Hoe creëer je een productieve werkruimte?

Woman sitting in her home office underneath VELUX 3-i-1 window
Veel mensen moesten noodgedwongen thuiswerken door de coronapandemie. Werkgevers en werknemers zagen er echter ook de voordelen van in en tegenwoordig werken veel mensen hybride. Veel mensen hebben inmiddels een speciale ruimte ingericht voor thuiswerken. Met het oog op de toekomst en het steeds populairder worden van thuiswerken is een renovatie van de werkplek een goede investering. Maar hoe pak je dit aan? En hoe zorg je dat jouw productiviteit gewaarborgd wordt? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Breng eerst je wensen en behoeftes in kaart

Allereerst is het belangrijk om je wensen en behoeftes in kaart te brengen. Maak een plan en schrijf op wat je minimaal nodig hebt. Geef ook aan hoe de ideale werkruimte eruitziet en ga op basis daarvan aan de slag. Het is ook belangrijk om rekening met je budget te houden. Wat zijn waardevolle investeringen en wat is in principe overbodig? Kijk ook of je bepaalde gebruikte producten tegen scherpe prijzen kunt kopen. Dan houd je meer geld over voor andere relevante investeringen.

Key takeaways
  • Het is belangrijk om je werkruimte aangenaam in te richten, zodat je goed werk levert.
  • Bij het inrichten van de werkruimte besteed je veel aandacht aan het interieur.
  • Met een VELUX dakraam komt er constant een stortvloed aan daglicht binnen en dit is goed voor de concentratie

Waar je sowieso in moet investeren

Bij het renoveren van je werkruimte moet je sowieso in enkele zaken investeren. In de eerste plaats is het verstandig om een VELUX dakraam te laten plaatsen. Daarmee laat je daglicht binnen en dit draagt bij aan een betere concentratie. Bovendien brengt daglicht verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Je maakt dan meer vitamine D aan en het zorgt voor een beter humeur.

Wil jij extra veel daglicht in jouw thuiswerkplek én genieten van een vrij uitzicht over de buitenomgeving? Dan raden wij onze VELUX 2in1 en 3in1 dakramen aan. Deze oplossing voor daglicht biedt een panorama uitzicht en geeft je extra controle over het reguleren van de binnentemperatuur omdat je meerdere ramen kan openzetten.

Goede ventilaite mag ook niet ontbreken in je werkruimte. Een te hoge luchtvochtigheid is namelijk niet goed voor de gezondheid. Bovendien zorgt frisse lucht voor een betere focus: en dat heb je nodig om je werk goed uit te voeren. Investeer daarom in VELUX ACTIVE. Dit is een intelligent bedieningssysteem dat jou helpt met het automatisch ventileren van jouw werkruimte. Het systeem werkt in combintatie met onze elektrische dakramen. Met VELUX ACTIVE heb jij geen omkijken meer naar het verfrissen van jouw werktuimte; zo heb jij continu frisse lucht op het juiste moment, zonder dat jij je daar mee bezig hoeft te houden.

Tot slot is het slim te investeren in goede raamdecoratie. Denk aan jaloezieën, buitenzonwering en plisségordijnen. Ze dragen bij aan een krachtig interieur en je bepaalt dan ook zelf de hoeveelheid daglicht. Daarnaast bieden onze raamdecoratie en warmteweringsproducten ook privacy en bescherming tegen de zon wanneer jij dat wil.

“Bij het renoveren van je werkruimte moet je sowieso in enkele zaken investeren. In de eerste plaats is het verstandig om een VELUX dakraam te laten plaatsen. Daarmee laat je daglicht binnen en dit draagt bij aan een betere concentratie.”

Voorzie je werkruimte van een krachtig interieur voor meer productiviteit tijdens het thuiswerken

Het interieur speelt een belangrijke rol bij de renovatie van je werkruimte. Een krachtig interieur voldoet aan verschillende voorwaarden. In de eerste plaats is een prachtig interieur voorzien van kalmerende kleuren. Kleuren die stress reduceren en de concentratie bevorderen. De kleuren blauw, groen en wit worden in de kleurenpsychologie als meest rustgevend gezien. Denk ook goed na over de plaats van de werkruimte. De werkruimte moet op een rustige plek in je woning worden ingericht. Dat is een plaats met een goede akoestiek en zonder lawaaierige elementen zoals een trap.

Voorzie de werkruimte niet alleen van kalmerende kleuren, maar ook van natuurlijke kleuren.  Denk aan kleuren zoals bruin, beige en rood. Ze zorgen voor een warme uitstraling en je verbindt de werkruimte dan met de buitenlucht. Koop ook meubels van natuurlijke materialen zoals bamboe of hout.

Je thuiswerkplek is doorgaans niet de ruimte met de grootste oppervlakte. Daarom moet je de ruimte nuttig besteden. Ga voor meubels met praktische afmetingen en gebruik de werkruimte ook niet als opbergplaats. Niet elke woning is voorzien van voldoende kamers voor een speciale werkruimte. Gebruik je de slaapkamer ook als werkruimte? Maak hier dan twee aparte ruimtes van.

Duurzame materialen in je werkruimte

Maak je werkruimte toekomstbestendig met duurzame materialen. Ze dragen niet alleen bij aan een beter klimaat, maar tegelijkertijd maken ze je werkruimte waardevoller. Kijk dus goed of je ergens gerecyclede of gebruikte producten vindt. Zoek voor de renovatie alvast naar duurzame producten. Dan houd je namelijk meer tijd over voor de renovatie zelf.

Schakel een gecertificeerde

VELUX Montagepartner in Bij de gehele renovatie moet je altijd rekening houden met je budget. Kijk goed wat waardevolle investeringen zijn en wat je sowieso niet nodig hebt. Daarnaast moet je ook rekening houden met de duur van het renovatieproject. Onderzoek welke Montagepartner het meest geschikt is voor de renovatiewerkzaamheden. Een gecertificeerde Montagepartner van VELUX ondersteunt je graag bij de renovatie van de werkruimte.

Gerelateerde artikelen