Je woonkamer verbouwen

Man and woman sitting in their livingroom underneath VELUX 3-in-1 windows
De woonkamer is de meest levendige plek in de woning. Het is de plaats waar je heerlijk ontspant na een lange werkdag. Daarom is het belangrijk dat de woonkamer een aangename plek is. Ben je van plan om binnenkort je woonkamer te verbouwen? Dan wil je met verschillende zaken rekening houden. We leggen je in verschillende stappen uit hoe een geslaagde woonkamerrenovatie eruitziet.

Maak een lijstje met specifieke wensen

Voor de echte renovatie begint, is het allereerst belangrijk om een plan te schrijven. Een woonkamer verbouwen brengt kosten met zich mee. Wat heb je minimaal nodig voor de renovatie en wat is je budget? Op basis van je budget bepaal je wat je een goede investering vindt en wat niet. Kijk ook goed wat beter bij je woning past: een open woonkamer of een afgebakende woonkamer.

Key takeaways
  • Bij het renoveren van je woonkamer heb je meerdere mogelijkheden.
  • De perfecte woonkamer geeft je dankzij de mooie uitstraling een aangenaam gevoel.
  • Er zijn verschillende populaire interieurstijlen. Maar welke stijl past het beste bij jou?

Wat zijn waardevolle investeringen?

Bepaalde investeringen geven extra kracht aan je woonkamer. Het is aangenaam om je woonkamer samen te brengen met de buitenlucht. De woning lijkt daardoor ruimer en het zorgt ook voor meer daglicht. Je krijgt dit voor elkaar met een VELUX daklicht. Een daklicht brengt ontzettend veel daglicht je woonkamer binnen. Alle meubels in je woonkamer krijgen daardoor een intenser uiterlijk en daglicht is ook goed voor de gezondheid. Je wordt er energieker van en het is goed voor je humeur. Het is ook van belang om te investeren in een goede natuurlijke ventilatie. Wanneer je kiest voor elektrische VELUX daklichten of dakramenop netstroom of zonne-energie is het VELUX ACTIVE pakket een fijne toevoeging, omdat het systeem ervoor zorgt dat het binnenklimaat automatisch gezond en gereguleerd blijft. Daardoor hangt er constant een aangename geur. Ook raamdecoratie mag dan natuurlijk niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld voor bijpassende plisségordijnen of koop mooie rolgordijnen. Bij VELUX hebben we een ruim aanbod.

“Bepaalde investeringen geven extra kracht aan je woonkamer. Het is aangenaam om je woonkamer samen te brengen met de buitenlucht. Je woning lijkt daardoor ruimer en het zorgt ook voor meer daglicht. Je realiseert dit met een VELUX daklicht. Een daklichtbrengt ontzettend veel daglicht je woonkamer binnen.”

Duurzame meubels voor je woonkamer

Het renoveren van je woonkamer is ook een investering voor de toekomst. Ga daarom voor meubels van duurzame materialen. De meubels moeten er in de eerste plaats mooi uitzien, maar tegelijkertijd lang meegaan. Ook is het handig wanneer de meubels weinig onderhoud vereisen. Ga daarom voor onderhoudsarme materialen, zodat je langdurig van de meubels geniet. Wil je kwalitatieve meubels aankopen, maar heb je een beperkt budget voor de gehele renovatie? Ga dan voor tweedehands of gerecyclede meubels.

Aandacht aan het interieur besteden

Kalmerende kleuren dragen bij aan het echte woonkamergevoel. Ook hebben ze een positief effect op je hersenen. Ga bijvoorbeeld voor de kleuren blauw, oranje, geel of groen. In Nederland is de Scandinavische interieurstijl tegenwoordig populair. Een Scandinavisch interieur bestaat uit de kleuren bruin, zwart, wit en grijs. Ook voorzie je de woonkamer uitsluitend van natuurlijke materialen. Je vindt in veel Nederlandse huizen ook steeds vaker een minimalistisch interieur. De minimalistische stijl kenmerkt zich door simplisme en nuchterheid. Vaak is er sprake van een open indeling en stroomt er veel daglicht naar binnen.

Andere relevante overwegingen

Hoeveel een woonkamer verbouwen je gaat kosten? Dat is van verschillende factoren afhankelijk. Hoe groter je woonkamer is, hoe meer geld je nodig hebt voor een goede renovatie. Je wilt natuurlijk snel van je nieuwe woonkamer genieten. Het kan echter wel even duren voordat de renovatie helemaal klaar is. Misschien moeten bepaalde meubelstukken nog geïmporteerd worden. Wil je een daklicht laten plaatsen of je daklicht voorzien van raamdecoratie? Dan heb je ook een gecertificeerde VELUX Montagepartner nodig. Deze partners bieden door het hele land hun diensten aan. Ze hebben veel ervaring met het renoveren van verschillende woonkamers en voorzien je daarnaast graag van persoonlijk advies. Op onze website vraag je gemakkelijk een offerte aan en vind je snel een Montagepartner bij jou in de buurt. Ga je de woonkamer verbouwen en zoek je ideeën? Neem dan contact op met VELUX Advisory of plan een afspraak in onze showroom.

Gerelateerde artikelen