Met een slimme woning creëer je een aangenaam binnenklimaat

Dankzij de technologische vooruitgang is er tegenwoordig veel mogelijk, en er zijn nu ook slimme systemen voor je woning. Wanneer je nog geen slimme systemen in je woning hebt, dan is dat nog geen probleem. Je kunt namelijk rustig beginnen met de optimalisatie. Met een slimme woning bespaar je uiteindelijk tijd, en tegelijkertijd draagt het bij aan een beter binnenklimaat.
Key takeaways
  • Een slimme woning hoort helemaal bij deze tijd.
  • Je verbindt eenvoudig verschillende elektrische VELUX producten met je smartphone.
  • Lees je goed in en kijk welk systeem het beste bij je past.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een slimme woning?

Een slimme woning (smart home) maakt jou het leven gemakkelijk. In de eerste plaats lost het een slecht binnenklimaat op. In veel woningen hangt namelijk een ongezonde lucht, vooral in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Denk aan de badkamer, keuken en de slaapkamer. Veel mensen zijn niet op de hoogte van het feit dat ze in een ongezond binnenklimaat leven. Met een slimme woning houd je dit gelukkig gemakkelijk in de gaten. Je hebt bijvoorbeeld voor VELUX ACTIVE met slimme sensoren gaan. Deze meten de luchtkwaliteit en op basis daarvan onderneem je gepaste actie.

Een ander voordeel van een slimme woning is dat je daarmee kunt besparen op de maandelijkse energiekosten. Je hebt namelijk meer controle over de warmte in je woning. Daarnaast zorgen slimme systemen ervoor dat de warmte in elke ruimte geoptimaliseerd wordt op basis van de weersomstandigheden.

Tot slot zorgt een slimme woning ook voor extra gemak. Je bedient al je elektrische producten op afstand. Denk bijvoorbeeld aan het openen of sluiten van je dakraam.

Leg de focus op een aangenaam binnenklimaat

Veel mensen vragen zich af wat een perfect binnenklimaat is. In de eerste plaats moet een ruimte voorzien zijn van voldoende frisse lucht. Goede ventilatie is om die reden belangrijk. Het plaatsen van dakramen is hiervoor de beste manier. De dakramen zorgen voor frisse lucht en natuurlijke ventilatie. Zo heb je altijd frisse lucht in huis wanneer jij dat wil. Ook moet er voldoende daglicht in je woning komen. Dan komt je interieur beter tot zijn recht en tegelijkertijd is het goed voor je mentale gezondheid.

Veel van onze VELUX producten zijn beschikbaar in ene elektische variant, en deze koppel je eenvoudig aan VELUX App Control. Daarmee regel je de bediening gewoon met je smartphone. De app is bijzonder gebruiksvriendelijk opgezet. Je veegt eenvoudig over je telefoon om je raamdecoratie, dakramen en warmtewerende producten te openen en te sluiten. Met het systeem groepeer je bovendien verschillende producten.

Een ander populair product is VELUX ACTIVE. Met deze app stuur je elektrische producten aan en je profiteert daarnaast van handige aanvullende functies. VELUX ACTIVE monitort namelijk ook je binnenklimaat. Het systeem is voorzien van verschillende slimme sensoren. Daarmee worden constant de vochtigheid, temperatuur en de CO2-niveaus gemeten. Op basis van die informatie stuurt het systeem vervolgens de elektrische producten van VELUX aan, zodat het binnenklimaat aangenaam blijft.

Neem een kijkje in de webshop van VELUX

Je woning slimmer maken, kent dus verschillende voordelen. Uiteraard heeft iedereen andere wensen en behoeftes, en om die reden hebben we een ruim aanbod elektrische producten. Neem daarom gerust eens een kijkje op de website van VELUX voor meer informatie ove ronze producten én inspiratie.

Auteur

VELUX Editorial team

Delen

Gerelateerde artikelen

Energie besparen in je woning
Groen is het magische woord vandaag de dag. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen, in een duurzame auto rijden en duurzame producten kopen. Daarnaast staat ook energie besparen hoog op het prioriteitenlijstje. Dat merk je in de eerste plaats in je eigen portemonnee, maar je helpt ook mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hoe maak jij je woning zo energie-efficiënt mogelijk? Energie-efficiënt betekent simpel gezegd dat je meer resultaat behaalt met dezelfde middelen. In je woning betekent dit dat je hetzelfde comfort hebt en dus niet in de kou hoeft te zitten, maar dit bereikt met minder energieverbruik. Energie besparen en het verduurzamen van je woning is mogelijk door energiebesparende maatregelen toe te passen en met behulp van technische oplossingen die energiezuinig zijn, zoals de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
Wat moet je doen om in een gezonde woning te wonen?
Wist je dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen doorbrengen? Daarom is de luchtkwaliteit binnen van groot belang als je in een gezonde woning wilt wonen. Welke maatregelen moet je nemen voor een gezonde omgeving? Lees hier alles wat je moet weten over een gezonde woning.
Het volledige artikel lezen
Geef je woning een nieuwe look met een dakraam
Wil jij je woning een grondige make-over geven? Dan heeft VELUX de oplossing. Dakramen zijn eenvoudig te plaatsen en veranderen het karakter van je woning compleet. Dankzij dakramen geniet je de hele dag door van daglicht. Zodoende creëer je ruimtes waar iedereen graag tijd doorbrengt. Je plaatst je woning letterlijk en figuurlijk in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen