De beste daglichtoplossing voor je uitbouw

Dining room with lots of plants a lot of sunshine coming through windows
Met een uitbouw creëer je gemakkelijk meer ruimte in je woning. Er wordt vaak gedacht dat je voor deze extra ruimte in je woning daglicht in moet leveren. Het tegenovergestelde is waar. Een uitbouw leent zich er uitstekend voor om juist meer daglicht in huis te halen, aan de hand van de toevoeging van daklichten. De blootstelling aan veel daglicht heeft verschillende voordelen waaronder een verbeterd slaapritme, een hogere productiviteit en een beter humeur. Dit is niet het enige voordeel wat daklichten bieden. Zo zorgen daklichten ook voor extra ventilatiemogelijkheden en dus extra frisse lucht en een beter geregeld binnenklimaat. Hoe groot of klein je uitbouw ook is, en waar de uitbouw zich ook bevindt, VELUX biedt verschillende opties die je kunt toepassen. Welke dit zijn? We vertellen je er in dit artikel graag meer over.

Daglichtoplossingen voor een uitbouw

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een uitbouw binnen ons productaanbod. Zo kun je kiezen voor een daklicht, lichtkoepel of dakraam. Hieronder vertellen we je graag meer over elke oplossing.

Daklicht in extra grote maten

Een daklicht in extra grote maat is ontworpen om een huis met een plat dak van veel daglicht te voorzien. Het daklicht heeft van buiten een mooi design, de variant met gebogen glas kan al op 0 graden ingebouwd worden en zorgt met een slank design voor een zee van daglicht. Zo haal je ook in je uitbouw buiten naar binnen. Onze daklichten kunnen worden voorzien van een schaal van gebogen glas of vlak glas. Ze zijn zowel met vaste opstand als elektrisch te openen opstand verkrijgbaar.

Key takeaways
  • Een uitbouw biedt volop mogelijkheden om daglicht van boven toe te laten en je kamer prachtig te verlichten.
  • De combinatie van voldoende daglicht en ventilatie in huis is gezond, maakt je vrolijk en productiever
  • Elektrisch aangestuurde daklichten kun je eenvoudig met een druk op de knop openen en sluiten.

VELUX lichtkoepel in jouw uitbouw

Een VELUX lichtkoepel is een uitstekende oplossing voor een plat dak om je kamer te transformeren in een lichte en ruime leefomgeving. Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in een vaste en een elektrisch te openen variant, met goede energieprestatie en een klassiek design.

VELUX dakraam in jouw uitbouw

Is jouw uitbouw voorzien van een hellend dak? Dan kun je in plaats van een daklicht ook voor een dakraam kiezen. Een dakraam haalt een zee van licht naar binnen, is eenvoudig te monteren en zorgt voor voldoende ventilatie in de ruimte.

"Hoe groot of klein je uitbouw ook is en waar de uitbouw zich ook bevindt, VELUX biedt verschillende opties die je kunt toepassen voor meer daglicht in huis."

Daglicht en warmte controleren

Ruimte geven aan het daglicht via jouw platte dak is een uitstekend idee, maar wat als de mussen van het dak vallen? Dan wil je maar wat graag het warme zonlicht buiten houden. Buitenzonwering biedt daarvoor de oplossing. Kies ook voor raamdecoratie zoals lichtdoorlatende plisségordijnen of verduisterende rolgordijnen.

Deze verschillende soorten raamdecoratie zijn allemaal verkrijgbaar in een elektrische variant, waardoor ze gemakkelijk te bedienen zijn via een knop aan de muur. In combinatie met de slimme VELUX App Control kun je ze ook bedienen via je smartphone of zelfs zo instellen dat ze automatisch open en dicht gaan. Ook kan je jouw daglichtoplossing voor je uitbouw compleet maken met een VELUX insectenhor. Zo heb je nooit meer last van die vervelende insecten binnen.

Advies voor daglichtoplossing in jouw uitbouw

Wil je onze daglichtoplossingen voor een uitbouw wel eens in het echt zien? Boek dan een bezoek aan onze showroom. Voor uitgebreid advies kun je ook terecht bij onze adviesafdeling VELUX Advisory. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Gerelateerde artikelen