Meer daglicht in je keuken dankzij VELUX daklichten

Het is belangrijk om je keuken om de zoveel tijd te vernieuwen. Het is immers één van de belangrijkste ruimtes in je woning. De keuken moet praktisch zijn, maar je moet ook het interieur zo nu en dan een boost geven. De interieurstijl heeft impact op het geluksgevoel. Een mooi interieur zorgt namelijk voor gezelligheid. Dit heeft een positieve invloed op het humeur van alle bewoners. 

Je geeft je keuken extra boost met voldoende daglicht. Daglicht brengt sfeer in je keuken. Dit komt omdat de kleuren in de keuken dan intenser te zien zijn. Een daklicht zorgt ook voor een meer natuurlijke uitstraling. Een interieurstijl die je bijvoorbeeld niet kunt creëren met kunstlicht of verf. Daarnaast is voldoende daglicht ook goed voor je eigen gezondheid. Je krijgt er meer energie door en het is goed voor de algehele concentratie. Met een VELUX daklicht krijg je meer daglicht in je keuken. 
Key takeaways
  • Voldoende daglicht geeft een krachtige boost aan je keuken.
  • Het daglicht zorgt ervoor dat alle details zichtbaar zijn en het is ook goed voor je gezondheid. Met een daklicht komt veel meer daglicht je keuken binnen.
  • Het is dan ook een waardevolle investering. Laat een daklicht of dakraam altijd door een gecertificeerde Montagepartner plaatsen.

Waarom je voor een daklicht in de keuken moet gaan

Koken in een keuken met een daklicht boven het aanrecht brengt drie voordelen met zich mee. In de eerste plaats zorgt het voor meer veiligheid in de keuken. Alles is namelijk duidelijker te zien en het daglicht verhoogt ook de concentratie. De kans op ongelukken bij het koken wordt dus gereduceerd.

In een keuken met een elektrisch daklicht op netstroom of zonne-energie boven het aanrecht kun je de ruimte op een natuurlijke manier ventileren. Tijdens het koken komen er veel schadelijke stoffen vrij. Bovendien is het vochtig in de keuken en ook om die reden is voldoende ventilatie belangrijk. Anders krijg je sneller te maken met schimmel en dat is niet goed voor de duurzaamheid. Daglicht is ook veel gezonder dan kunstmatig licht. Met een daklicht komt er al veel daglicht binnen en daarom hoef je minder vaak kunstmatig licht te gebruiken. Daglicht is bovendien effectiever dan kunstmatig licht.

Het beste daklicht voor je keuken

Een Montagepartner van VELUX kan een daklicht op het dak van je keuken monteren. Een daklicht bestaat uit één grote ruit en geeft het design in je keuken echt een boost. Bovendien zorgt het daklicht voor extra daglicht. Je wilt uiteraard niet de gehele dag daglicht in je woning hebben. Daarom kies je ook voor bijpassende en effectieve raamdecoratie.

Met verduisterende rolgordijnen voor daklichten bepaal je zelf de lichtinval. Schijnt de zon fel? Dan verminder je de lichtinval met de buitenzonwering voor daklichten, zodat het niet te warm in de keuken wordt. Je maakt het gebruik van raamdecoratie extra praktisch met de slimme bediening van VELUX ACTIVE.

Schakel een gecertificeerde

VELUX Montagepartner in Het laten plaatsen van een daklicht is een flinke klus. Het moet secuur gebeuren en de veiligheid moet natuurlijk ook centraal staan. Daarom is het onverstandig zonder ervaring een daklicht of dakraam in je keuken te plaatsen. Dit kun je beter uitbesteden aan een professional. Gelukkig hebben we door het hele land gecertificeerde VELUX Montagepartners. Ze zijn stuk voor stuk gecertificeerd en plaatsen vakkundig verschillende daklichten of een dakraam in de keuken. Ze werken met de juiste gereedschappen en hebben veel ervaring. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat het daklicht goed afgewerkt wordt.
Misschien heb je zelf specifieke voorkeuren als het gaat om de montage. Bespreek dan de mogelijkheden met de VELUX Montagepartners. Zij kijken namelijk altijd naar je persoonlijke situatie en geven op basis daarvan gepast advies. Zo weet je zeker dat de keuken na de montage van het daklicht helemaal naar wens is.

Gerelateerde artikelen

Succesvol je keuken laten renoveren
De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in jouw woning. Om die reden moet je keuken aan de ene kant praktisch zijn ingericht. Daarnaast speelt de uitstraling een belangrijke rol. Het is verstandig om een verouderde keuken te verbouwen. Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe keuken te laten plaatsen, maar keukenrenovatie brengt meerdere voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken. Daarnaast kan een keukenrenovatie sneller gerealiseerd worden.
Het volledige artikel lezen
Ga voor de perfecte keuken met een uniek design
Het is belangrijk dat je keuken praktisch is en de apparaten goed werken. Daarnaast speelt ook het design een belangrijke rol in de keuken. De plek is immers het hart van de woning. Ook is het een ruimte die veel wordt gebruikt. Daarom is het geen slecht idee om aandacht aan je keukendesign te besteden. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je weinig inspiratie? Dan biedt dit artikel een oplossing; we geven je waardevolle tips mee voor een nieuwe uitstraling van je keuken.
Het volledige artikel lezen
Ervaar de voordelen van meer daglicht met een nieuw dakraam
Ben je van plan om je dakraam te vervangen? De meeste mensen gaan dan voor een nieuw model met dezelfde omvang. In deze tijd zijn er veel geavanceerde dakramen op de markt. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ze dragen ook bij aan een krachtig interieur. De verschillende modellen blazen allemaal nieuw leven in je ruimte. Maar hoe vind je een dakraam dat bij je ruimte en je persoonlijke wensen past?
Het volledige artikel lezen
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen