Je badkamer opknappen met daglicht van boven

A modern bathroom with wooden furniture, blue painted walls and roof windows
Een badkamer was lange tijd niet meer dan een functionele ruimte waar je je kon wassen. Dat is vandaag de dag wel anders. Het is net zo goed een belangrijke leefruimte geworden waarin je je op je gemak wilt voelen. De badkamer is de uitgelezen plek om je even terug te trekken en te ontspannen na een dag hard werken. Ben je van plan om je badkamer een opknapbeurt te geven? Denk dan zeker eens na hoe daglicht jou helpt om de badkamer van je dromen te realiseren.

Breng je badkamer tot leven met een VELUX dakraam

Kunstlicht is leuk en aardig, maar het is in geen enkel opzicht te vergelijken met daglicht. Daglicht is puur en helder, en laat de ware kleuren in jouw woning volledig tot hun recht komen. Daglicht brengt jouw badkamer tot leven, geeft een ruimtelijk gevoel (ideaal voor kleine badkamers!) en zorgt voor een ontspannen atmosfeer. Precies wat je nodig hebt. Meer daglicht in je badkamer is mogelijk met VELUX dakramen in de badkamer.

Transformeer je badkamer in een paradijs

Stel je voor dat je 's morgens onder de douche staat terwijl de eerste zonnestralen je badkamer verlichten. Je bent direct helemaal wakker en klaar voor de nieuwe dag. Maar stel je ook eens voor dat je na een lange werkdag in bad gaat liggen terwijl de wolken boven je voorbijdrijven en de lucht langzaam rood kleurt, of zelfs als de avond al is gevallen en je de maan of de sterren boven je ziet schijnen. Is dat niet – letterlijk – hemels? Dankzij dakramen in de badkamer haal je de natuur weer naar binnen én maak je contact met de buitenlucht. Dat geeft je keer op keer een mentale kick waar je dagelijks veel profijt van hebt.

Frisse lucht, natuurlijke ventilatie, minder stoom en condens

Douchen of badderen met warm water zorgt voor veel stoom en condens. Bij weinig ventilatie betekent dat al gauw dat je je in een mistige en klamme ruimte bevindt.  Een dakraam biedt hiervoor een uitstekende oplossing. De warme vochtige stijgt snel op, naar buiten. Tegelijkertijd komt er frisse lucht naar binnen. Daar word je blij van en het is wel zo gezond. Frisse lucht geeft je immuunsysteem namelijk een boost. Daarbij voorkom je met de ventilatie die een dakraam van VELUX biedt ook nog eens schimmelvorming in de badkamer.

Maak je badkamer nog comfortabeler met deze tips

Voeg raamdecoratie voor je badkamer toe. Als je dakraam in de badkamer veel licht doorlaat, houd je op zonnige dagen het daglicht buiten de deur met VELUX jalozieën. Zo geniet jij van de gewenste hoeveelheid privacy én daglicht in jouw badkamer. Wij adviseren altijd jalozieën van VELUX in de badkamer omdat deze vochtbestendig zijn. En dat is wel zo handig in een vochtige ruimte als de badkamer. Daarnaast adviseren wij ook een buitenzonwering om de warmte buiten te houden. Een badkamer met een rijkelijke hoeveelheid daglicht is heerlijk, maar op warmere dagen kan het ook wenselijk zijn om hier juist verkoeling te vinden.

Voorzie je badkamer van een licht plafond en goede tegels. Dankzij een licht plafond wordt het  daglicht in de badkamer versterkt. Kies je voor kwalitatief hoogwaardige tegels van porselein, dan heb je nauwelijks te maken met verbleking door de zon – vooral interessant als je graag sprekende kleuren in je badkamer gebruikt.

Breng nog meer leven in je badkamer met planten. Dat maakt jouw kleine paradijs compleet.

Gebruik natuurlijke en duurzame materialen. Als het even kan, kies dan voor een duurzame aanpak bij je renovatie, dat brengt je nog dichter bij de natuur.

Interesse in een dakraam of daklicht in de badkamer? Bekijk andere voorbeelden en laat je inspireren of kom eens langs in onze showroom voor deskundig advies.

Gerelateerde artikelen