Het is tijd voor een nieuw VELUX dakraam

Man installing a roof window
Het moment is gekomen om je oude VELUX dakraam te vervangen voor een beter exemplaar waardoor je veel meer daglicht in je woning krijgt, warmte binnenhoudt en de kou buiten. Waar moet je allemaal op letten als je je huidige dakramen wilt vervangen? Lees hier hoe je optimaal profiteert van een redelijk simpele verbouwing en je kamer(s) verandert in een oase van daglicht.

Heb je voldoende daglicht in je woning?

Bekijk eerst eens hoeveel daglicht er momenteel je woning binnenkomt en of er te donkere plekken in je woning zijn. Komt de hoeveelheid beglazing overeen met 15 tot 20 procent van de oppervlakte van de vloer? Dit percentage wordt vaak gebruikt als een minimale hoeveelheid om voldoende daglicht in je woning te garanderen. Voor meer specifiek advies over deze percentages kan je contact opnemen met onze adviseurs van VELUX Advisory.

Hoe goed isoleert je oude dakraam?

Een andere reden om nu echt werk te maken van het vervangen van je dakraam is het feit of deze wel voldoende isoleert. De kwaliteit van dakramen is de afgelopen decennia sterk verbeterd. VELUX dakramen blinken uit als het gaat om het isoleren. Ze houden de kou buiten en warmte binnen.

Key takeaways
  • Het is tijd voor een nieuwAls je oude dakraam lekt, te veel kou doorlaat of warme lucht laat verdwijnen is het tijd om je dakraam te vervangen.
  • Kies voor meer of grotere dakramen om optimaal te profiteren van het daglicht.
  • Het vervangen van een dakraam kan al in 4 uur tijd, voor een uitbreiding moet je rekenen op 1 of 2 dagen.VELUX dakraam

Al eens gedacht aan een dakraam met afstandsbediening?

Jazeker, VELUX ACTIVE is de perfecte oplossing om jouw dakramen te openen met afstandsbediening. Met een druk op de knop gaan je dakramen open en dicht. Het is zelfs mogelijk om dat proces geheel automatisch te laten verlopen met dit intelligente bedieningssysteem.

Geen vergunning nodig voor nieuw dakraam

Tenzij je in een monumentaal pand woont, heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van nieuwe dakramen. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat het oude dakraam eruit gaat. Als je trouwens toch bezig bent, waarom niet meteen een veel groter dakraam plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld met onze 2in1 of 3in1 oplossing, waarbij je meerdere ramen in één kozijn hebt. Of kies voor meerdere dakramen op verschillende plekken, bijvoorbeeld aan de voor- en achterzijde. Zo profiteer je zowel van veel daglicht als een uitstekende ventilatie.

"Je dakraam vervangen is een goede manier om je woning duurzamer te maken en een frisse, heldere uitstralingen te geven. En dat gaat makkelijker dan je denkt."

Voeg accessoires toe

Een dakraam is pas compleet met de juiste accessoires. Welke je gebruikt, verschilt per kamer. Voor de slaapkamer zoek je naar een rolgordijn of rolluik dat je kamer volledig verduistert. Buitenzonweringen zijn dan weer erg handig als je de zon buiten wilt houden op warme dagen. Ook als je de intensiteit van het buitenlicht wat wil temperen, heeft VELUX de juiste oplossing in huis.

Wat kost het vervangen van je dakraam?

De kosten voor het vervangen van je VELUX dakraam hangen af van je wensen. Heeft je nieuwe dakraam dezelfde afmeting als je oude dakraam, dan is dat goedkoper dan wanneer je kiest voor meer of grotere dakramen. In dat geval betaal je ca. € 1.200,-* voor het vervangen van je dakraam. Dit is exclusief de kosten voor het nieuwe dakraam.

*Prijs is indicatief. Op basis van het vervangen van een GGL SK06 2070

Aan de slag

Vind een gecertificeerde Montagepartner voor het plaatsen van een nieuw dakraam of het vervangen van je VELUX dakraam. Meestal klaren zij deze klus in slechts 4 uur. Wil je grotere dakramen of meerdere dakramen, dan trekken zij daar meestal een dag of twee voor uit. Laten we eens kijken naar de stappen die voorafgaan aan de montage:

  • Controleer of er voldoende daglicht binnenvalt in de ruimte.
  • Win advies in bij adviesafdeling of bezoek onze showroom voor het vinden van de juiste daglichtoplossing.
  • Overweeg smart oplossingen zoals ACTIVE om je daklichtoplossing te verrijken.
  • Zoek uit of er vergunningen nodig zijn voor het plaatsen van jouw nieuwe dakraam.
  • 'Overweeg buitenzonwering en andere raamdecoratie om het plaatje compleet te maken.
  • Vind gemakkelijk een gecertificeerde Montagepartner van VELUX via de website.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde verhalen