Het is tijd voor een nieuw VELUX dakraam

Man installing a roof window
Het moment is gekomen om je oude VELUX dakraam te vervangen voor een beter exemplaar waardoor je veel meer daglicht in je woning krijgt, warmte binnenhoudt en de kou buiten. Waar moet je allemaal op letten als je je huidige dakramen wilt vervangen? Lees hier hoe je optimaal profiteert van een redelijk simpele verbouwing en je kamer(s) verandert in een oase van daglicht.

Heb je voldoende daglicht in je woning?

Bekijk eerst eens hoeveel daglicht er momenteel je woning binnenkomt en of er te donkere plekken in je woning zijn. Komt de hoeveelheid beglazing overeen met 15 tot 20 procent van de oppervlakte van de vloer? Dit percentage wordt vaak gebruikt als een minimale hoeveelheid om voldoende daglicht in je woning te garanderen. Voor meer specifiek advies over deze percentages kan je contact opnemen met onze adviseurs van VELUX Advisory.

Hoe goed isoleert je oude dakraam?

Een andere reden om nu echt werk te maken van het vervangen van je dakraam is het feit of deze wel voldoende isoleert. De kwaliteit van dakramen is de afgelopen decennia sterk verbeterd. VELUX dakramen blinken uit als het gaat om het isoleren. Ze houden de kou buiten en warmte binnen.

Key takeaways
  • Het is tijd voor een nieuwAls je oude dakraam lekt, te veel kou doorlaat of warme lucht laat verdwijnen is het tijd om je dakraam te vervangen.
  • Kies voor meer of grotere dakramen om optimaal te profiteren van het daglicht.
  • Het vervangen van een dakraam kan al in 4 uur tijd, voor een uitbreiding moet je rekenen op 1 of 2 dagen.VELUX dakraam

Al eens gedacht aan een dakraam met afstandsbediening?

Jazeker, VELUX ACTIVE is de perfecte oplossing om jouw dakramen te openen met afstandsbediening. Met een druk op de knop gaan je dakramen open en dicht. Het is zelfs mogelijk om dat proces geheel automatisch te laten verlopen met dit intelligente bedieningssysteem.

Geen vergunning nodig voor nieuw dakraam

Tenzij je in een monumentaal pand woont, heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van nieuwe dakramen. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat het oude dakraam eruit gaat. Als je trouwens toch bezig bent, waarom niet meteen een veel groter dakraam plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld met onze 2in1 of 3in1 oplossing, waarbij je meerdere ramen in één kozijn hebt. Of kies voor meerdere dakramen op verschillende plekken, bijvoorbeeld aan de voor- en achterzijde. Zo profiteer je zowel van veel daglicht als een uitstekende ventilatie.

"Je dakraam vervangen is een goede manier om je woning duurzamer te maken en een frisse, heldere uitstralingen te geven. En dat gaat makkelijker dan je denkt."

Voeg accessoires toe

Een dakraam is pas compleet met de juiste accessoires. Welke je gebruikt, verschilt per kamer. Voor de slaapkamer zoek je naar een rolgordijn of rolluik dat je kamer volledig verduistert. Buitenzonweringen zijn dan weer erg handig als je de zon buiten wilt houden op warme dagen. Ook als je de intensiteit van het buitenlicht wat wil temperen, heeft VELUX de juiste oplossing in huis.

Wat kost het vervangen van je dakraam?

De kosten voor het vervangen van je VELUX dakraam hangen af van je wensen. Heeft je nieuwe dakraam dezelfde afmeting als je oude dakraam, dan is dat goedkoper dan wanneer je kiest voor meer of grotere dakramen. In dat geval betaal je ca. € 1.200,-* voor het vervangen van je dakraam. Dit is exclusief de kosten voor het nieuwe dakraam.

*Prijs is indicatief. Op basis van het vervangen van een GGL SK06 2070

Aan de slag

Vind een gecertificeerde Montagepartner voor het plaatsen van een nieuw dakraam of het vervangen van je VELUX dakraam. Meestal klaren zij deze klus in slechts 4 uur. Wil je grotere dakramen of meerdere dakramen, dan trekken zij daar meestal een dag of twee voor uit. Laten we eens kijken naar de stappen die voorafgaan aan de montage:

  • Controleer of er voldoende daglicht binnenvalt in de ruimte.
  • Win advies in bij adviesafdeling of bezoek onze showroom voor het vinden van de juiste daglichtoplossing.
  • Overweeg smart oplossingen zoals ACTIVE om je daklichtoplossing te verrijken.
  • Zoek uit of er vergunningen nodig zijn voor het plaatsen van jouw nieuwe dakraam.
  • 'Overweeg buitenzonwering en andere raamdecoratie om het plaatje compleet te maken.
  • Vind gemakkelijk een gecertificeerde Montagepartner van VELUX via de website.

Gerelateerde artikelen

10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen
Woman standing by the roof window and holding a top handle
Hoe kan je de luchtkwaliteit in je woning verbeteren
Sinds covid-19 zijn we ons er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk de luchtkwaliteit in je woning is. Onze huiskamers konden zich razendsnel vullen met rondvliegende aerosolen mocht iemand onverhoopt niezen of hoesten. We ademen continu lucht in, tot wel tienduizend liter per dag. Nu zit er van alles in de lucht: stofdeeltjes bijvoorbeeld of vluchtige organische stoffen uit onder andere schoonmaakmiddelen en plastic producten. Die stoffen kunnen allergieën of een aandoening als astma veroorzaken. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de woning meten en verbeteren? We leggen het je graag uit.
Het volledige artikel lezen
A part of facade of modern house.
Energie besparen in je woning
Groen is het magische woord vandaag de dag. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen, in een duurzame auto rijden en duurzame producten kopen. Daarnaast staat ook energie besparen hoog op het prioriteitenlijstje. Dat merk je in de eerste plaats in je eigen portemonnee, maar je helpt ook mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hoe maak jij je woning zo energie-efficiënt mogelijk? Energie-efficiënt betekent simpel gezegd dat je meer resultaat behaalt met dezelfde middelen. In je woning betekent dit dat je hetzelfde comfort hebt en dus niet in de kou hoeft te zitten, maar dit bereikt met minder energieverbruik. Energie besparen en het verduurzamen van je woning is mogelijk door energiebesparende maatregelen toe te passen en met behulp van technische oplossingen die energiezuinig zijn, zoals de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen
Family standing by the open roof window enjoying daylight and fresh air
Wat moet je doen om in een gezonde woning te wonen?
Wist je dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen doorbrengen? Daarom is de luchtkwaliteit binnen van groot belang als je in een gezonde woning wilt wonen. Welke maatregelen moet je nemen voor een gezonde omgeving? Lees hier alles wat je moet weten over een gezonde woning.
Het volledige artikel lezen
An installer making measurements on the roof.
De 8 stappen die je moet doorlopen bij het plaatsen van een dakraam
Veel mensen zien de voordelen van een dakraam in, maar ze vinden het tegelijkertijd spannend om daadwerkelijk een dakraam te laten plaatsen. Hoe weet je bijvoorbeeld of het dakraam wel goed wordt geplaatst? Hoe weet je welk dakraam nu het beste past bij jouw woning? Dit zijn veelvoorkomende angsten, maar gelukkig zijn ze niet gegrond. VELUX adviseert je namelijk graag bij in het kiezen van de beste dakramen voor jouw ruimtes.
Het volledige artikel lezen

Gerelateerde verhalen