Maak je kinderen blij met een prachtige kinderkamer

Als ouder wil je ongetwijfeld het beste voor je kinderen. Daarom maak je ze gelukkig met een prachtig gerenoveerde kinderkamer. Kinderen vanaf pakweg 5 jaar vinden het fijn om een eigen kamer te hebben. Helaas is niet iedereen gezegend met een grote woning, maar dan kun je een kinderkamer alsnog praktisch inrichten voor meer privacy. Maar welke stappen moet je doorlopen voor een geslaagde renovatie van de kinderkamer?

Breng wensen en behoeftes in kaart

Een succesvolle renovatie begint bij een goede voorbereiding. Wat zijn je precieze wensen en wat mag sowieso niet ontbreken in de nieuwe kinderkamer? Stel vooraf een budget vast en kijk goed wat je daarmee allemaal kunt. Wat heb je minimaal nodig en hoe haal je het meeste uit je budget? Het is slim om op een rij te zetten wat je kan doen met het beschikbare budget, en waar je het meeste – en sneltse – van geniet.

Niet elke renovatie vereist een ruim budget; vaak kan je met kleine ingrepen al een hoop veranderen. Denk aan een likje verf aan de muur om de kamer een nieuwe uitstraling te geven, of koop een mooie plant en haal de natuur in je woning. Kijk ook naar besparingsopties. Soms vind je bijvoorbeeld op online marktplaatsen gebruikte meubels voor de kinderkamer van hoogwaardige kwaliteit. Zo bespaar je geld en houd jij meer budget over voor producten die echt noodzakelijk zijn.

Key takeaways
  • Met daglicht creëer je een gezonde en levendige kinderkamer.
  • Bij een renovatie kun je op bepaalde zaken besparen, maar je moet sowieso investeren in een VELUX dakraam.
  • Een krachtig interieur heeft een positieve invloed op de geest van het kind.

Wat zijn noodzakelijke investeringen?

Op bepaalde producten kan je besparen, maar voor bepaalde zaken doe je dat beter niet. Er zijn namelijk ook noodzakelijke investeringen nodig voor een geslaagde renovatie van de kinderkamer. Voldoende daglicht is bijvoorbeeldin de kinderkamer  een must en dit krijg je voor elkaar met VELUX dakramen. Daglicht brengt bovendien het interieur beter naar voren en er zijn ook talrijke gezondheidsvoordelen. Je kind zit in een ontwikkelingsfase en daglicht zorgt voor meer energie en een beter concentratievermogen.

Voorzie de kinderkamer ook van voldoende frisse lucht met VELUX ACTIVE. Dit geavanceerde systeem  zorgt voor een contstant en aangenaam binnenklimaat met behulp van sensoren. En dat is belangrijk; schone lucht is goed voor de hersenfuncties en bovendien slaapt je kind beter.

Ga ook voor esthetisch verantwoorde raamdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende plisségordijnen en buitenzonweringen. Die dragen niet alleen bij aan een mooiere kinderkamer, maar de raamdecoratie is bovendien praktisch. Je bepaalt dan zelf de mate van lichtinval en de buitenzonwering beschermt bovendien uitstekend tegen de hitte van de zon.

“Als ouder wil je het beste voor je kinderen. Met een prachtig gerenoveerde kinderkamer maak je ze dolblij. Helaas is niet iedereen gezegend met een grote woning, maar richt dan alsnog een kinderkamer slim en praktisch in voor meer privacy.”

Ga voor een prachtig en krachtig interieur

Goede slaap is voor een kind ontzettend belangrijk en daarom investeer je in een degelijk matras. Bezuinig daar nooit op, want een kwaliteitsmatras draagt uiteindelijk bij aan een goed uitgerust kind. Daarnaast is het ook leuk om met verschillende kleuren te spelen. Kleuren hebben immers een impact op de emoties. Ga voor kalme en speelse kleuren, zoals blauw, geel en oranje.

Voorzie de kinderkamer voornamelijk van natuurlijke en duurzame materialen. Meubels die zijn vervaardigd van duurzame materialen zien er mooi uit en ze gaan bovendien langer mee. Zorg ook voor een verbinding met de buitenwereld. Met dakramen haal je de buitenlucht in de kamer.

Is de kinderkamer relatief klein of moeten er meerdere kinderen in één ruimte slapen? Benut de ruimte dan goed en richt alles praktisch in. Splits de ruimte bijvoorbeeld in verschillende zones. Denk aan een aparte speelruimte, studiehoek en slaapruimte. Kijk ook goed wat de beste plaats is voor dakramen.

Denk ook na over welke materialen het beste bij de kinderkamer passen. Natuurlijke materialen zijn duurzaam en geven je interieur een mooie boost.

Rekening houden met je budget en de duur van het renovatieproject

Bij de renovatie moet je altijd het budget in je achterhoofd houden. Daarnaast stel je ook een deadline voor het renovatieproject. Zoek daarvoor een goede aannemer. Ga voor een gecertificeerde Montagepartner van VELUX met veel ervaring.

Gerelateerde artikelen