Ervaar de voordelen van meer daglicht met een nieuw dakraam

Ben je van plan om je dakraam te vervangen? De meeste mensen gaan dan voor een nieuw model met dezelfde omvang. In deze tijd zijn er veel geavanceerde dakramen op de markt. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ze dragen ook bij aan een krachtig interieur. De verschillende modellen blazen allemaal nieuw leven in je ruimte. Maar hoe vind je een dakraam dat bij je ruimte en je persoonlijke wensen past?

Je nieuwe dakraam moet zorgen voor voldoende daglicht

Daglicht brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. . Dit draagt niet alleen bij aan een betere fysieke gezondheid, maar het is ook goed voor de concentratie en je humeur. Daglicht geeft je ruimte esthetisch gezien ook een boost. Relatief kleine ruimtes lijken bijvoorbeeld groter met voldoende lichtinval. Met daglicht maak je van vrijwel elke ruimte een aangename en comfortabele omgeving. Het plaatsen van een dakraam is een praktische manier om snel meer daglicht te creëren. Je hoeft dan niet meer voor een groot renovatieproject te gaan.

Key takeaways
  • Met een dakraamrenovatie geef je hernieuwde kracht aan de ruimtes in je woning.
  • Je kunt uit verschillende dakramen kiezen. Wees kritisch bij je keuze. Kijk goed wat bij je behoeftes en wensen past.
  • Haal het meeste uit je dakraam en laat je adviseren door een expert.

Enkele voorbeelden van prachtige dakramen

Je hebt de keuze uit verschillende dakramen. Denk bijvoorbeeld aan een 2in1 dakraam. Met dit dakraam creëer je extra daglicht en het is goedkoper dan het laten plaatsen van twee gekoppelde dakramen. Het dakraam kan bovendien snel geplaatst worden. Heb je altijd graag een balkon willen hebben? Ga dan voor een VELUX balkonvenster. Zet je het balkonvenster open? Dan geniet je van een inpandig balkon. Doe je het balkonvenster dicht? Dan gaat het dakraam mooi op in het dak. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende tuimelvensters en uitzettuimelvensters. Wat het beste bij je past, is afhankelijk van je ruimte en je eigen esthetische voorkeuren. Het doel moet altijd zijn om meer daglicht in je woning te krijgen. Ook moet je de ruimte verbinden met de buitenlucht.

“Daglicht geeft je ruimte esthetisch gezien ook een boost. Relatief kleine ruimtes lijken bijvoorbeeld groter met voldoende lichtinval. Met daglicht maak je van vrijwel elke ruimte een aangename en comfortabele omgeving. Het plaatsen van een dakraam is een praktische manier om snel meer daglicht te creëren. Je hoeft dan niet meer voor een groot renovatieproject te gaan.“

Investeer ook in raamdecoratie met elektrische bediening

De elektrische dakramen bedien je met VELUX ACTIVE. Je download de VELUX ACTIVE app eenvoduig op je smartphone en verbind deze met verschillende elektrische producten. Met bijpassende raamdecoratie maak je de ruimte nog mooier en praktischer. Met raamdecoratie en rolluiken bepaal je zelf de lichtinval en ze beschermen de ruimte tegen de zon. Je hebt meestal geen vergunning nodig voor het laten plaatsen van een dakraam, maar het is altijd verstandig om dat wel even te controleren.

Een gecertificeerde VELUX Montagepartner ondersteunt je graag

De VELUX Montagepartners hebben veel ervaring en ze zijn in bezit van de juiste certificaten. Ze voorzien je ook graag van een vrijblijvende offerte. Meestal kan het dakraam binnen 4 uur al vervangen worden. Ga je voor een meer geavanceerd dakraam dat nóg meer daglicht in je ruimte brengt? Dan kan het plaatsen iets meer tijd in beslag nemen.

Gerelateerde artikelen

10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
Energie besparen in je woning
Groen is het magische woord vandaag de dag. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen, in een duurzame auto rijden en duurzame producten kopen. Daarnaast staat ook energie besparen hoog op het prioriteitenlijstje. Dat merk je in de eerste plaats in je eigen portemonnee, maar je helpt ook mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hoe maak jij je woning zo energie-efficiënt mogelijk? Energie-efficiënt betekent simpel gezegd dat je meer resultaat behaalt met dezelfde middelen. In je woning betekent dit dat je hetzelfde comfort hebt en dus niet in de kou hoeft te zitten, maar dit bereikt met minder energieverbruik. Energie besparen en het verduurzamen van je woning is mogelijk door energiebesparende maatregelen toe te passen en met behulp van technische oplossingen die energiezuinig zijn, zoals de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen
De 8 stappen die je moet doorlopen bij het plaatsen van een dakraam
Veel mensen zien de voordelen van een dakraam in, maar ze vinden het tegelijkertijd spannend om daadwerkelijk een dakraam te laten plaatsen. Hoe weet je bijvoorbeeld of het dakraam wel goed wordt geplaatst? Hoe weet je welk dakraam nu het beste past bij jouw woning? Dit zijn veelvoorkomende angsten, maar gelukkig zijn ze niet gegrond. VELUX adviseert je namelijk graag bij in het kiezen van de beste dakramen voor jouw ruimtes.
Het volledige artikel lezen
Wat moet je doen om in een gezonde woning te wonen?
Wist je dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen doorbrengen? Daarom is de luchtkwaliteit binnen van groot belang als je in een gezonde woning wilt wonen. Welke maatregelen moet je nemen voor een gezonde omgeving? Lees hier alles wat je moet weten over een gezonde woning.
Het volledige artikel lezen