Vind de kinderkamer opnieuw uit met daglicht en kies de juiste oplossing

Tienerkamer met oranje muur, foto's, tekeningen en een VELUX dakvenster.
Inspire growth, learning, and creativity when you install roof windows in your child's room. Adding roof windows can improve children's sleep, help them concentrate, and create a healthy, playful environment for many years to come. If you want to create a fun and inspiring room for your children, make the most of your ‘fifth wall’ (i.e. the ceiling) by installing a roof window to give their space the best possible light.

3 voordelen van daglicht in de kinderkamer

1. Beter slapen Daglicht reguleert de biologische klok van je kinderen met hun slaap-wakker ritme. Daarnaast stelt het de hersenen in staat te leren wanneer het tijd is om te gaan slapen en weer wakker te worden. Laat je kinderen beter slapen door de kamer met daglicht te ontwerpen.

2. Stimuleer gezonde groei Daglicht helpt met het verbeteren van de stemming van een kind. Dit kan bijdragen aan een positievere kijk op het leven en een betere geestelijke gezondheid. Daglicht beïnvloedt daarnaast de productie van serotonine, wat gerelateerd is aan gevoelens van welzijn en geluk bij kinderen.

3. Bevorder de ooggezondheid Wist je dat daglicht de oogontwikkeling bij kinderen en jonge volwassenen bevordert? Door je kinderen vanaf jonge leeftijd met zoveel mogelijk daglicht in contact te brengen, help je met het ontwikkelen van gezonde ogen.

Key takeaways
  • Breng met daglicht van boven je kinderen in contact met de buitenwereld en laat ze eindeloos dagdromen.
  • Blootstelling aan daglicht kan de gezondheid van de ogen bevorderen, de slaap verbeteren en een gezonde groei bij kinderen stimuleren.
  • VELUX biedt een breed scala aan dakramen, rolluiken en raamdecoratie om daglicht toe te voegen en het klimaat te regelen om een gelukkige en gezonde kinderkamer te creëren.

Kies de juiste dakramen voor de kinderkamer

Afhankelijk van je wensen en behoeften kun je kiezen uit een breed assortiment dakramen voor de kinderkamer. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

In het midden draaiende dakramen

Onze tuimelvensters zijn perfect voor kinderkamers of jeugdkamers. Zelfs met speelgoed of meubels eronder kan het dakraam eenvoudig worden geopend en worden gesloten met de bovenhandgreep van het tuimelvenster. VELUX tuimvelvensters zorgen voor frisse lucht binnen handbereik.

2in1 dakramen

Geef je kinderen het beste startpunt met ons 2in1 dakraam. Het unieke ontwerp van het dakraam blaast elke ruimte nieuw leven in en maximaliseert de hoeveelheid daglicht in de ruimte. Open een wijds, panoramisch uitzicht en laat je kinderen zich inspireren door het buitenleven terwijl ze tijd doorbrengen in hun kamer.

"Het toevoegen van dakramen kan de slaap van je kinderen verbeteren, je kind helpen zich beter te concentreren en een gezonde, speelse omgeving voor de komende jaren te creëren."

Vaste combinaties

Wist je dat je dakramen kunt combineren met vaste ramen om dubbel zoveel daglicht binnen te laten? Door je dakraam te voorzien van een hellend combi-element creëer je op een veilige manier een nóg groter uitzicht in de kinderkamer.

Raamdecoratie, buitenzonweringen en rolluiken

Als je toch bezig bent, vergeet dan niet de raamdecoratie, buitenzonwering, rolluiken en andere accessoires om de beleving van je kinderen in hun kamer te optimaliseren:

Verduisterende rolgordijnen: Geef je kinderen de best mogelijke basis voor een goede nachtrust door te investeren in verduisterende rolgordijnen voor je VELUX dakramen.

