgeving. Je hebt gelezen dat een omgeving op verschillende manieren geoptimaliseerd kan worden met VELUX dakramen en functionele raamdecoratie. Vraag je je af welk product het beste bij jouw woning en wensen past? Laat je dan inspireren en bekijk de producten in een van onze showrooms. Direct een scherpe offerte ontvangen? Dan helpt een van onze Montagepartners bij jou in de buurt je graag verder.

Gerelateerde artikelen

Met een slimme woning creëer je een aangenaam binnenklimaat
Dankzij de technologische vooruitgang is er tegenwoordig veel mogelijk, en er zijn nu ook slimme systemen voor je woning. Wanneer je nog geen slimme systemen in je woning hebt, dan is dat nog geen probleem. Je kunt namelijk rustig beginnen met de optimalisatie. Met een slimme woning bespaar je uiteindelijk tijd, en tegelijkertijd draagt het bij aan een beter binnenklimaat.
Het volledige artikel lezen
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
Daglicht meenemen in de architectuur van je woning
Daglicht in je woning halen, is van cruciaal belang. Architecten spelen daar dan ook graag op in en gebruiken het meestal als uitgangspunt bij het ontwerpen van woningen en kantoorgebouwen. Een goed voorbeeld van hoe ontwerp, het behoud van originele elementen van de constructie en een overvloed aan daglicht samenkomen. Dankzij de lichtinval in je woning houd je contact met de natuur. Je volgt het ritme waarin de zon ‘s morgens op komt en ‘s avonds weer ondergaat. Dat is precies zoals het ooit was bedoeld. Ons hele wezen en dus ook ons slaap- en waakritme is namelijk ingesteld op deze natuurlijke cyclus van licht en donker. Overdag ben je erbij gebaat om zoveel mogelijk daglicht in je woning te halen. Hoewel je binnen zit, krijg je op die manier toch ook voldoende van buiten mee. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen met de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen
Waarom dakramen plaatsen?
Er zijn heel wat redenen waarom een dakraam plaatsen een goed idee is. Meer daglicht in je woning brengt namelijk heel wat positieve effecten met zich mee. Je verandert iedere ruimte in je woning in een oase van daglicht met behulp van een dakraam. Misschien denk je dat een dakraam plaatsen een ingewikkelde klus is en dat je maanden zoet bent. Niet waar. Het is een relatief eenvoudige ingreep en de voordelen zijn talrijk. Wil je een dakraam laten plaatsen? Twijfel niet langer en profiteer direct van meer daglicht in je woning.
Het volledige artikel lezen