Met voldoende daglicht realiseer je de perfecte kinderkamer

A colourful kids room with two girls paying on the ground
Bij het renoveren van de kinderkamer moet je met verschillende aspecten rekening houden. Je wilt natuurlijk het beste voor je kind en daarom moet de kinderkamer een gezonde ruimte zijn. Een ruimte waarin je kind groeit, leert en zijn fantasie gebruikt. Maar hoe creëer je dan een kamer die aan alle kinderwensen voldoet? Daar lees je in dit artikel meer over.

Ga voor een levendige kinderkamer met voldoende daglicht

In veel ruimtes komt niet voldoende daglicht binnen. Daglicht in de kinderkamer is echter wel belangrijk. Ga daarom voor VELUX dakramen. Daglicht brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats komen de kleuren beter tot hun recht. Dankzij daglicht worden de details in een kinderkamer zichtbaar. Daarnaast geeft het de ruimte ook meer energie en lijkt de kamer groter.

Key takeaways
  • Zorg voor een levendige kinderkamer met voldoende daglicht.
  • Je krijgt meer daglicht binnen met een VELUX dakraam.
  • Weet je niet goed waar een goede kinderkamer nog meer aan moet voldoen? Laat je dan door anderen inspireren!

Kinderen hebben een rijke fantasie en daarom is het leuk om de kinderkamer met de buitenlucht te verbinden. Dan kan je kind genieten van het prachtige uitzicht. Daglicht en frisse lucht zijn ook erg goed voor de ontwikkeling van je kind. Daglicht heeft namelijk een positieve impact op het humeur. Bovendien bevordert het de concentratie en is daglicht ook belangrijk voor de ogen, dat zorgt voor een betere focus. Een goede nachtrust is voor kinderen ook van groot belang.

Een aangename temperatuur in de kinderkamer draagt daaraan bij. VELUX dakramen helpen hierbij door – bij warmer weer - de kamer te verkoelen door het dakraam open te zetten. Bovendien wordt je kind dan in de ochtend wakker met daglicht. Dit is goed voor de ogen en je kind voelt zich over het algemeen dan ook fitter.

"Kijk ook naar besparingsopties. Soms vind je bijvoorbeeld op online marktplaatsen gebruikte meubels voor de kinderkamer van hoogwaardige kwaliteit. Zo bespaar je geld en houd jij meer budget over voor producten die echt noodzakelijk zijn."

Waar moet je nog meer aan denken bij de renovatie van de kinderkamer?

Niet alleen voldoende daglicht is belangrijk, maar voorzie de kinderkamer ook van natuurlijke en duurzame materialen. Ga bijvoorbeeld voor een houten bed. Dit draagt bij aan de esthetiek en tegelijkertijd maak je de kinderkamer daarmee klaar voor de toekomst. Verder is een opgeruimde kamer goed voor meer geestelijke rust bij je kind en dus goed voor de gezondheid. Besteed ook aandacht aan de luchtkwaliteit. Met goede ventilatie zorg je constant voor frisse lucht. Dit is goed voor de concentratie en tegelijkertijd ook voor de gezondheid van je kind. In een slecht geventileerde kamer hangen vaak meer verontreinigde stoffen dan in de buitenlucht.

Laat je vooral door anderen inspireren

Veel mensen hebben je al voorgegaan en hun woning voorzien van een prachtige kinderkamer. Dus laat je gerust inspireren door hun voorbeelden te bekijken. Dan krijg je namelijk een goed beeld van de verschillende mogelijkheden bij een kinderkamer die bij de leeftijd van je kinderen past. Zo komt er misschien nog een innovatief idee op je pad waardoor je kinderen beter slapen of uren kunnen spelen. Wil je een kinderkamer met voldoende daglicht ‘echt’ ervaren? Laat je dan adviseren door VELUX Advisory of plan een afspraak in bij onze showroom.

Heb je specifieke wensen of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze Montagepartners. Ze gaan graag met jou in gesprek. Geef je wensen aan, dan komen jullie samen ongetwijfeld tot fantastische ideeën.

Gerelateerde artikelen