Met voldoende daglicht realiseer je de perfecte kinderkamer

A colourful kids room with two girls paying on the ground
Bij het renoveren van de kinderkamer moet je met verschillende aspecten rekening houden. Je wilt natuurlijk het beste voor je kind en daarom moet de kinderkamer een gezonde ruimte zijn. Een ruimte waarin je kind groeit, leert en zijn fantasie gebruikt. Maar hoe creëer je dan een kamer die aan alle kinderwensen voldoet? Daar lees je in dit artikel meer over.

Ga voor een levendige kinderkamer met voldoende daglicht

In veel ruimtes komt niet voldoende daglicht binnen. Daglicht in de kinderkamer is echter wel belangrijk. Ga daarom voor VELUX dakramen. Daglicht brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats komen de kleuren beter tot hun recht. Dankzij daglicht worden de details in een kinderkamer zichtbaar. Daarnaast geeft het de ruimte ook meer energie en lijkt de kamer groter.

Key takeaways
  • Zorg voor een levendige kinderkamer met voldoende daglicht.
  • Je krijgt meer daglicht binnen met een VELUX dakraam.
  • Weet je niet goed waar een goede kinderkamer nog meer aan moet voldoen? Laat je dan door anderen inspireren!

Kinderen hebben een rijke fantasie en daarom is het leuk om de kinderkamer met de buitenlucht te verbinden. Dan kan je kind genieten van het prachtige uitzicht. Daglicht en frisse lucht zijn ook erg goed voor de ontwikkeling van je kind. Daglicht heeft namelijk een positieve impact op het humeur. Bovendien bevordert het de concentratie en is daglicht ook belangrijk voor de ogen, dat zorgt voor een betere focus. Een goede nachtrust is voor kinderen ook van groot belang.

Een aangename temperatuur in de kinderkamer draagt daaraan bij. VELUX dakramen helpen hierbij door – bij warmer weer - de kamer te verkoelen door het dakraam open te zetten. Bovendien wordt je kind dan in de ochtend wakker met daglicht. Dit is goed voor de ogen en je kind voelt zich over het algemeen dan ook fitter.

"Kijk ook naar besparingsopties. Soms vind je bijvoorbeeld op online marktplaatsen gebruikte meubels voor de kinderkamer van hoogwaardige kwaliteit. Zo bespaar je geld en houd jij meer budget over voor producten die echt noodzakelijk zijn."

Waar moet je nog meer aan denken bij de renovatie van de kinderkamer?

Niet alleen voldoende daglicht is belangrijk, maar voorzie de kinderkamer ook van natuurlijke en duurzame materialen. Ga bijvoorbeeld voor een houten bed. Dit draagt bij aan de esthetiek en tegelijkertijd maak je de kinderkamer daarmee klaar voor de toekomst. Verder is een opgeruimde kamer goed voor meer geestelijke rust bij je kind en dus goed voor de gezondheid. Besteed ook aandacht aan de luchtkwaliteit. Met goede ventilatie zorg je constant voor frisse lucht. Dit is goed voor de concentratie en tegelijkertijd ook voor de gezondheid van je kind. In een slecht geventileerde kamer hangen vaak meer verontreinigde stoffen dan in de buitenlucht.

Laat je vooral door anderen inspireren

Veel mensen hebben je al voorgegaan en hun woning voorzien van een prachtige kinderkamer. Dus laat je gerust inspireren door hun voorbeelden te bekijken. Dan krijg je namelijk een goed beeld van de verschillende mogelijkheden bij een kinderkamer die bij de leeftijd van je kinderen past. Zo komt er misschien nog een innovatief idee op je pad waardoor je kinderen beter slapen of uren kunnen spelen. Wil je een kinderkamer met voldoende daglicht ‘echt’ ervaren? Laat je dan adviseren door VELUX Advisory of plan een afspraak in bij onze showroom.

Heb je specifieke wensen of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze Montagepartners. Ze gaan graag met jou in gesprek. Geef je wensen aan, dan komen jullie samen ongetwijfeld tot fantastische ideeën.

Gerelateerde artikelen

Two kids on the ground looking at the laptop
Vind de kinderkamer opnieuw uit met daglicht en kies de juiste oplossing
Stimuleer groei, leren en creativiteit met daglicht in de meest luidruchtige ruimte van je huis: de kinderkamer. Een kinderkamer is een belangrijke plek om te spelen, slapen en leren. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte comfortabel, gezond en gezellig is. Een manier om de kinderkamer opnieuw vorm te geven, is door gebruik te maken van daglicht. Breng je kinderen in contact met het buitenleven en eindeloze inspiratie via daglicht van bovenaf, bijvoorbeeld met het plaatsen van een groot dakraam. Hiermee haal je op een bijna magische manier het daglicht en buitenleven naar binnen. Bij het plaatsen van een dakraam in de kinderkamer gaat het vooral om het goed combineren met de bestaande hanglampen en inbouwspots om de ruimte optimaal te belichten.
Het volledige artikel lezen
A shared dining room area together with home office. Man is sitting at the home office table and working with computer
Creëer een creatief en productief stimulerende binnenruimte
Iedereen die de laatste jaren weleens thuis heeft gewerkt, weet het. Om goed te kunnen werken, heb je een inspirerende omgeving nodig die jouw creativiteit stimuleert. Een ruimte waar je je ook goed kunt concentreren. Dat is een belangrijke voorwaarde om je productiviteit te verhogen. Dit is niet alleen van toepassing op het werken binnenshuis. Ook op andere momenten is een stimulering van de creativiteit en productiviteit van belang. Nu is de woonsituatie voor iedereen weer anders. Waar de één een aparte kamer tot zijn beschikking heeft die volledig voor dit doel ingericht kan worden, moet de ander een plekje creëren in de woonkamer. Hoe creëer je een ideale plek in je woning waar je creativiteit en productiviteit getriggerd worden? Dit zijn onze tips om je productiviteit en creativiteit een boost te geven.
Het volledige artikel lezen
A man sitting at a desk and reading a book.
Je woning verbeteren. Niet langer wonen… léven
Als de pandemie ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat een woning meer is dan alleen een plek om te wonen. Het bleek, weliswaar noodgedwongen, dat je er ook kunt werken, lessen volgen en nog veel meer activiteiten kunt uitvoeren die je daarvoor buiten de deur deed. Menigeen zat thuis aan de keukentafel virtueel te vergaderen en hoefde daar ‘s morgens niet eerst voor in de file te staan. Je kon ook zaken doen met bedrijven overzee zonder dat je daarvoor in het vliegtuig hoefde te stappen. Het milieu was nog nooit zo blij als tijdens de pandemie. De lucht was al decennia lang niet zo schoon geweest. Binnenshuis was het echter niet altijd een pretje. Wij mensen leken nauwelijks voorbereid op een gedwongen verblijf in huis. Het was voor velen al gauw duidelijk dat er nog heel wat te verbeteren valt om optimaal gebruik te maken van een woning, maar vooral om optimaal te kunnen genieten thuis.
Het volledige artikel lezen
user-friendly app for VELUX solar-powered and electric roof windows
Waarom een aangenaam binnenklimaat relevant is
Veel mensen onderschatten helaas nog het belang van een goed binnenklimaat. Een ruimte moet natuurlijk mooi zijn ingericht, maar er moet ook een aangename lucht hangen. Daarnaast moet de temperatuur aangenaam zijn.
Het volledige artikel lezen
Bedroom with two Cabrio roof windows
Gebruik daglicht om je woning te verlichten
Daglicht geeft het interieur van je woning een echte oppepper. We bevinden ons graag in een ruimte met veel daglicht. Daglicht is bovendien noodzakelijk voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Daglicht heeft als voordeel dat het overal aanwezig is. Bovendien is het gratis beschikbaar. Wanneer je hier op een slimme manier gebruik van maakt, heb je de mogelijkheid om een gezellige en aangename sfeer te creëren.
Het volledige artikel lezen