Ervaar de voordelen van meer daglicht met een nieuw dakraam

Ben je van plan om je dakraam te vervangen? De meeste mensen gaan dan voor een nieuw model met dezelfde omvang. In deze tijd zijn er veel geavanceerde dakramen op de markt. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ze dragen ook bij aan een krachtig interieur. De verschillende modellen blazen allemaal nieuw leven in je ruimte. Maar hoe vind je een dakraam dat bij je ruimte en je persoonlijke wensen past?
Key takeaways
  • Met een dakraamrenovatie geef je hernieuwde kracht aan de ruimtes in je woning.
  • Je kunt uit verschillende dakramen kiezen. Wees kritisch bij je keuze. Kijk goed wat bij je behoeftes en wensen past.
  • Haal het meeste uit je dakraam en laat je adviseren door een expert.

Je nieuwe dakraam moet zorgen voor voldoende daglicht

Daglicht brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. . Dit draagt niet alleen bij aan een betere fysieke gezondheid, maar het is ook goed voor de concentratie en je humeur. Daglicht geeft je ruimte esthetisch gezien ook een boost. Relatief kleine ruimtes lijken bijvoorbeeld groter met voldoende lichtinval. Met daglicht maak je van vrijwel elke ruimte een aangename en comfortabele omgeving. Het plaatsen van een dakraam is een praktische manier om snel meer daglicht te creëren. Je hoeft dan niet meer voor een groot renovatieproject te gaan.

Enkele voorbeelden van prachtige dakramen

Je hebt de keuze uit verschillende dakramen. Denk bijvoorbeeld aan een 2in1 dakraam. Met dit dakraam creëer je extra daglicht en het is goedkoper dan het laten plaatsen van twee gekoppelde dakramen. Het dakraam kan bovendien snel geplaatst worden. Heb je altijd graag een balkon willen hebben? Ga dan voor een VELUX balkonvenster. Zet je het balkonvenster open? Dan geniet je van een inpandig balkon. Doe je het balkonvenster dicht? Dan gaat het dakraam mooi op in het dak. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende tuimelvensters en uitzettuimelvensters. Wat het beste bij je past, is afhankelijk van je ruimte en je eigen esthetische voorkeuren. Het doel moet altijd zijn om meer daglicht in je woning te krijgen. Ook moet je de ruimte verbinden met de buitenlucht.

Investeer ook in raamdecoratie met elektrische bediening

De elektrische dakramen bedien je met VELUX ACTIVE. Je download de VELUX ACTIVE app eenvoduig op je smartphone en verbind deze met verschillende elektrische producten. Met bijpassende raamdecoratie maak je de ruimte nog mooier en praktischer. Met raamdecoratie en rolluiken bepaal je zelf de lichtinval en ze beschermen de ruimte tegen de zon. Je hebt meestal geen vergunning nodig voor het laten plaatsen van een dakraam, maar het is altijd verstandig om dat wel even te controleren.

Een gecertificeerde VELUX Montagepartner ondersteunt je graag

De VELUX Montagepartners hebben veel ervaring en ze zijn in bezit van de juiste certificaten. Ze voorzien je ook graag van een vrijblijvende offerte. Meestal kan het dakraam binnen 4 uur al vervangen worden. Ga je voor een meer geavanceerd dakraam dat nóg meer daglicht in je ruimte brengt? Dan kan het plaatsen iets meer tijd in beslag nemen.