Waarom een dakraam in de badkamer een uitstekend idee is

A white painted bathroom area with sink and mirror and a two roof windows with blinds
In Nederland douchen we gemiddeld 9 minuten per keer. Dat betekent: als jij elke dag onder de douche staat je al zo’n 63 minuten per week in de badkamer doorbrengt. Dan hebben we de keren dat je in bad ligt (als je er een hebt), je tanden poetst, je handen wast of gewoon even in de spiegel kijkt nog niet meegeteld. Algemene schattingen gaan ervanuit dat we gemiddeld ongeveer 1 uur en 42 minuten per week in de badkamer te vinden zijn. Dat is toch al gauw zo’n 70 uur per persoon per jaar. Hoe groter het gezin, hoe meer tijd jullie samen gebruikmaken van de badkamer. Reden genoeg dus om je badkamer te voorzien van luxe, comfort, daglicht en ruimte en er een plek van te maken waar je je op je gemak voelt. Als je een perfecte badkamer wilt, zijn dakramen daarom een uitstekende toevoeging.

Transformeer een donkere badkamer in een oase van daglicht

Veel badkamers bevinden zich midden in woning. Geen raampje te bekennen. De enige verbinding met de buitenlucht is een luchtkoker. Gaat je lamp kapot, dan sta je opeens te douchen in het donker. Andere badkamers hebben een klein raampje dat meestal maar weinig daglicht doorlaat. Waarom niet je badkamer raam vervangen en baden in daglicht met behulp van een VELUX dakraam?

Key takeaways
  • Profteer van de voordelen van een dakraam in de badkamer met meer daglicht, een betere ventilatie, meer ruimte en een luxe uitstraling.
  • Kies wanneer het dakraam in de badkamer geplaatst is voor de vochtbestendige PU-variant. Voeg jaloezieën en buitenzonwering toe voor meer privacy en verkoeling.
  • Kies voor een slimme badkamer met VELUX ACTIVE voor bediening vanaf de smartphone en automatische klimaatbeheersing.

De voordelen van een dakraam in je badkamer

Een dakraam laat daglicht binnen van boven en dat geeft je badkamer een frisse en heldere uitstraling. Daglicht brengt je badkamer tot leven.

Dankzij de lichtinval ervaar je je badkamer op een geheel nieuwe manier. Je geniet van de verbindingen tussen binnen en buiten. Douchen in de ochtend terwijl het prille zonlicht naar binnen schijnt, dat geeft je direct energie. Jouw dag kan niet meer stuk.

Meer daglicht geeft een gevoel van ruimte. Zeker als je een kleine badkamer hebt, merk je direct het verschil. Het daglicht reflecteert op de tegels aan de wand en creëert een soort spiegeleffect.

Als je aan het douchen bent, sta je bij gebrek aan ventilatie al snel in een mistige ruimte van stoom en condens. Voor goede ventilatie is een dakraam in de badkamer dan ook precies wat je nodig hebt. De ventilatieklep van het dakraam zorgt voor de toevoer van frisse lucht. Dit is niet altijd voldoende om de condens in de badkamer af te voeren. Als je na je douchebeurt het dakraam open doet, geef je frisse lucht vrij spel en geniet je van een condensvrije badkamer.

Ook je privacy is gewaarborgd met een dakraam. Jaloezieën voor jouw VELUX dakraam zorgen er namelijk voor dat pottenkijkers geen kans maken. Met jaloezieën dim je niet alleen het daglicht, maar ze zijn ook handig als je meer privacy wilt. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en je kunt ze dan ook prima gebruiken in de badkamer vanwege de vochtbestendige eigenschappen. Wij raden deze toevoeging aan voor iedereen die wil genieten van onze oplossingen voor daglicht én waarde hecht aan privacy.

“We brengen gemiddeld zo’n 70 uur per persoon, per jaar in de badkamer door. Reden te meer om je badkamer te transformeren in een lichte en luxe plek waar je je helemaal op je gemak voelt."

Kies het juiste dakraam en bijbehorende decoratie

Bij het kiezen van een dakraam in de badkamer moet je met verschillende zaken rekening houden. Voor veel daglicht moet je bijvoorbeeld denken aan de richting waarop je het dakraam laat plaatsen. Een dakraam gericht op het zuiden zorgt voor het meeste daglicht. Zorg er wel voor dat je de warmte buiten houdt; een dakraam op het zuiden zorgt voor veel daglicht – en dus voor veel warmte. Overweeg daarom ook een buitenzonwering om het plaatje compleet te maken. Dit houdt de warmte buiten, terwijl je niet hoeft in te leveren op je uitzicht.

Elektrische dakramen

Elektrische, vochtbestendige dakramen met polyurethane interieurafwerking (PU-variant) bieden je veel gebruikersgemak. Je opent en sluit deze dakramen eenvoudig met de wandschakelaar. Zijn ze aangesloten op VELUX ACTIVE, dan bedien je ze ook heel eenvoudig met je smartphone. Bovendien controleer je met deze slimme technologie automatisch het klimaat in woning.

Meer advies nodig over het monteren van dakramen in de badkamer? Onze gecertificeerde VELUX Montagepartners helpen je graag, geven je uitgebreid advies en bieden je graag een vrijblijvende offerte.

Gerelateerde artikelen