Meer daglicht in je keuken dankzij VELUX daklichten

Dining room space under the slope roof with roof windows
Het is belangrijk om je keuken om de zoveel tijd te vernieuwen. Het is immers één van de belangrijkste ruimtes in je woning. De keuken moet praktisch zijn, maar je moet ook het interieur zo nu en dan een boost geven. De interieurstijl heeft impact op het geluksgevoel. Een mooi interieur zorgt namelijk voor gezelligheid. Dit heeft een positieve invloed op het humeur van alle bewoners. Je geeft je keuken extra boost met voldoende daglicht. Daglicht brengt sfeer in je keuken. Dit komt omdat de kleuren in de keuken dan intenser te zien zijn. Een daklicht zorgt ook voor een meer natuurlijke uitstraling. Een interieurstijl die je bijvoorbeeld niet kunt creëren met kunstlicht of verf. Daarnaast is voldoende daglicht ook goed voor je eigen gezondheid. Je krijgt er meer energie door en het is goed voor de algehele concentratie. Met een VELUX daklicht krijg je meer daglicht in je keuken.

Waarom je voor een daklicht in de keuken moet gaan

Koken in een keuken met een daklicht boven het aanrecht brengt drie voordelen met zich mee. In de eerste plaats zorgt het voor meer veiligheid in de keuken. Alles is namelijk duidelijker te zien en het daglicht verhoogt ook de concentratie. De kans op ongelukken bij het koken wordt dus gereduceerd.

In een keuken met een elektrisch daklicht op netstroom of zonne-energie boven het aanrecht kun je de ruimte op een natuurlijke manier ventileren. Tijdens het koken komen er veel schadelijke stoffen vrij. Bovendien is het vochtig in de keuken en ook om die reden is voldoende ventilatie belangrijk. Anders krijg je sneller te maken met schimmel en dat is niet goed voor de duurzaamheid. Daglicht is ook veel gezonder dan kunstmatig licht. Met een daklicht komt er al veel daglicht binnen en daarom hoef je minder vaak kunstmatig licht te gebruiken. Daglicht is bovendien effectiever dan kunstmatig licht.

Key takeaways
  • Voldoende daglicht geeft een krachtige boost aan je keuken.
  • Het daglicht zorgt ervoor dat alle details zichtbaar zijn en het is ook goed voor je gezondheid. Met een daklicht komt veel meer daglicht je keuken binnen.
  • Het is dan ook een waardevolle investering. Laat een daklicht of dakraam altijd door een gecertificeerde Montagepartner plaatsen.

Het beste daklicht voor je keuken

Een Montagepartner van VELUX kan een daklicht op het dak van je keuken monteren. Een daklicht bestaat uit één grote ruit en geeft het design in je keuken echt een boost. Bovendien zorgt het daklicht voor extra daglicht. Je wilt uiteraard niet de gehele dag daglicht in je woning hebben. Daarom kies je ook voor bijpassende en effectieve raamdecoratie.

Met verduisterende rolgordijnen voor daklichten bepaal je zelf de lichtinval. Schijnt de zon fel? Dan verminder je de lichtinval met de buitenzonwering voor daklichten, zodat het niet te warm in de keuken wordt. Je maakt het gebruik van raamdecoratie extra praktisch met de slimme bediening van VELUX ACTIVE.

"Het laten plaatsen van een daklicht is een flinke klus. Het moet secuur gebeuren en de veiligheid moet natuurlijk ook centraal staan. Daarom is het onverstandig zonder ervaring een daklicht of dakraam in je keuken te plaatsen. Dit kun je beter uitbesteden aan een professional. Gelukkig hebben we door het hele land gecertificeerde VELUX Montagepartners.“

Schakel een gecertificeerde

VELUX Montagepartner in Het laten plaatsen van een daklicht is een flinke klus. Het moet secuur gebeuren en de veiligheid moet natuurlijk ook centraal staan. Daarom is het onverstandig zonder ervaring een daklicht of dakraam in je keuken te plaatsen. Dit kun je beter uitbesteden aan een professional. Gelukkig hebben we door het hele land gecertificeerde VELUX Montagepartners. Ze zijn stuk voor stuk gecertificeerd en plaatsen vakkundig verschillende daklichten of een dakraam in de keuken. Ze werken met de juiste gereedschappen en hebben veel ervaring. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat het daklicht goed afgewerkt wordt.

Misschien heb je zelf specifieke voorkeuren als het gaat om de montage. Bespreek dan de mogelijkheden met de VELUX Montagepartners. Zij kijken namelijk altijd naar je persoonlijke situatie en geven op basis daarvan gepast advies. Zo weet je zeker dat de keuken na de montage van het daklicht helemaal naar wens is.

Gerelateerde artikelen