Maak je kinderen blij met een prachtige kinderkamer

Als ouder wil je ongetwijfeld het beste voor je kinderen. Daarom maak je ze gelukkig met een prachtig gerenoveerde kinderkamer. Kinderen vanaf pakweg 5 jaar vinden het fijn om een eigen kamer te hebben. Helaas is niet iedereen gezegend met een grote woning, maar dan kun je een kinderkamer alsnog praktisch inrichten voor meer privacy. Maar welke stappen moet je doorlopen voor een geslaagde renovatie van de kinderkamer?
Key takeaways
  • Met daglicht creëer je een gezonde en levendige kinderkamer.
  • Bij een renovatie kun je op bepaalde zaken besparen, maar je moet sowieso investeren in een VELUX dakraam.
  • Een krachtig interieur heeft een positieve invloed op de geest van het kind.

Breng wensen en behoeftes in kaart

Een succesvolle renovatie begint bij een goede voorbereiding. Wat zijn je precieze wensen en wat mag sowieso niet ontbreken in de nieuwe kinderkamer? Stel vooraf een budget vast en kijk goed wat je daarmee allemaal kunt. Wat heb je minimaal nodig en hoe haal je het meeste uit je budget? Het is slim om op een rij te zetten wat je kan doen met het beschikbare budget, en waar je het meeste – en sneltse – van geniet.

Niet elke renovatie vereist een ruim budget; vaak kan je met kleine ingrepen al een hoop veranderen. Denk aan een likje verf aan de muur om de kamer een nieuwe uitstraling te geven, of koop een mooie plant en haal de natuur in je woning. Kijk ook naar besparingsopties. Soms vind je bijvoorbeeld op online marktplaatsen gebruikte meubels voor de kinderkamer van hoogwaardige kwaliteit. Zo bespaar je geld en houd jij meer budget over voor producten die echt noodzakelijk zijn.

Wat zijn noodzakelijke investeringen?

Op bepaalde producten kan je besparen, maar voor bepaalde zaken doe je dat beter niet. Er zijn namelijk ook noodzakelijke investeringen nodig voor een geslaagde renovatie van de kinderkamer. Voldoende daglicht is bijvoorbeeldin de kinderkamer  een must en dit krijg je voor elkaar met VELUX dakramen. Daglicht brengt bovendien het interieur beter naar voren en er zijn ook talrijke gezondheidsvoordelen. Je kind zit in een ontwikkelingsfase en daglicht zorgt voor meer energie en een beter concentratievermogen.

Voorzie de kinderkamer ook van voldoende frisse lucht met VELUX ACTIVE. Dit geavanceerde systeem  zorgt voor een contstant en aangenaam binnenklimaat met behulp van sensoren. En dat is belangrijk; schone lucht is goed voor de hersenfuncties en bovendien slaapt je kind beter.

Ga ook voor esthetisch verantwoorde raamdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende plisségordijnen en buitenzonweringen. Die dragen niet alleen bij aan een mooiere kinderkamer, maar de raamdecoratie is bovendien praktisch. Je bepaalt dan zelf de mate van lichtinval en de buitenzonwering beschermt bovendien uitstekend tegen de hitte van de zon.

Ga voor een prachtig en krachtig interieur

Goede slaap is voor een kind ontzettend belangrijk en daarom investeer je in een degelijk matras. Bezuinig daar nooit op, want een kwaliteitsmatras draagt uiteindelijk bij aan een goed uitgerust kind. Daarnaast is het ook leuk om met verschillende kleuren te spelen. Kleuren hebben immers een impact op de emoties. Ga voor kalme en speelse kleuren, zoals blauw, geel en oranje.

Voorzie de kinderkamer voornamelijk van natuurlijke en duurzame materialen. Meubels die zijn vervaardigd van duurzame materialen zien er mooi uit en ze gaan bovendien langer mee. Zorg ook voor een verbinding met de buitenwereld. Met dakramen haal je de buitenlucht in de kamer.

Is de kinderkamer relatief klein of moeten er meerdere kinderen in één ruimte slapen? Benut de ruimte dan goed en richt alles praktisch in. Splits de ruimte bijvoorbeeld in verschillende zones. Denk aan een aparte speelruimte, studiehoek en slaapruimte. Kijk ook goed wat de beste plaats is voor dakramen.

Denk ook na over welke materialen het beste bij de kinderkamer passen. Natuurlijke materialen zijn duurzaam en geven je interieur een mooie boost.

Rekening houden met je budget en de duur van het renovatieproject

Bij de renovatie moet je altijd het budget in je achterhoofd houden. Daarnaast stel je ook een deadline voor het renovatieproject. Zoek daarvoor een goede aannemer. Ga voor een gecertificeerde Montagepartner van VELUX met veel ervaring.

Gerelateerde artikelen

Met voldoende daglicht realiseer je de perfecte kinderkamer
Bij het renoveren van de kinderkamer moet je met verschillende aspecten rekening houden. Je wilt natuurlijk het beste voor je kind en daarom moet de kinderkamer een gezonde ruimte zijn. Een ruimte waarin je kind groeit, leert en zijn fantasie gebruikt. Maar hoe creëer je dan een kamer die aan alle kinderwensen voldoet? Daar lees je in dit artikel meer over.
Het volledige artikel lezen
Vind de kinderkamer opnieuw uit met daglicht en kies de juiste oplossing
Stimuleer groei, leren en creativiteit met daglicht in de meest luidruchtige ruimte van je huis: de kinderkamer. Een kinderkamer is een belangrijke plek om te spelen, slapen en leren. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte comfortabel, gezond en gezellig is. Een manier om de kinderkamer opnieuw vorm te geven, is door gebruik te maken van daglicht. Breng je kinderen in contact met het buitenleven en eindeloze inspiratie via daglicht van bovenaf, bijvoorbeeld met het plaatsen van een groot dakraam. Hiermee haal je op een bijna magische manier het daglicht en buitenleven naar binnen. Bij het plaatsen van een dakraam in de kinderkamer gaat het vooral om het goed combineren met de bestaande hanglampen en inbouwspots om de ruimte optimaal te belichten.
Het volledige artikel lezen
Welk dakraam is het meest geschikt voor jouw kamer?
Dakramen verlenen een geheel nieuwe dimensie aan je woning. Ze zijn precies wat je nodig hebt als je meer daglicht wilt in je kamer. Je hebt de keuze uit allerlei soorten dakramen. Voordat je een dakraam gaat plaatsen, moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Zo moet je bijvoorbeeld de afmeting van het dakraam bepalen. Welk dakraam is het meest geschikt voor jouw kamer? We hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet.
Het volledige artikel lezen
Wat je wel en niet moet doen als je een dakraam plaatst
Wil je een dakraam (laten) plaatsen, houdt dan rekening met een aantal punten. Welke dat zijn? Dat lees je in dit artikel waarin een overzicht gegeven wordt van de aandachtspunten als je een dakraam gaat plaatsen en nadenkt over de positie van het dakraam.
Het volledige artikel lezen
Waarom dakramen plaatsen?
Er zijn heel wat redenen waarom een dakraam plaatsen een goed idee is. Meer daglicht in je woning brengt namelijk heel wat positieve effecten met zich mee. Je verandert iedere ruimte in je woning in een oase van daglicht met behulp van een dakraam. Misschien denk je dat een dakraam plaatsen een ingewikkelde klus is en dat je maanden zoet bent. Niet waar. Het is een relatief eenvoudige ingreep en de voordelen zijn talrijk. Wil je een dakraam laten plaatsen? Twijfel niet langer en profiteer direct van meer daglicht in je woning.
Het volledige artikel lezen