Wat je moet weten over VELUX daklichten

A spacious kitchen and dining area with flat roof windows
Het is belangrijk om je woning van voldoende daglicht te voorzien. Daglicht maakt de ruimtes intenser en het is goed voor de gezondheid. Je krijgt er een goed humeur van en ook extra energie. Veel mensen kiezen voor gevelramen of openslaande deuren in een uitbouw. Ze brengen weliswaar daglicht in de woning, maar helaas niet voldoende voor een optimaal binnenklimaat en een goede spreiding van het daglicht.

Kies bij een plat dak voor een daklicht

Met een daklicht creëer je veel meer daglicht. Gemiddeld gezien haalt een daklicht in een plat dak drie keer meer daglicht een ruimte binnen dan gevelramen of openslaande deuren. Een daklicht is ideaal voor een uitbouw met een plat dak. Dan voorzie je die ruimte direct van voldoende daglicht.

Daglicht laat ruimtes groter lijken. Bovendien benadrukt daglicht details van je interieur. Een daklicht is dus functioneel en tegelijkertijd een fijne toevoeging aan je interieur. Een daklicht voor plat dak zorgt ook voor extra ventilatie. Daklichten zijn ook geschikt voor ruimtes met veel luchtvochtigheid. Denk bijvoorbeeld aan badkamers en keukens.

Wil je een oude lichtkoepel in je plat dak graag vervangen? Ook dan is een daklicht een uitstekend alternatief, aangezien je daarmee zorgt voor extra isolatie, meer daglicht en een aangenamer design.

Key takeaways
  • Er zijn verschillende soorten VELUX daklichten verkrijgbaar.
  • Een daklicht voor plat dak is vrijwel altijd een waardevolle investering.
  • Optimaliseer je daklicht voor plat dak met bijpassende raamdecoratie.

Wat je moet weten bij de aankoop van een daklicht

Heb je een plat dak? Dan heb je bij de aankoop van daklichten verschillende mogelijkheden. Je kunt in de eerste plaats kiezen tussen daklicht met gebogen glas of met vlak glas. Focus daarbij op het design en onderzoek goed welke keuze resulteert in het meeste daglicht. Bovenstaande types zijn overigens verkrijgbaar als vaste of te ventilerende variant. VELUX lichtkoepels zijn ook populair. Ze hebben een traditionele uitstraling en zijn leverbaar met verschillende soorten schalen.

“Daglicht laat ruimtes groter lijken. Bovendien benadrukt daglicht details van je interieur. Een daklicht is dus functioneel en tegelijkertijd een fijne toevoeging aan je interieur.”

Verschillende accessoires voor je daklicht

Je maakt het daklicht helemaal af met functionele raamdecoratie. Een daklicht zorgt in de eerste plaats voor daglicht, maar tegelijkertijd kan het daardoor ook te warm in je woning worden. Het daklicht laat immers ook zonnestralen binnen. Koop om die reden buitenzonwering voor je daklicht. Daarmee bescherm je de ruimte tegen warme zonnestralen. Combineer je daklicht met VELUX ACTIVE om met behulp van slimme sensoren de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in huis optimaal te verbeteren. Dit kan automatisch of je kan het daklicht zelf vanop afstand bedienen.

Kies daklichten met de juiste afmetingen

Elke woning is anders en iedereen heeft ook andere voorkeuren. Daarom is het in de eerste plaats relevant om rekening te houden met de afmetingen van het daklicht. Wil je daklicht voor een plat dak in een grotere ruimte plaatsen? Laat dan meerdere daklichten tegelijkertijd plaatsen. Voor advies neem je contact op met VELUX Advisory. Zij vertellen je alles over de producten van VELUX en voorzien je graag van gepersonaliseerd advies.

Gerelateerde artikelen