De voordelen van een woning met een plat dak

Family cooking in the green painted kitchen
Ben jij de trotse bezitter van een woning met een plat dak, of ben je van plan zo'n woning te kopen? Dan kun je optimaal gebruikmaken van iedere vierkante meter die je tot je beschikking hebt. Misschien nog wel belangrijker, door middel van een daklicht op een plat dak profiteer je ook optimaal van het daglicht dat van bovenaf naar binnen schijnt. Wist je dat daklichten drie keer zoveel daglicht binnenlaten dan de verticale ramen? Lees hier over de voordelen van een plat dak en hoe dit je volop mogelijkheden biedt om te genieten van een flinke dosis daglicht in huis.

De voordelen van een plat dak met daklichten

De voordelen van een woning met een plat dak zijn volop aanwezig. Zo breng je eenvoudig het daglicht op de juiste plek in jouw woning. We leggen je uit waarom dat zo is en hoe wij verschillende oplossingen bieden om je woning te laten baden in een zee van daglicht.

Profiteer de hele dag van daglicht in een woning met een plat dak

Met een daklicht of lichtkoepel voor een plat dak komt het daglicht direct van boven. Je bent dus niet afhankelijk van de stand van de zon. Ook de positie van jouw woning heeft geen invloed. Daarnaast heb je minder vaak last van hoge gebouwen die je het daglicht ontnemen omdat het daglicht van boven in de woning schijnt. Door deze bijzondere lichtinval lijkt jouw woning ruimer en ziet je leefomgeving er extra aantrekkelijk uit.

Key takeaways
  • Op een plat dak profiteer je optimaal van het daglicht door middel van daklichten.
  • De voordelen van daklichten en lichtkoepels zijn onder andere meer daglicht en betere ventilatie.
  • Er zijn verschillende daklichten en lichtkoepels verkrijgbaar zowel in vaste als elektrische variant.

Voordelen plat dak door schoorsteeneffect

Trek of schoorsteeneffect ontstaat wanneer lucht onder invloed van warmte opstijgt. De daklichten op het dak helpen dit effect te versterken waardoor je een natuurlijke ventilatie creëert. Hierdoor kan je in de zomer jouw woning op een effectieve manier koelen.

Wanneer overwegen om daklichten voor een plat dak aan te schaffen?

Transformeer een smalle donkere kamer in een aangename ruimte met daglicht als je de woonkamer, werkkamer of gang wilt laten schijnen.

Wil jij meer bronnen van daglicht in de uitbouw van jouw woning zodat je niet niet alleen afhankelijk bent van het daglicht dat binnenkomt via een (schuif) deur? Dan is een daklicht van VELUX de perfecte oplossing.

Van plan om je keuken te verbouwen? Met behulp van een daklicht creëer je een lichte ruimte die je bovendien veel makkelijker ventileert.

Als je beter wilt slapen, wakker wilt worden met het daglicht en frisse lucht, en 's avonds vanuit je bed een oneindige blik kunt werpen op de sterrenhemel. Dan is een daklicht precies wat jij zoekt.

“Wist je dat je met een daklicht drie keer zoveel daglicht ontvangt dan bij een gevelraam?”

Besparen op je kosten voor energie met daklichten

Heb je er weleens bij stilgestaan wat het betekent als de zon de hele dag in huis schijnt? Het helpt jouw woning op te warmen. Hierdoor zet je de verwarming een graadje lager en bespaar je op je energiekosten. In de zomermaanden wil je waarschijnlijk juist wat minder warm zonlicht hebben. Daar zijn onze speciale buitenzonweringen dan weer een uitstekende oplossing voor.

Verschillende oplossingen voor platte dakken

Een VELUX lichtkoepel is een uitstekende oplossing voor een plat dak, je verandert je kamer in een lichte en ruime leefomgeving waar het aangenaam toeven is.

VELUX daklicht vlakglas brengt volop daglicht in huis op een stijlvolle manier. Het elegante ontwerp zorgt voor een naadloze overgang van het dak met het raam, waardoor het kozijn niet zichtbaar is binnen in de woning.

VELUX daklicht gebogen glas heeft als voordeel dat het regenwater eenvoudig kan weglopen. Dat is zelfs het geval bij een dakhelling van 0°.

Bovendien hebben beiden producten een state-of-the-art design, waarbij het VELUX daklicht met vlakglas de Reddot Award 2021 won in de categorie Productontwerp dankzij het unieke ontwerp.

Bovenstaande producten zijn zowel verkrijgbaar in een vaste als een elektrische variant die je kunt openen met een afstandsbediening. Met VELUX ACTIVE heb je zelfs geen afstandbediening meer nodig. Meer weten? Bespreek de mogelijkheden voor daklichten op je platte dak met onze gecertificeerde Montagepartners.

Gerelateerde artikelen