Ga voor de perfecte keuken met een uniek design

Het is belangrijk dat je keuken praktisch is en de apparaten goed werken. Daarnaast speelt ook het design een belangrijke rol in de keuken. De plek is immers het hart van de woning. Ook is het een ruimte die veel wordt gebruikt. Daarom is het geen slecht idee om aandacht aan je keukendesign te besteden. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je weinig inspiratie? Dan biedt dit artikel een oplossing; we geven je waardevolle tips mee voor een nieuwe uitstraling van je keuken.  
Key takeaways
  • De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in je woning. Ga daarom voor een keuken met een uniek karakter.
  • Met een uniek design geef jij de keuken een hernieuwde uitstraling. Zo creëer je tegelijkertijd een praktisch en stijlvolle keuken.
  • Inspiratie nodig? Laat je inspireren door de krachtige verhalen op onze website.

Creëer een aangename ruimte

Het is van belang om je keuken op een praktische manier in te delen. Gebruik daarom het principe van de keukenwerkdriehoek. De kookplaat, gootsteen en koelkast zijn het fundament van je keuken. Daarom moeten ze in de ruimte dicht bij elkaar staan. Zo gebruik je de keuken namelijk het effectiefst. De ruimte in keuken moet ook multifunctioneel zijn. Probeer nodeloze ruimte weg te werken met een praktische indeling.

Ga voor slimme apparaten

Je maakt je keuken extra aangenaam met slimme apparaten. Ga bijvoorbeeld voor een slimme koelkast met een ingebouwd touchscreen. Dan weet je altijd of de koelkast op de juiste temperatuur staat. Er zijn ook slimme ovens en koffiemachines verkrijgbaar. Het voordeel van slimme apparaten is dat je ze kunt verbinden met je smartphone. Je bedient de apparaten dan op afstand.

Ga voor een keuken met voldoende daglicht

Zorg dat je keuken voldoende daglicht krijgt. Daglicht zorgt voor een gezellige sfeer in de keuken en ook de details komen sterker naar voren. In veel keukens komt helaas te weinig daglicht binnen, omdat er onvoldoende ramen zijn. Gelukkig kun je in veel keukens een daklicht laten monteren. Een daklicht is praktisch en tegelijkertijd geeft het je keuken qua uitstraling een boost.

Met goede ventilatie ga je voor een duurzame keuken

In de keuken hangt doorgaans een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast komen er tijdens het koken allerlei luchtjes vrij. Om die reden moet je de keuken goed ventileren, bijvoorbeeld door natuurlijke ventilatie toe te passen. Bespaar hier niet op! Juist met een goede natuurlijke ventilatie via daklichten geniet je langer van je prachtige keuken. Je krijgt dan namelijk minder snel last van schimmel en dat maakt de keuken duurzamer.

Aandacht aan de kleuren besteden

De kleuren in de keuken hebben een belangrijke impact op het gehele interieur. Daarnaast hebben bepaalde kleuren ook een positieve invloed op je hersenen. Een goede keuken is voorzien van krachtige kleuren. De kleuren moeten praktisch zijn en je keuken karakter geven. Kies bijvoorbeeld voor donkere kleuren, zodat vlekken minder snel zichtbaar zijn. Ook de keukenkastjes voorzie je het beste van donkere kleuren. Geef je keuken vervolgens extra karakter met een lichtreflecterende vloer.

Maak recyclen extra gemakkelijk

Het is belangrijk om afval in je keuken goed te scheiden. Dit is namelijk beter voor het klimaat. Maak je keuken om die reden ook praktisch, zodat je het verschillende afval gemakkelijk weggooit. Voorzie je keukenkastjes bijvoorbeeld van verschillende vuilnisbakken. Gebruik aparte vuilniszakken voor glas, plastic en metaal. Zet een grote prullenbak in de keuken voor het restafval.

Laat je inspireren door de verhalen op onze website

In de voorgaande alinea’s las je veel praktische tips voor een aangenaam design. Maar misschien heb je er nog niet echt een beeld bij. De meeste mensen zijn immers visueel ingesteld. Laat je om die reden inspireren door de verhalen op onze website. Ze geven een goed beeld van de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Succesvol je keuken laten renoveren
De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in jouw woning. Om die reden moet je keuken aan de ene kant praktisch zijn ingericht. Daarnaast speelt de uitstraling een belangrijke rol. Het is verstandig om een verouderde keuken te verbouwen. Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe keuken te laten plaatsen, maar keukenrenovatie brengt meerdere voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken. Daarnaast kan een keukenrenovatie sneller gerealiseerd worden.
Het volledige artikel lezen
Waarom dakramen plaatsen?
Er zijn heel wat redenen waarom een dakraam plaatsen een goed idee is. Meer daglicht in je woning brengt namelijk heel wat positieve effecten met zich mee. Je verandert iedere ruimte in je woning in een oase van daglicht met behulp van een dakraam. Misschien denk je dat een dakraam plaatsen een ingewikkelde klus is en dat je maanden zoet bent. Niet waar. Het is een relatief eenvoudige ingreep en de voordelen zijn talrijk. Wil je een dakraam laten plaatsen? Twijfel niet langer en profiteer direct van meer daglicht in je woning.
Het volledige artikel lezen
Wat moet je doen om in een gezonde woning te wonen?
Wist je dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen doorbrengen? Daarom is de luchtkwaliteit binnen van groot belang als je in een gezonde woning wilt wonen. Welke maatregelen moet je nemen voor een gezonde omgeving? Lees hier alles wat je moet weten over een gezonde woning.
Het volledige artikel lezen
Creëer een creatief en productief stimulerende binnenruimte
Iedereen die de laatste jaren weleens thuis heeft gewerkt, weet het. Om goed te kunnen werken, heb je een inspirerende omgeving nodig die jouw creativiteit stimuleert. Een ruimte waar je je ook goed kunt concentreren. Dat is een belangrijke voorwaarde om je productiviteit te verhogen. Dit is niet alleen van toepassing op het werken binnenshuis. Ook op andere momenten is een stimulering van de creativiteit en productiviteit van belang. Nu is de woonsituatie voor iedereen weer anders. Waar de één een aparte kamer tot zijn beschikking heeft die volledig voor dit doel ingericht kan worden, moet de ander een plekje creëren in de woonkamer. Hoe creëer je een ideale plek in je woning waar je creativiteit en productiviteit getriggerd worden? Dit zijn onze tips om je productiviteit en creativiteit een boost te geven.
Het volledige artikel lezen
Creëer meer daglicht en ruimte met een VELUX dakkapel
Ben je van plan om je woning te verbouwen? Dan is dat ook het moment om na te denken of je extra ruimte wilt creëren en meer daglicht in je woning wilt toelaten. Dat kan heel goed met een dakraam of een dakkapel. Je bovenste verdieping ondergaat een ware metamorfose als je een dakkapel op zolder plaatst. Het verschil tussen de dakkapel voor en na die werd aangebracht, is werkelijk enorm. Wat een daglicht en ruimte opeens. Je vraagt je af waarom je niet veel eerder voor een zolder en slaapkamer met dakkapel hebt gekozen. Op deze pagina lees je alles over de verschillende soorten dakkapellen van VELUX die een alternatief zijn voor de reguliere dakkapel. Ook lees je wat de voordelen van een VELUX dakkapel op zolder zijn.
Het volledige artikel lezen