Ga voor een werkruimte met voldoende daglicht

Woman sitting by the table in an open area with home office, kitchen and dining room
Er wordt tegenwoordig vaak hybride gewerkt en de meeste mensen werken daarom regelmatig thuis. In je woonkamer kan het echter rumoerig zijn en daarom is een aangename thuiswerkplek een must. Je maakt met voldoende daglicht van je werkplek een uitnodigende, comfortabele en productieve ruimte.
Key takeaways
  • Met een dakraam geef je de thuiswerkplek een ultieme boost.
  • Een dakraam zorgt voor meer daglicht en een gezondere lucht.
  • Er zijn verschillende dakramen verkrijgbaar. Kijk goed welk dakraam bij je past.

Drie belangrijke redenen om je werkruimte van een dakraam te voorzien

Niet alle ruimtes in je woning zijn voorzien van voldoende ramen. Een VELUX dakraam kan daarom de oplossing zijn omdat het meer lichtinval creëert. En dat is net wat je nodig hebt om het beste te halen uit een thuiswerkplek. Voldoende daglicht kan namelijk je concentratie verbeteren. Bovendien is het goed voor je humeur en krijg je er meer energie van. Dit is goed voor algehele arbeidsproductiviteit.

VELUX dakramen zorgen bovendien voor frisse lucht. Dat is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar ook dat draagt bij aan een betere concentratie. Je blijft de hele dag scherp en krijgt ook minder snel last van hoofdpijn of andere vervelende klachten.

Dakramen van VELUX brengen je werkruimte tot slot in verbinding met de buitenlucht. Je geniet vervolgens constant van een aangenaam uitzicht en kan je ogen even rusten door weg te kijken van je werk. Daar word je rustiger van en dat is goed voor de algehele focus.

Welke dakramen passen het best bij je werkruimte?

Er zijn verschillende soorten dakramen verkrijgbaar. Je kunt in de eerste plaats voor een VELUX elektrisch uitzettuimelvenster gaan. Dit dakraam heeft verschillende standen waardoor je verschillende ventilatiemogelijkheden hebt. We raden je aan om twee uitzettuimelvensters te combineren. Daarmee creëer je namelijk een fantastisch uitzicht.

Je kunt ook kiezen voor een VELUX 3in1 dakraam. De drie ramen in één kozijn zijn met elkaar verbonden en zorgen voor een vloedgolf aan daglicht. In combinatie met de juiste rolgordijnen is dit ideaal voor mensen die de slaapkamer ook als werkruimte gebruiken. Dit maakt van jouw slaapkamer een meer leefbare thuiswerkplek.

Is je werkruimte relatief klein? Ga dan bijvoorbeeld voor de VELUX verticaal duo. Dit is een compacte en eenvoudig te plaatsen oplossing, dus ideaal voor kleinere ruimtes. Koppel je VELUX dakramen met elkaar, dan geniet je van een prachtig uitzicht en profiteer je van uitbundig daglicht.

Heb je net meer ruimte en wil je genieten van vier dakramen tegelijkertijd? Ga dan voor VELUX Quattro en creëer een fantastisch uitzicht. Tijdens het werken moet je zo nu en dan je ogen even rust gunnen. De hele dag naar een beeldscherm kijken, is namelijk niet goed voor je ogen. Met vier dakramen gun je de ogen even pauze. Ook geniet je dan constant van voldoende daglicht.

Raamdecoratie

Besteed daarnaast ook aandacht aan raamdecoratie. VELUX plisségordijnen geven je interieur een extra boost. Ze zijn voorzien van verschillende standen en daarmee haal je naar de woning altijd de juiste hoeveelheid daglicht binnen. Kies voor VELUX buitenzonwering om een aangename temperatuur in je werkruikte te garanderen.

Je bedient de elektrische dakramen met VELUX ACTIVE. Met dit geavanceerde smarthomesysteem controleer je eenvoudig de temperatuur in je werkruimte. Ook bedien je gemakkelijk de dakramen.

Gerelateerde artikelen

Meer productiviteit met de ideale thuiswerkplek
Veel mensen hebben noodgedwongen thuis moeten werken tijdens de coronapandemie. Een goede focus is belangrijk en mensen leerden dan ook snel dat het niet verstandig is om op een willekeurige plaats te werken. Je hebt een vaste werkplek nodig voor meer productiviteit tijdens het thuiswerken. Je moet dan ook met verschillende zaken rekening houden bij het inrichten van de thuiswerkplek. In dit artikel bespreken we de zaken die het meeste impact hebben op je thuiswerkplek. Zo kun jij een geschikte werkplek in je woning maken.
Het volledige artikel lezen
Hoe creëer je een productieve werkruimte?
Veel mensen moesten noodgedwongen thuiswerken door de coronapandemie. Werkgevers en werknemers zagen er echter ook de voordelen van in en tegenwoordig werken veel mensen hybride. Veel mensen hebben inmiddels een speciale ruimte ingericht voor thuiswerken. Met het oog op de toekomst en het steeds populairder worden van thuiswerken is een renovatie van de werkplek een goede investering. Maar hoe pak je dit aan? En hoe zorg je dat jouw productiviteit gewaarborgd wordt? In dit artikel vertellen we je er meer over.
Het volledige artikel lezen
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
Wat moet je doen om in een gezonde woning te wonen?
Wist je dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen doorbrengen? Daarom is de luchtkwaliteit binnen van groot belang als je in een gezonde woning wilt wonen. Welke maatregelen moet je nemen voor een gezonde omgeving? Lees hier alles wat je moet weten over een gezonde woning.
Het volledige artikel lezen