Vind de kinderkamer opnieuw uit met daglicht en kies de juiste oplossing

Two kids on the ground looking at the laptop
Inspire growth, learning, and creativity when you install roof windows in your child's room. Adding roof windows can improve children's sleep, help them concentrate, and create a healthy, playful environment for many years to come. If you want to create a fun and inspiring room for your children, make the most of your ‘fifth wall’ (i.e. the ceiling) by installing a roof window to give their space the best possible light.

3 voordelen van daglicht in de kinderkamer

1. Beter slapen Daglicht reguleert de biologische klok van je kinderen met hun slaap-wakker ritme. Daarnaast stelt het de hersenen in staat te leren wanneer het tijd is om te gaan slapen en weer wakker te worden. Laat je kinderen beter slapen door de kamer met daglicht te ontwerpen.

2. Stimuleer gezonde groei Daglicht helpt met het verbeteren van de stemming van een kind. Dit kan bijdragen aan een positievere kijk op het leven en een betere geestelijke gezondheid. Daglicht beïnvloedt daarnaast de productie van serotonine, wat gerelateerd is aan gevoelens van welzijn en geluk bij kinderen.

3. Bevorder de ooggezondheid Wist je dat daglicht de oogontwikkeling bij kinderen en jonge volwassenen bevordert? Door je kinderen vanaf jonge leeftijd met zoveel mogelijk daglicht in contact te brengen, help je met het ontwikkelen van gezonde ogen.

Key takeaways
  • Breng met daglicht van boven je kinderen in contact met de buitenwereld en laat ze eindeloos dagdromen.
  • Blootstelling aan daglicht kan de gezondheid van de ogen bevorderen, de slaap verbeteren en een gezonde groei bij kinderen stimuleren.
  • VELUX biedt een breed scala aan dakramen, rolluiken en raamdecoratie om daglicht toe te voegen en het klimaat te regelen om een gelukkige en gezonde kinderkamer te creëren.

Kies de juiste dakramen voor de kinderkamer

Afhankelijk van je wensen en behoeften kun je kiezen uit een breed assortiment dakramen voor de kinderkamer. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

In het midden draaiende dakramen

Onze tuimelvensters zijn perfect voor kinderkamers of jeugdkamers. Zelfs met speelgoed of meubels eronder kan het dakraam eenvoudig worden geopend en worden gesloten met de bovenhandgreep van het tuimelvenster. VELUX tuimvelvensters zorgen voor frisse lucht binnen handbereik.

2in1 dakramen

Geef je kinderen het beste startpunt met ons 2in1 dakraam. Het unieke ontwerp van het dakraam blaast elke ruimte nieuw leven in en maximaliseert de hoeveelheid daglicht in de ruimte. Open een wijds, panoramisch uitzicht en laat je kinderen zich inspireren door het buitenleven terwijl ze tijd doorbrengen in hun kamer.

"Het toevoegen van dakramen kan de slaap van je kinderen verbeteren, je kind helpen zich beter te concentreren en een gezonde, speelse omgeving voor de komende jaren te creëren."

Vaste combinaties

Wist je dat je dakramen kunt combineren met vaste ramen om dubbel zoveel daglicht binnen te laten? Door je dakraam te voorzien van een hellend combi-element creëer je op een veilige manier een nóg groter uitzicht in de kinderkamer.

Raamdecoratie, buitenzonweringen en rolluiken

Als je toch bezig bent, vergeet dan niet de raamdecoratie, buitenzonwering, rolluiken en andere accessoires om de beleving van je kinderen in hun kamer te optimaliseren:

Verduisterende rolgordijnen: Geef je kinderen de best mogelijke basis voor een goede nachtrust door te investeren in verduisterende rolgordijnen voor je VELUX dakramen.

Insectenhorren: Er is niets zo vervelend als wakker worden met insectenbeten. Met een hor zijn jij en je kinderen beschermd. De hor is ideaal voor slaapkamers en laat je genieten van een goede nachtrust zonder insecten.

Hittebescherming: Je kinderen kunnen spelen in het perfecte binnenklimaat met buitenzonwering of rolluiken.

VELUX ACTIVE: bevordering van een betere luchtkwaliteit binnenshuis

VELUX ACTIVE with NETATMO is een slimme aansturing die het leven thuis verbetert. VELUX ACTIVE with NETATMO meet de niveaus van temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 dankzij een sensor die op een plaats in de kamer wordt geplaatst. Wanneer de waarden buiten het bereik vallen, activeert VELUX ACTIVE with NETATMO automatisch het openen van dakramen, rolluiken en gordijnen om de waarden weer op ideale normen te brengen. Zo blijft de kinderkamer altijd een gezonde plek. Je kan op elk moment van de dag de toestand van de lucht en het warmteniveau controleren, zelfs wanneer je niet thuis bent.

Gerelateerde artikelen