Insectenhorren: Er is niets zo vervelend als wakker worden met insectenbeten. Met een hor zijn jij en je kinderen beschermd. De hor is ideaal voor slaapkamers en laat je genieten van een goede nachtrust zonder insecten.

Hittebescherming: Je kinderen kunnen spelen in het perfecte binnenklimaat met buitenzonwering of rolluiken.

VELUX ACTIVE: bevordering van een betere luchtkwaliteit binnenshuis

VELUX ACTIVE with NETATMO is een slimme aansturing die het leven thuis verbetert. VELUX ACTIVE with NETATMO meet de niveaus van temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 dankzij een sensor die op een plaats in de kamer wordt geplaatst. Wanneer de waarden buiten het bereik vallen, activeert VELUX ACTIVE with NETATMO automatisch het openen van dakramen, rolluiken en gordijnen om de waarden weer op ideale normen te brengen. Zo blijft de kinderkamer altijd een gezonde plek. Je kan op elk moment van de dag de toestand van de lucht en het warmteniveau controleren, zelfs wanneer je niet thuis bent.

Gerelateerde artikelen

Kind speelt met bouwblokken in een lichte zolderkamer met een VELUX dakvenster.
Met voldoende daglicht realiseer je de perfecte kinderkamer
Bij het renoveren van de kinderkamer moet je met verschillende aspecten rekening houden. Je wilt natuurlijk het beste voor je kind en daarom moet de kinderkamer een gezonde ruimte zijn. Een ruimte waarin je kind groeit, leert en zijn fantasie gebruikt. Maar hoe creëer je dan een kamer die aan alle kinderwensen voldoet? Daar lees je in dit artikel meer over.
Het volledige artikel lezen
Moderne keuken met familie, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Je woning verbeteren. Niet langer wonen… léven
Als de pandemie ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat een woning meer is dan alleen een plek om te wonen. Het bleek, weliswaar noodgedwongen, dat je er ook kunt werken, lessen volgen en nog veel meer activiteiten kunt uitvoeren die je daarvoor buiten de deur deed. Menigeen zat thuis aan de keukentafel virtueel te vergaderen en hoefde daar ‘s morgens niet eerst voor in de file te staan. Je kon ook zaken doen met bedrijven overzee zonder dat je daarvoor in het vliegtuig hoefde te stappen. Het milieu was nog nooit zo blij als tijdens de pandemie. De lucht was al decennia lang niet zo schoon geweest. Binnenshuis was het echter niet altijd een pretje. Wij mensen leken nauwelijks voorbereid op een gedwongen verblijf in huis. Het was voor velen al gauw duidelijk dat er nog heel wat te verbeteren valt om optimaal gebruik te maken van een woning, maar vooral om optimaal te kunnen genieten thuis.
Het volledige artikel lezen
Slaapkamer op zolder met bed, moderne inrichting en VELUX dakvensters die natuurlijk licht binnenlaten.
Daglicht meenemen in de architectuur van je woning
Daglicht in je woning halen, is van cruciaal belang. Architecten spelen daar dan ook graag op in en gebruiken het meestal als uitgangspunt bij het ontwerpen van woningen en kantoorgebouwen. Een goed voorbeeld van hoe ontwerp, het behoud van originele elementen van de constructie en een overvloed aan daglicht samenkomen. Dankzij de lichtinval in je woning houd je contact met de natuur. Je volgt het ritme waarin de zon ‘s morgens op komt en ‘s avonds weer ondergaat. Dat is precies zoals het ooit was bedoeld. Ons hele wezen en dus ook ons slaap- en waakritme is namelijk ingesteld op deze natuurlijke cyclus van licht en donker. Overdag ben je erbij gebaat om zoveel mogelijk daglicht in je woning te halen. Hoewel je binnen zit, krijg je op die manier toch ook voldoende van buiten mee. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen met de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen
Lichte zolder thuiskantoor met open VELUX dakvenster, naaigedeelte en planten.
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen