Succesvol je keuken laten renoveren

A modern kitchen with dark painted cabinets and flat roof windows
De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in jouw woning. Om die reden moet je keuken aan de ene kant praktisch zijn ingericht. Daarnaast speelt de uitstraling een belangrijke rol. Het is verstandig om een verouderde keuken te verbouwen. Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe keuken te laten plaatsen, maar keukenrenovatie brengt meerdere voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken. Daarnaast kan een keukenrenovatie sneller gerealiseerd worden.

Waar moet je bij een keukenrenovatie rekening mee houden?

Bij het laten renoveren van je keuken is een goede voorbereiding belangrijk. Juist omdat dit één van de belangrijkste ruimtes is. Bovendien kunnen de kosten voor een keukenrenovatie hoog oplopen. Je wilt dat elke euro die jij uiitgeeft aan jouw droomkeuken goed wordt besteed. Een uitgewerkt renovatieplan is dus van groot belang.

Breng je wensen in kaart

Het is relevant om eerst je wensen in kaart te brengen. Vind je het bijvoorbeeld handiger om op een inductieplaat te koken of heb je liever een gaskookplaat? Wat voor kraan heeft je voorkeur en waar moet de spoelbak komen? Bekijk ook welke keukenapparatuur sowieso niet mag ontbreken. Denk aan een ingebouwde vaatwasmachine of functionele hoekkast. De keukenruimte moet bovendien goed benut worden. Ben je bijvoorbeeld een persoon die het leuk vindt om uitgebreid te koken? Dan moet er voldoende ruimte op het keukenblad zijn voor het bereiden van voedsel. Dit zijn allemaal voorbeelden om je te laten zien dat je over veel aspecten na moet denken.

Key takeaways
  • Dankzij een keukenrenovatie stijgt de waarde van jouw woning aanzienlijk.
  • Een keuken laten renoveren is goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken.
  • Wanneer je met alle aspecten rekening houdt, dan realiseer je de beste keukenrenovatie.

Waar kun je op besparen?

De meeste mensen zijn gebonden aan een specifiek budget bij de renovatie van een keuken. Dit geld wil je gebruiken voor de optimale keuken. Een keukenrenovatie is immers niet alleen een investering voor de korte termijn. De waarde van jouw woning stijgt met een mooi gerenoveerde keuken namelijk ook.

Je bespaart bij een keukenrenovatie gemakkelijk op verschillende zaken. In de eerste plaats kun je besparen op de arbeidskosten. Een groot gedeelte van je budget ben je daar namelijk aan kwijt. Misschien ben je handig en voer je bepaalde klussen zelf uit. Daarnaast kun je ook op bepaalde apparatuur besparen. Je kiest misschien liever voor een nieuwe kookplaat, maar sommige tweedehands kookplaten zien er ook nog prima uit.

"Bij het laten renoveren van je keuken is een goede voorbereiding belangrijk. Juist omdat dit een van de belangrijkste ruimtes is. Bovendien is het ook een flinke investering, dus je wilt dat je gerenoveerde keuken helemaal bij je wensen past.”

Waar moet je sowieso in investeren?

Bij een keukenrenovatie maak je budgetkeuzes, maar er zijn ook noodzakelijke investeringen. Er moet bijvoorbeeld voldoende daglicht in de keuken komen. Van daglicht krijg je energie en het draagt ook bij aan de uitstraling van de keuken. Om die reden is het verstandig om een VELUX daklicht of dakraam te laten monteren.

De keuken moet ook goed ventileren. Er wordt immers gekookt en dit zorgt voor een hogere luchtvochtigheid. Investeer daarom in een intelligent bedieningssysteem zoals VELUX ACTIVE. Dit systeem regelt automtisch dat jouw binnenklimaat optimaal is, dankzij de slimme sensoren die jouw VELUX producten aansturen. VELUX ACTIVE kan alleen worden gekoppeld met elektrische producten van VELUX.

Dan moet er ook nog aandacht aan het interieur in de keuken worden besteed. Ga daarom voor bijpassende raamdecoratie. Je kunt bijvoorbeeld voor VELUX rolgordijnen of plisségordijnen gaan. Dergelijke raamdecoratie voegt echt iets toe aan je interieur.

Ga voor de ideale keuken

Veiligheid moet in je gerenoveerde keuken centraal staan. Het is verstandig om zowel een brandmelder als een rookmelder te laten plaatsen. Wil je ook graag nieuwe stopcontacten? Dan moeten die niet te dicht in de buurt van water komen. Een professionele keukenontwerper houdt met dergelijke zaken rekening. Kijk daarom ook goed of een keukenzaak is voorzien van de juiste certificaten. Lees ook enkele recensies door, zodat je een goed beeld krijgt van de algehele service en kwaliteit.

De ideale keuken is praktisch en straalt iets uit. Vooral het aanrechtblad draagt bij aan de uitstraling. Dit kun je zien als het fundament van de keuken. Een keukenblad is verkrijgbaar in verschillende materialen. Denk aan keramiek, graniet of composiet. Een krachtig keukenblad voldoet aan verschillende eisen. In de eerste plaats moet het keukenblad een goede uitstraling hebben. Het is namelijk het fundament van de keuken. Ook moet het keukenblad duurzaam zijn. Hij moet tegen een stootje kunnen en vlekken moeten gemakkelijk te reinigen zijn.

Gerelateerde artikelen