Je badkamer opknappen met daglicht van boven

A modern bathroom with wooden furniture, blue painted walls and roof windows
Een badkamer was lange tijd niet meer dan een functionele ruimte waar je je kon wassen. Dat is vandaag de dag wel anders. Het is net zo goed een belangrijke leefruimte geworden waarin je je op je gemak wilt voelen. De badkamer is de uitgelezen plek om je even terug te trekken en te ontspannen na een dag hard werken. Ben je van plan om je badkamer een opknapbeurt te geven? Denk dan zeker eens na hoe daglicht jou helpt om de badkamer van je dromen te realiseren.
Key takeaways
  • Badkamers zijn tegenwoordig veel meer dan een functionele ruimte. Het is een plek in woning waar je kunt relaxen.
  • Door meer daglicht toe te laten, transformeer je een badkamer in een paradijs.
  • Door VELUX dakramen of daklichten te plaatsen, wordt de badkamer van je dromen werkelijkheid.

Breng je badkamer tot leven met een VELUX dakraam

Kunstlicht is leuk en aardig, maar het is in geen enkel opzicht te vergelijken met daglicht. Daglicht is puur en helder, en laat de ware kleuren in jouw woning volledig tot hun recht komen. Daglicht brengt jouw badkamer tot leven, geeft een ruimtelijk gevoel (ideaal voor kleine badkamers!) en zorgt voor een ontspannen atmosfeer. Precies wat je nodig hebt. Meer daglicht in je badkamer is mogelijk met VELUX dakramen in de badkamer.

Transformeer je badkamer in een paradijs

Stel je voor dat je 's morgens onder de douche staat terwijl de eerste zonnestralen je badkamer verlichten. Je bent direct helemaal wakker en klaar voor de nieuwe dag. Maar stel je ook eens voor dat je na een lange werkdag in bad gaat liggen terwijl de wolken boven je voorbijdrijven en de lucht langzaam rood kleurt, of zelfs als de avond al is gevallen en je de maan of de sterren boven je ziet schijnen. Is dat niet – letterlijk – hemels? Dankzij dakramen in de badkamer haal je de natuur weer naar binnen én maak je contact met de buitenlucht. Dat geeft je keer op keer een mentale kick waar je dagelijks veel profijt van hebt.

Create a tranquil atmosphere where you can unwind and recharge

Use textiles for a smoother appearance and softer look

Textiles made from soft fabrics, such as towels, make a bathroom more inviting. Use your favourite colours and create a soothing atmosphere.

Frisse lucht, natuurlijke ventilatie, minder stoom en condens

Douchen of badderen met warm water zorgt voor veel stoom en condens. Bij weinig ventilatie betekent dat al gauw dat je je in een mistige en klamme ruimte bevindt.  Een dakraam biedt hiervoor een uitstekende oplossing. De warme vochtige stijgt snel op, naar buiten. Tegelijkertijd komt er frisse lucht naar binnen. Daar word je blij van en het is wel zo gezond. Frisse lucht geeft je immuunsysteem namelijk een boost. Daarbij voorkom je met de ventilatie die een dakraam van VELUX biedt ook nog eens schimmelvorming in de badkamer.

Gerelateerde artikelen

Hoe pak je het beste een badkamer renovatie aan?
A bathroom renovation can be a daunting process. There are many decisions to be made along the way and completing the project will require detailed planning. But giving your bathroom the elegant upgrade you've always wanted will be worth it! Here's a list of ideas for your bathroom renovation that will help you plan the process and make the right decisions.
Het volledige artikel lezen
Waarom een dakraam in de badkamer een uitstekend idee is
In Nederland douchen we gemiddeld 9 minuten per keer. Dat betekent: als jij elke dag onder de douche staat je al zo’n 63 minuten per week in de badkamer doorbrengt. Dan hebben we de keren dat je in bad ligt (als je er een hebt), je tanden poetst, je handen wast of gewoon even in de spiegel kijkt nog niet meegeteld. Algemene schattingen gaan ervanuit dat we gemiddeld ongeveer 1 uur en 42 minuten per week in de badkamer te vinden zijn. Dat is toch al gauw zo’n 70 uur per persoon per jaar. Hoe groter het gezin, hoe meer tijd jullie samen gebruikmaken van de badkamer. Reden genoeg dus om je badkamer te voorzien van luxe, comfort, daglicht en ruimte en er een plek van te maken waar je je op je gemak voelt. Als je een perfecte badkamer wilt, zijn dakramen daarom een uitstekende toevoeging.
Het volledige artikel lezen
Hoe creëer je een gezonde woonomgeving?
Het is belangrijk om de ruimtes in je woonomgeving gezond te houden. Dit doe je onder andere met dakramen. Een dakraam brengt namelijk daglicht in je woning. Dit draagt bij aan een prettige woonervaring en geeft je gezondheid een boost. Ook zorgt een dakraam voor een betere ventilatie. Naast deze twee belangrijke voordelen is het ook om andere redenen verstandig om voor VELUX dakramen te gaan.
Het volledige artikel lezen
Gebruik daglicht om je woning te verlichten
Daglicht geeft het interieur van je woning een echte oppepper. We bevinden ons graag in een ruimte met veel daglicht. Daglicht is bovendien noodzakelijk voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Daglicht heeft als voordeel dat het overal aanwezig is. Bovendien is het gratis beschikbaar. Wanneer je hier op een slimme manier gebruik van maakt, heb je de mogelijkheid om een gezellige en aangename sfeer te creëren.
Het volledige artikel lezen
Energie besparen in je woning
Groen is het magische woord vandaag de dag. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen, in een duurzame auto rijden en duurzame producten kopen. Daarnaast staat ook energie besparen hoog op het prioriteitenlijstje. Dat merk je in de eerste plaats in je eigen portemonnee, maar je helpt ook mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hoe maak jij je woning zo energie-efficiënt mogelijk? Energie-efficiënt betekent simpel gezegd dat je meer resultaat behaalt met dezelfde middelen. In je woning betekent dit dat je hetzelfde comfort hebt en dus niet in de kou hoeft te zitten, maar dit bereikt met minder energieverbruik. Energie besparen en het verduurzamen van je woning is mogelijk door energiebesparende maatregelen toe te passen en met behulp van technische oplossingen die energiezuinig zijn, zoals de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen