Succesvol je keuken laten renoveren

De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in jouw woning. Om die reden moet je keuken aan de ene kant praktisch zijn ingericht. Daarnaast speelt de uitstraling een belangrijke rol. Het is verstandig om een verouderde keuken te verbouwen. Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe keuken te laten plaatsen, maar keukenrenovatie brengt meerdere voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken. Daarnaast kan een keukenrenovatie sneller gerealiseerd worden. 
Key takeaways
  • Dankzij een keukenrenovatie stijgt de waarde van jouw woning aanzienlijk.
  • Een keuken laten renoveren is goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken.
  • Wanneer je met alle aspecten rekening houdt, dan realiseer je de beste keukenrenovatie.

Waar moet je bij een keukenrenovatie rekening mee houden?

 Bij het laten renoveren van je keuken is een goede voorbereiding belangrijk. Juist omdat dit één van de belangrijkste ruimtes is. Bovendien kunnen de kosten voor een keukenrenovatie hoog oplopen. Je wilt dat elke euro die jij uiitgeeft aan jouw droomkeuken goed wordt besteed. Een uitgewerkt renovatieplan is dus van groot belang.

Breng je wensen in kaart

Het is relevant om eerst je wensen in kaart te brengen. Vind je het bijvoorbeeld handiger om op een inductieplaat te koken of heb je liever een gaskookplaat? Wat voor kraan heeft je voorkeur en waar moet de spoelbak komen? Bekijk ook welke keukenapparatuur sowieso niet mag ontbreken. Denk aan een ingebouwde vaatwasmachine of functionele hoekkast. De keukenruimte moet bovendien goed benut worden. Ben je bijvoorbeeld een persoon die het leuk vindt om uitgebreid te koken? Dan moet er voldoende ruimte op het keukenblad zijn voor het bereiden van voedsel. Dit zijn allemaal voorbeelden om je te laten zien dat je over veel aspecten na moet denken.

Waar kun je op besparen?

De meeste mensen zijn gebonden aan een specifiek budget bij de renovatie van een keuken. Dit geld wil je gebruiken voor de optimale keuken. Een keukenrenovatie is immers niet alleen een investering voor de korte termijn. De waarde van jouw woning stijgt met een mooi gerenoveerde keuken namelijk ook.

Je bespaart bij een keukenrenovatie gemakkelijk op verschillende zaken. In de eerste plaats kun je besparen op de arbeidskosten. Een groot gedeelte van je budget ben je daar namelijk aan kwijt. Misschien ben je handig en voer je bepaalde klussen zelf uit. Daarnaast kun je ook op bepaalde apparatuur besparen. Je kiest misschien liever voor een nieuwe kookplaat, maar sommige tweedehands kookplaten zien er ook nog prima uit.

Waar moet je sowieso in investeren?

Bij een keukenrenovatie maak je budgetkeuzes, maar er zijn ook noodzakelijke investeringen. Er moet bijvoorbeeld voldoende daglicht in de keuken komen. Van daglicht krijg je energie en het draagt ook bij aan de uitstraling van de keuken. Om die reden is het verstandig om een VELUX daklicht of dakraam te laten monteren.

De keuken moet ook goed ventileren. Er wordt immers gekookt en dit zorgt voor een hogere luchtvochtigheid. Investeer daarom in een intelligent bedieningssysteem zoals VELUX ACTIVE. Dit systeem regelt automtisch dat jouw binnenklimaat optimaal is, dankzij de slimme sensoren die jouw VELUX producten aansturen. VELUX ACTIVE kan alleen worden gekoppeld met elektrische producten van VELUX.

Dan moet er ook nog aandacht aan het interieur in de keuken worden besteed. Ga daarom voor bijpassende raamdecoratie. Je kunt bijvoorbeeld voor VELUX rolgordijnen of plisségordijnen gaan. Dergelijke raamdecoratie voegt echt iets toe aan je interieur.

Ga voor de ideale keuken

Veiligheid moet in je gerenoveerde keuken centraal staan. Het is verstandig om zowel een brandmelder als een rookmelder te laten plaatsen. Wil je ook graag nieuwe stopcontacten? Dan moeten die niet te dicht in de buurt van water komen. Een professionele keukenontwerper houdt met dergelijke zaken rekening. Kijk daarom ook goed of een keukenzaak is voorzien van de juiste certificaten. Lees ook enkele recensies door, zodat je een goed beeld krijgt van de algehele service en kwaliteit.

De ideale keuken is praktisch en straalt iets uit. Vooral het aanrechtblad draagt bij aan de uitstraling. Dit kun je zien als het fundament van de keuken. Een keukenblad is verkrijgbaar in verschillende materialen. Denk aan keramiek, graniet of composiet. Een krachtig keukenblad voldoet aan verschillende eisen. In de eerste plaats moet het keukenblad een goede uitstraling hebben. Het is namelijk het fundament van de keuken. Ook moet het keukenblad duurzaam zijn. Hij moet tegen een stootje kunnen en vlekken moeten gemakkelijk te reinigen zijn.

Gerelateerde artikelen

Meer daglicht in je keuken dankzij VELUX daklichten
Het is belangrijk om je keuken om de zoveel tijd te vernieuwen. Het is immers één van de belangrijkste ruimtes in je woning. De keuken moet praktisch zijn, maar je moet ook het interieur zo nu en dan een boost geven. De interieurstijl heeft impact op het geluksgevoel. Een mooi interieur zorgt namelijk voor gezelligheid. Dit heeft een positieve invloed op het humeur van alle bewoners. Je geeft je keuken extra boost met voldoende daglicht. Daglicht brengt sfeer in je keuken. Dit komt omdat de kleuren in de keuken dan intenser te zien zijn. Een daklicht zorgt ook voor een meer natuurlijke uitstraling. Een interieurstijl die je bijvoorbeeld niet kunt creëren met kunstlicht of verf. Daarnaast is voldoende daglicht ook goed voor je eigen gezondheid. Je krijgt er meer energie door en het is goed voor de algehele concentratie. Met een VELUX daklicht krijg je meer daglicht in je keuken.
Het volledige artikel lezen
Ga voor de perfecte keuken met een uniek design
Het is belangrijk dat je keuken praktisch is en de apparaten goed werken. Daarnaast speelt ook het design een belangrijke rol in de keuken. De plek is immers het hart van de woning. Ook is het een ruimte die veel wordt gebruikt. Daarom is het geen slecht idee om aandacht aan je keukendesign te besteden. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je weinig inspiratie? Dan biedt dit artikel een oplossing; we geven je waardevolle tips mee voor een nieuwe uitstraling van je keuken.
Het volledige artikel lezen
Energie besparen in je woning
Groen is het magische woord vandaag de dag. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen, in een duurzame auto rijden en duurzame producten kopen. Daarnaast staat ook energie besparen hoog op het prioriteitenlijstje. Dat merk je in de eerste plaats in je eigen portemonnee, maar je helpt ook mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hoe maak jij je woning zo energie-efficiënt mogelijk? Energie-efficiënt betekent simpel gezegd dat je meer resultaat behaalt met dezelfde middelen. In je woning betekent dit dat je hetzelfde comfort hebt en dus niet in de kou hoeft te zitten, maar dit bereikt met minder energieverbruik. Energie besparen en het verduurzamen van je woning is mogelijk door energiebesparende maatregelen toe te passen en met behulp van technische oplossingen die energiezuinig zijn, zoals de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
Geef je woning een nieuwe look met een dakraam
Wil jij je woning een grondige make-over geven? Dan heeft VELUX de oplossing. Dakramen zijn eenvoudig te plaatsen en veranderen het karakter van je woning compleet. Dankzij dakramen geniet je de hele dag door van daglicht. Zodoende creëer je ruimtes waar iedereen graag tijd doorbrengt. Je plaatst je woning letterlijk en figuurlijk in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen