Hoe creëer je een wauw-keuken?

Je hebt ze misschien weleens voorbij zien komen op Instagram of Pinterest, foto's van een keuken waarvan je denkt: “WAUW... hoe krijgen ze dat voor elkaar?”. 

Je kijkt nog eens naar de foto's en vraagt je af waarom jij zo geïnspireerd raakt door deze keuken. Is het de keukenapparatuur of dat moderne kookeiland? Of is er nog een extra factor in het spel waardoor je maar blijft roepen: wauw, wauw, wauw...? Het antwoord op die vraag geven we je in dit artikel. 

Key takeaways
  • Daklichten zijn het geheim achter een wow-keuken en zetten deze letterlijk in het zonnetje.
  • Meer daglicht in de keuken betekent meer ruimte en de weerkaatsing van het daglicht geeft je keuken een extra dimensie.
  • Een daklicht in de keuken is vooral interessant voor huizen met een plat dak of bij een uitbouw.

Je keuken in het zonnetje zetten

Ben jij van plan om binnenkort jouw woning op te knappen? Ga je een nieuwe keuken laten plaatsen of wil je jouw bestaande keuken in het zonnetje zetten? Dat laatste bedoelen we vooral figuurlijk. Maar wat als je het nou eens letterlijk neemt? Dan blijkt die gedachte eigenlijk helemaal niet zomaar uit de lucht te komen vallen. Sterker nog, dit is nu juist precies het geheim hoe je van jouw keuken een wauw-keuken maakt.

Dat wauw effect ontstaat wanneer je keuken gaat stralen door middel van daglicht van bovenaf. De lichtinval die je creëert wanneer je een daklicht plaatst boven je keuken werkt simpelweg betoverend. Je zet je keuken letterlijk in het zonnetje. En omdat je de zon laat binnenkomen in jouw droomkeuken heb je voortaan het hele jaar profijt van daglicht. Bovendien warmen de zonnestralen je keuken gratis op, waardoor je de verwarming een graadje lager kunt zetten.

Meer daglicht betekent meer ruimte in de keuken

Je keuken ziet er een stuk lichter uit dankzij de zonnestralen die via het daklicht je keuken in schijnen, maar de hoeveelheid extra daglicht zorgt ook voor een ruimtelijk effect. Je keuken lijkt nog groter dan hij al is. Dat komt door de weerkaatsing van het daglicht. Dit effect wordt nog veel sterker als je hoogglanstegels aan de wand hebt hangen en/of op de vloer hebt liggen.

Je creëert daarmee een nieuwe virtuele laag in huis, waardoor je de wolken niet alleen van boven ziet overdrijven, maar ook op je keukenvloer. De combinatie van een VELUX daklicht in de keuken met glanstegels zorgt voor een luxe, lichte en ruimtelijke uitstraling.

Een daklicht in de keuken is ideaal bij een plat dak

Bevindt jouw keuken zich in een uitbouw zonder een verdieping daarboven, of woon jij op de bovenste etage en beschik je over een plat dak? Dan biedt een daklicht van VELUX een ideale mogelijkheid om voor meer daglicht en ruimte te zorgen in je keuken. Dat is overigens ook het geval als je keuken in verbinding staat met een uitbouw. Ook via het dak van de uitbouw creëer je met behulp van een daklicht of lichtkoepel een prachtige lichtinval en geef je je keuken een lumineuze boost.

Je profiteert hier nog meer van met een open keuken. Heerlijk toch om te koken in een ruime, heldere keuken en er 's morgens een kopje koffie te drinken terwijl je de vogels hoort fluiten en je in direct contact staat met de buitenlucht? De kans is groot dat je veel langer in je nieuwe oase van daglicht wilt doorbrengen dan voordat je besloot om je keuken te renoveren en VELUX daklichten te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Succesvol je keuken laten renoveren
De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in jouw woning. Om die reden moet je keuken aan de ene kant praktisch zijn ingericht. Daarnaast speelt de uitstraling een belangrijke rol. Het is verstandig om een verouderde keuken te verbouwen. Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe keuken te laten plaatsen, maar keukenrenovatie brengt meerdere voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken. Daarnaast kan een keukenrenovatie sneller gerealiseerd worden.
Het volledige artikel lezen
Meer daglicht in je keuken dankzij VELUX daklichten
Het is belangrijk om je keuken om de zoveel tijd te vernieuwen. Het is immers één van de belangrijkste ruimtes in je woning. De keuken moet praktisch zijn, maar je moet ook het interieur zo nu en dan een boost geven. De interieurstijl heeft impact op het geluksgevoel. Een mooi interieur zorgt namelijk voor gezelligheid. Dit heeft een positieve invloed op het humeur van alle bewoners. Je geeft je keuken extra boost met voldoende daglicht. Daglicht brengt sfeer in je keuken. Dit komt omdat de kleuren in de keuken dan intenser te zien zijn. Een daklicht zorgt ook voor een meer natuurlijke uitstraling. Een interieurstijl die je bijvoorbeeld niet kunt creëren met kunstlicht of verf. Daarnaast is voldoende daglicht ook goed voor je eigen gezondheid. Je krijgt er meer energie door en het is goed voor de algehele concentratie. Met een VELUX daklicht krijg je meer daglicht in je keuken.
Het volledige artikel lezen
Ga voor de perfecte keuken met een uniek design
Het is belangrijk dat je keuken praktisch is en de apparaten goed werken. Daarnaast speelt ook het design een belangrijke rol in de keuken. De plek is immers het hart van de woning. Ook is het een ruimte die veel wordt gebruikt. Daarom is het geen slecht idee om aandacht aan je keukendesign te besteden. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je weinig inspiratie? Dan biedt dit artikel een oplossing; we geven je waardevolle tips mee voor een nieuwe uitstraling van je keuken.
Het volledige artikel lezen
Je woning verbeteren. Niet langer wonen… léven
Als de pandemie ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat een woning meer is dan alleen een plek om te wonen. Het bleek, weliswaar noodgedwongen, dat je er ook kunt werken, lessen volgen en nog veel meer activiteiten kunt uitvoeren die je daarvoor buiten de deur deed. Menigeen zat thuis aan de keukentafel virtueel te vergaderen en hoefde daar ‘s morgens niet eerst voor in de file te staan. Je kon ook zaken doen met bedrijven overzee zonder dat je daarvoor in het vliegtuig hoefde te stappen. Het milieu was nog nooit zo blij als tijdens de pandemie. De lucht was al decennia lang niet zo schoon geweest. Binnenshuis was het echter niet altijd een pretje. Wij mensen leken nauwelijks voorbereid op een gedwongen verblijf in huis. Het was voor velen al gauw duidelijk dat er nog heel wat te verbeteren valt om optimaal gebruik te maken van een woning, maar vooral om optimaal te kunnen genieten thuis.
Het volledige artikel lezen
Creëer een creatief en productief stimulerende binnenruimte
Iedereen die de laatste jaren weleens thuis heeft gewerkt, weet het. Om goed te kunnen werken, heb je een inspirerende omgeving nodig die jouw creativiteit stimuleert. Een ruimte waar je je ook goed kunt concentreren. Dat is een belangrijke voorwaarde om je productiviteit te verhogen. Dit is niet alleen van toepassing op het werken binnenshuis. Ook op andere momenten is een stimulering van de creativiteit en productiviteit van belang. Nu is de woonsituatie voor iedereen weer anders. Waar de één een aparte kamer tot zijn beschikking heeft die volledig voor dit doel ingericht kan worden, moet de ander een plekje creëren in de woonkamer. Hoe creëer je een ideale plek in je woning waar je creativiteit en productiviteit getriggerd worden? Dit zijn onze tips om je productiviteit en creativiteit een boost te geven.
Het volledige artikel lezen