Hoe creëer je een wauw-keuken?

A modern kitchen and dining room with a big flat roof windows
Je hebt ze misschien weleens voorbij zien komen op Instagram of Pinterest, foto's van een keuken waarvan je denkt: “WAUW... hoe krijgen ze dat voor elkaar?”. Je kijkt nog eens naar de foto's en vraagt je af waarom jij zo geïnspireerd raakt door deze keuken. Is het de keukenapparatuur of dat moderne kookeiland? Of is er nog een extra factor in het spel waardoor je maar blijft roepen: wauw, wauw, wauw...? Het antwoord op die vraag geven we je in dit artikel.

Je keuken in het zonnetje zetten

Ben jij van plan om binnenkort jouw woning op te knappen? Ga je een nieuwe keuken laten plaatsen of wil je jouw bestaande keuken in het zonnetje zetten? Dat laatste bedoelen we vooral figuurlijk. Maar wat als je het nou eens letterlijk neemt? Dan blijkt die gedachte eigenlijk helemaal niet zomaar uit de lucht te komen vallen. Sterker nog, dit is nu juist precies het geheim hoe je van jouw keuken een wauw-keuken maakt.

Dat wauw effect ontstaat wanneer je keuken gaat stralen door middel van daglicht van bovenaf. De lichtinval die je creëert wanneer je een daklicht plaatst boven je keuken werkt simpelweg betoverend. Je zet je keuken letterlijk in het zonnetje. En omdat je de zon laat binnenkomen in jouw droomkeuken heb je voortaan het hele jaar profijt van daglicht. Bovendien warmen de zonnestralen je keuken gratis op, waardoor je de verwarming een graadje lager kunt zetten.

Key takeaways
  • Daklichten zijn het geheim achter een wow-keuken en zetten deze letterlijk in het zonnetje.
  • Meer daglicht in de keuken betekent meer ruimte en de weerkaatsing van het daglicht geeft je keuken een extra dimensie.
  • Een daklicht in de keuken is vooral interessant voor huizen met een plat dak of bij een uitbouw.

Meer daglicht betekent meer ruimte in de keuken

Je keuken ziet er een stuk lichter uit dankzij de zonnestralen die via het daklicht je keuken in schijnen, maar de hoeveelheid extra daglicht zorgt ook voor een ruimtelijk effect. Je keuken lijkt nog groter dan hij al is. Dat komt door de weerkaatsing van het daglicht. Dit effect wordt nog veel sterker als je hoogglanstegels aan de wand hebt hangen en/of op de vloer hebt liggen.

"De combinatie van een VELUX daklicht in de keuken met glanstegels zorgt voor een luxe, lichte en ruimtelijke uitstraling. Ja, zo'n designkeuken is gewoon helemaal WAUW."
Je creëert daarmee een nieuwe virtuele laag in huis, waardoor je de wolken niet alleen van boven ziet overdrijven, maar ook op je keukenvloer. De combinatie van een VELUX daklicht in de keuken met glanstegels zorgt voor een luxe, lichte en ruimtelijke uitstraling.

Een daklicht in de keuken is ideaal bij een plat dak

Bevindt jouw keuken zich in een uitbouw zonder een verdieping daarboven, of woon jij op de bovenste etage en beschik je over een plat dak? Dan biedt een daklicht van VELUX een ideale mogelijkheid om voor meer daglicht en ruimte te zorgen in je keuken. Dat is overigens ook het geval als je keuken in verbinding staat met een uitbouw. Ook via het dak van de uitbouw creëer je met behulp van een daklicht of lichtkoepel een prachtige lichtinval en geef je je keuken een lumineuze boost.

Je profiteert hier nog meer van met een open keuken. Heerlijk toch om te koken in een ruime, heldere keuken en er 's morgens een kopje koffie te drinken terwijl je de vogels hoort fluiten en je in direct contact staat met de buitenlucht? De kans is groot dat je veel langer in je nieuwe oase van daglicht wilt doorbrengen dan voordat je besloot om je keuken te renoveren en VELUX daklichten te plaatsen.

Gerelateerde artikelen