VELUX dakraam vervangen: kosten beheren met een budgetplan

Veel woningeigenaren zien de voordelen van een dakraam in. Ze weten dat een dakraam voor extra daglicht zorgt en dat dit goed voor de gezondheid is. Ook weten ze dat een dakraam bijdraagt aan een prachtig interieur. Toch zijn veel woningeigenaren enigszins terughoudend om daadwerkelijk aan het project te beginnen. Ze zijn namelijk bang dat het dakraam vervangen hoge kosten met zich meebrengt. Gelukkig hoeven de kosten voor het vervangen van een dakraam helemaal niet zo hoog te zijn wanneer je slim met het geld omgaat. Het is dan wel belangrijk om vooraf een budget op te stellen.
Key takeaways
  • Het is raadzaam om verouderde dakramen te vervangen.
  • Woningeigenaren zijn doorgaans huiverig en terughoudend vanwege de verwachte kosten van een dakraam vervangen.
  • Laat een dakraam altijd vervangen voor een ervaren vakman, want dat geeft een veilig en rustgevend gevoel.

Dakraam vervangen: welke kosten spelen een rol?

De kosten van een dakraam vervangen zijn afhankelijk van verschillende factoren. In de eerste plaats speelt het type dakraam een belangrijke rol. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de soort interieurafwerking en het soort beglazing. Ook moet je rekening houden met de afmetingen van het dakraam. Doorgaans geldt dat hoe groter het dakraam is, hoe meer je moet betalen. Ook de arbeidskosten spelen een belangrijke rol. Is de plek gemakkelijk te bereiken door de Montagepartner of juist niet?

Dakramen kunnen op verschillende manieren bediend worden. In de eerste plaats heb je handbediende dakramen, maar je kunt ook voor elektrische dakramen gaan. Hierin kan je kiezen voor een variant op zonne-energie of op netstroom. Uiteraard brengen elektrische dakramen wel een ander kostenplaatje met zich mee ten opzichte van handbediende dakramen.

Ook bij de afwerking van een dakraam heb je verschillende mogelijkheden. Laat je het werk volledig over aan professionals of verf je zelf nog een beetje bij? Dat beïnvloedt namelijk het totale kostenplaatje.

Verschillende vervangingsmogelijkheden

De kosten om een dakraam te vervangen zijn ook afhankelijk van het type vervanging. Laat je het dakraam 1-op-1 vervangen? Dan ben je daar gemiddeld € 1150,- aan kwijt. Meestal is binnen 4 uur de klus geklaard.

Soms is het lastiger om een dakraam te vervangen. Bovendien heeft iedereen andere wensen en misschien zoek je nog iets extra’s. Het laten plaatsen van het dakraam is dan iets duurder.

De prijskaartjes van verschillende dakramen

De kosten voor het vervangen van je dakraam zijn ook afhankelijk van het soort dakraam. Besluit je om een elektrisch VELUX 2in1 dakraam met uitzettuimelvenster te laten plaatsen? Dan investeer je iets meer in vergelijking met een enkel handbediend dakraam. Het is echter goed om te onthouden dat zo'n investering wel de waarde van je woning verhoogd én je eigen leven vanaf dag 1 verrijkt.

Overigens moet je niet alleen naar de korte termijn kijken, maar ook naar de lange termijn. Aanvankelijk is het plaatsen van een dakraam een flinke investering, maar je gaat ook besparen op de energiekosten. Bovendien zorgt een dakraam voor natuurlijke ventilatie en daarmee voor een fris binnenklimaat.

Hoe je kosten kunt besparen

Nieuwe dakramen dragen bij aan een energiezuinige woning. Dit wordt momenteel gestimuleerd door de overheid. Kijk daarom goed of je in aanmerking kunt komen voor een subsidie als je voor beter isolerende dakramen gaat

Gerelateerde artikelen

Het is tijd voor een nieuw VELUX dakraam
Het moment is gekomen om je oude VELUX dakraam te vervangen voor een beter exemplaar waardoor je veel meer daglicht in je woning krijgt, warmte binnenhoudt en de kou buiten. Waar moet je allemaal op letten als je je huidige dakramen wilt vervangen? Lees hier hoe je optimaal profiteert van een redelijk simpele verbouwing en je kamer(s) verandert in een oase van daglicht.
Het volledige artikel lezen
Haal het maximale uit het vervangen van je dakramen
Het vervangen van een dakraam wordt door veel mensen als een saaie en uiterst noodzakelijke verbouwing gezien. Er wordt daardoor vaak gekozen voor vervanging door een vergelijkbaar dakraam met dezelfde grootte. Dit is zonde! Dakramen hebben juist de kracht om een kamer volledig te transformeren zodat je deze in een compleet ander licht ziet. Mis deze gouden kans dus niet en haal het uiterste uit je verbouwing.
Het volledige artikel lezen
Ervaar de voordelen van meer daglicht met een nieuw dakraam
Ben je van plan om je dakraam te vervangen? De meeste mensen gaan dan voor een nieuw model met dezelfde omvang. In deze tijd zijn er veel geavanceerde dakramen op de markt. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ze dragen ook bij aan een krachtig interieur. De verschillende modellen blazen allemaal nieuw leven in je ruimte. Maar hoe vind je een dakraam dat bij je ruimte en je persoonlijke wensen past?
Het volledige artikel lezen
Waarom het verstandig is om je dakraam te vervangen
Heb je bepaalde ruimtes voorzien van een dakraam? Dan heb je ongetwijfeld al de vele voordelen van een dakraam ervaren. Toch is het verstandig om je dakraam om de zoveel tijd te vervangen.
Het volledige artikel lezen
Daglicht meenemen in de architectuur van je woning
Daglicht in je woning halen, is van cruciaal belang. Architecten spelen daar dan ook graag op in en gebruiken het meestal als uitgangspunt bij het ontwerpen van woningen en kantoorgebouwen. Een goed voorbeeld van hoe ontwerp, het behoud van originele elementen van de constructie en een overvloed aan daglicht samenkomen. Dankzij de lichtinval in je woning houd je contact met de natuur. Je volgt het ritme waarin de zon ‘s morgens op komt en ‘s avonds weer ondergaat. Dat is precies zoals het ooit was bedoeld. Ons hele wezen en dus ook ons slaap- en waakritme is namelijk ingesteld op deze natuurlijke cyclus van licht en donker. Overdag ben je erbij gebaat om zoveel mogelijk daglicht in je woning te halen. Hoewel je binnen zit, krijg je op die manier toch ook voldoende van buiten mee. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen met de dakramen van VELUX.
Het volledige artikel lezen