Ga voor de perfecte keuken met een uniek design

A dark painted kitchen with golden details and marble table top
Het is belangrijk dat je keuken praktisch is en de apparaten goed werken. Daarnaast speelt ook het design een belangrijke rol in de keuken. De plek is immers het hart van de woning. Ook is het een ruimte die veel wordt gebruikt. Daarom is het geen slecht idee om aandacht aan je keukendesign te besteden. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je weinig inspiratie? Dan biedt dit artikel een oplossing; we geven je waardevolle tips mee voor een nieuwe uitstraling van je keuken.

Creëer een aangename ruimte

Het is van belang om je keuken op een praktische manier in te delen. Gebruik daarom het principe van de keukenwerkdriehoek. De kookplaat, gootsteen en koelkast zijn het fundament van je keuken. Daarom moeten ze in de ruimte dicht bij elkaar staan. Zo gebruik je de keuken namelijk het effectiefst. De ruimte in keuken moet ook multifunctioneel zijn. Probeer nodeloze ruimte weg te werken met een praktische indeling.

Ga voor slimme apparaten

Je maakt je keuken extra aangenaam met slimme apparaten. Ga bijvoorbeeld voor een slimme koelkast met een ingebouwd touchscreen. Dan weet je altijd of de koelkast op de juiste temperatuur staat. Er zijn ook slimme ovens en koffiemachines verkrijgbaar. Het voordeel van slimme apparaten is dat je ze kunt verbinden met je smartphone. Je bedient de apparaten dan op afstand.

Key takeaways
  • De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in je woning. Ga daarom voor een keuken met een uniek karakter.
  • Met een uniek design geef jij de keuken een hernieuwde uitstraling. Zo creëer je tegelijkertijd een praktisch en stijlvolle keuken.
  • Inspiratie nodig? Laat je inspireren door de krachtige verhalen op onze website.

Ga voor een keuken met voldoende daglicht

Zorg dat je keuken voldoende daglicht krijgt. Daglicht zorgt voor een gezellige sfeer in de keuken en ook de details komen sterker naar voren. In veel keukens komt helaas te weinig daglicht binnen, omdat er onvoldoende ramen zijn. Gelukkig kun je in veel keukens een daklicht laten monteren. Een daklicht is praktisch en tegelijkertijd geeft het je keuken qua uitstraling een boost.

Met goede ventilatie ga je voor een duurzame keuken

In de keuken hangt doorgaans een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast komen er tijdens het koken allerlei luchtjes vrij. Om die reden moet je de keuken goed ventileren, bijvoorbeeld door natuurlijke ventilatie toe te passen. Bespaar hier niet op! Juist met een goede natuurlijke ventilatie via daklichten geniet je langer van je prachtige keuken. Je krijgt dan namelijk minder snel last van schimmel en dat maakt de keuken duurzamer.

“De kleuren in de keuken hebben een belangrijke impact op het gehele interieur. Daarnaast hebben bepaalde kleuren ook een positieve invloed op je hersenen. Een goede keuken is voorzien van krachtige kleuren. De kleuren moeten praktisch zijn en je keuken karakter geven.”

Aandacht aan de kleuren besteden

De kleuren in de keuken hebben een belangrijke impact op het gehele interieur. Daarnaast hebben bepaalde kleuren ook een positieve invloed op je hersenen. Een goede keuken is voorzien van krachtige kleuren. De kleuren moeten praktisch zijn en je keuken karakter geven. Kies bijvoorbeeld voor donkere kleuren, zodat vlekken minder snel zichtbaar zijn. Ook de keukenkastjes voorzie je het beste van donkere kleuren. Geef je keuken vervolgens extra karakter met een lichtreflecterende vloer.

Maak recyclen extra gemakkelijk

Het is belangrijk om afval in je keuken goed te scheiden. Dit is namelijk beter voor het klimaat. Maak je keuken om die reden ook praktisch, zodat je het verschillende afval gemakkelijk weggooit. Voorzie je keukenkastjes bijvoorbeeld van verschillende vuilnisbakken. Gebruik aparte vuilniszakken voor glas, plastic en metaal. Zet een grote prullenbak in de keuken voor het restafval.

Laat je inspireren door de verhalen op onze website

In de voorgaande alinea’s las je veel praktische tips voor een aangenaam design. Maar misschien heb je er nog niet echt een beeld bij. De meeste mensen zijn immers visueel ingesteld. Laat je om die reden inspireren door de verhalen op onze website. Ze geven een goed beeld van de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen