Hoe creëer je een gezonde woonomgeving?

Woman in blue clothes doing yoga in front of roof window
Het is belangrijk om de ruimtes in je woonomgeving gezond te houden. Dit doe je onder andere met dakramen. Een dakraam brengt namelijk daglicht in je woning. Dit draagt bij aan een prettige woonervaring en geeft je gezondheid een boost. Ook zorgt een dakraam voor een betere ventilatie. Naast deze twee belangrijke voordelen is het ook om andere redenen verstandig om voor VELUX dakramen te gaan.

Maak je dagelijks leven aangenamer met VELUX dakramen

VELUX dakramen maken jou het leven op verschillende manieren prettiger. Je kunt ze namelijk voorzien van bijpassende raamdecoratie. Heb je een dakraam in de slaapkamer? Voorzie dit dakraam dan van verduisterende plisségordijnen voor een donkere ruimte. Dit draagt bij aan een betere nachtrust en het is goed voor je humeur.

In veel ruimtes is er sprake van een te hoge luchtvochtigheid. Dit geldt zeker voor de badkamer en de keuken. Een te hoge luchtvochtigheid is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar daarnaast tast het je ruimtes aan. Je krijgt dan namelijk sneller last van schimmel en andere lelijke plekken. Plaats daarom een dakraam in je badkamer of keuken, want daarmee voorzie je ruimtes de hele dag van een frisse lucht.

Met VELUX raamdecoratie bepaal je zelf de lichtinval. Handig, want zo kies je bijvoorbeeld voor meer daglicht voor je thuiswerkplek, maar ook fel schijnt hebben wij de juiste oplossing. Onze warmtewerende producten kunnen namelijk bijdragen aan een prettigere temperatuur in de ruimte. Buitenzonweringen en rolluiken beschermen je woning onder andere tegen de warme zonnestralen.

Key takeaways
  • Een dakraam zorgt voor daglicht en het draagt bij aan je interieur.
  • Het is belangrijk om je dakraam te optimaliseren met raamdecoratie.
  • Heb je inspiratie nodig voor het inrichten van je woning? Bezoek dan eens van onze showrooms bij jou in de buurt.

Ga voor een goede ventilatie

Je ruimtes moeten goed geventileerd worden, maar vaak is het lastig om te monitoren hoe de luchtkwaliteit is. Gelukkig zijn daarvoor tegenwoordig slimme systemen. VELUX ACTIVE is een populair systeem dat je verbindt met je smartphone en dakramen automatisch aanstuurt op basis van de kwaliteit van het binnenklimaat. De app is gebruiksvriendelijk en daarmee toegankelijk voor iedereen.

“VELUX dakramen maken je leven op verschillende manieren gemakkelijker. Je voorziet ze namelijk van unieke raamdecoratie. Heb je een dakraam in de slaapkamer? Voorzie dit dakraam dan van verduisterende plisségordijnen voor een donkere ruimte. Dit draagt bij aan een betere nachtrust en het is goed voor je humeur.”

Met buitenzonwering creëer je een optimale kamertemperatuur

Een aangename kamertemperatuur draagt bij aan een fijne omgeving. Dit krijg je voor elkaar met buitenzonwering. Ze houden de warme zonnestralen namelijk tegen en daardoor wordt het nooit te warm in je woning. Dankzij het transparante doek kun je wel gewoon naar buiten blijven kijken. Wil je het volledig donker maken in een ruimte, bijvoorbeeld in de slaapkamer? Kies dan voor verduisterende buitenzonwering. Bijkomend voordeel is dat in de zomer de ruimte aangenaam koel blijft, omdat de zonnestralen worden geweerd voordat deze het glas raken.

Meer inspiratie? Bezoek de showroom

We zijn in dit artikel ingegaan op het belang van een aangename omgeving. Je hebt gelezen dat een omgeving op verschillende manieren geoptimaliseerd kan worden met VELUX dakramen en functionele raamdecoratie. Vraag je je af welk product het beste bij jouw woning en wensen past? Laat je dan inspireren en bekijk de producten in een van onze showrooms. Direct een scherpe offerte ontvangen? Dan helpt een van onze Montagepartners bij jou in de buurt je graag verder.

Gerelateerde artikelen