Met een slimme woning creëer je een aangenaam binnenklimaat

A person in green clothes sitting on a star and using remote control
Dankzij de technologische vooruitgang is er tegenwoordig veel mogelijk, en er zijn nu ook slimme systemen voor je woning. Wanneer je nog geen slimme systemen in je woning hebt, dan is dat nog geen probleem. Je kunt namelijk rustig beginnen met de optimalisatie. Met een slimme woning bespaar je uiteindelijk tijd, en tegelijkertijd draagt het bij aan een beter binnenklimaat.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een slimme woning?

Een slimme woning (smart home) maakt jou het leven gemakkelijk. In de eerste plaats lost het een slecht binnenklimaat op. In veel woningen hangt namelijk een ongezonde lucht, vooral in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Denk aan de badkamer, keuken en de slaapkamer. Veel mensen zijn niet op de hoogte van het feit dat ze in een ongezond binnenklimaat leven. Met een slimme woning houd je dit gelukkig gemakkelijk in de gaten. Je hebt bijvoorbeeld voor VELUX ACTIVE met slimme sensoren gaan. Deze meten de luchtkwaliteit en op basis daarvan onderneem je gepaste actie.

Een ander voordeel van een slimme woning is dat je daarmee kunt besparen op de maandelijkse energiekosten. Je hebt namelijk meer controle over de warmte in je woning. Daarnaast zorgen slimme systemen ervoor dat de warmte in elke ruimte geoptimaliseerd wordt op basis van de weersomstandigheden.

Tot slot zorgt een slimme woning ook voor extra gemak. Je bedient al je elektrische producten op afstand. Denk bijvoorbeeld aan het openen of sluiten van je dakraam.

Key takeaways
  • Een slimme woning hoort helemaal bij deze tijd.
  • Je verbindt eenvoudig verschillende elektrische VELUX producten met je smartphone.
  • Lees je goed in en kijk welk systeem het beste bij je past.

Leg de focus op een aangenaam binnenklimaat

Veel mensen vragen zich af wat een perfect binnenklimaat is. In de eerste plaats moet een ruimte voorzien zijn van voldoende frisse lucht. Goede ventilatie is om die reden belangrijk. Het plaatsen van dakramen is hiervoor de beste manier. De dakramen zorgen voor frisse lucht en natuurlijke ventilatie. Zo heb je altijd frisse lucht in huis wanneer jij dat wil. Ook moet er voldoende daglicht in je woning komen. Dan komt je interieur beter tot zijn recht en tegelijkertijd is het goed voor je mentale gezondheid.

Veel van onze VELUX producten zijn beschikbaar in ene elektische variant, en deze koppel je eenvoudig aan VELUX App Control. Daarmee regel je de bediening gewoon met je smartphone. De app is bijzonder gebruiksvriendelijk opgezet. Je veegt eenvoudig over je telefoon om je raamdecoratie, dakramen en warmtewerende producten te openen en te sluiten. Met het systeem groepeer je bovendien verschillende producten.

“Een voordeel van een slimme woning is dat je daarmee bespaart op de maandelijkse energiekosten. Je reguleert de warmte in je woning namelijk beter. Daarnaast zorgen slimme systemen ervoor dat de warmte in elke ruimte geoptimaliseerd wordt op basis van de weersomstandigheden.”
Een ander populair product is VELUX ACTIVE. Met deze app stuur je elektrische producten aan en je profiteert daarnaast van handige aanvullende functies. VELUX ACTIVE monitort namelijk ook je binnenklimaat. Het systeem is voorzien van verschillende slimme sensoren. Daarmee worden constant de vochtigheid, temperatuur en de CO2-niveaus gemeten. Op basis van die informatie stuurt het systeem vervolgens de elektrische producten van VELUX aan, zodat het binnenklimaat aangenaam blijft.

Gerelateerde artikelen