Kosten voor het monteren van een dakraam

Woman working with a laptop sitting by the table in the home office
Wil je jouw woning van een upgrade voorzien en overweeg je dakramen te plaatsen om optimaal van daglicht te kunnen genieten? Dat is eenvoudiger en goedkoper dan je misschien denkt. Maak wel van tevoren een slimme kostenplanning en leg wat budget opzij. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Met welke kosten je rekening moet houden bij het monteren van een dakraam vertellen wij je hier uitgebreid. Je zult zien, het valt allemaal super mee, ook de montagetijd!

Kosten van een dakraam: waar houd je rekening mee?

De prijs van een dakraammontage hangt af van een aantal factoren. Kan jij wel wat extra daglicht in jouw woning gebruiken en wil je daarvoor een slim budget opstellen, houd dan rekening met de volgende overwegingen:

  • Type dakraam, kozijn, en soort glas bepalen mede de prijs.
  • Formaat van je dakraam en hoeveel dakramen je in totaal wilt aanbrengen.
  • Wat voor dak je hebt en hoe makkelijk een VELUX Montagepartner hier bij kan komen.
  • Hoe wil je je dakramen bedienen – handbediend of elektrisch?
  • Hoe wil je de dakraammontage afwerken?
  • Laat je de afwerking aan de aannemer over of doe je dit liever zelf om de prijs te drukken?
Key takeaways
  • Plan je een woningrenovatie, denk dan ook na over het type, de grootte en het aantal dakramen in de ruimte. Overweeg bovendien de opties voor een slimme woning.
  • Met dakramen kun je veel energie besparen. Kies bijvoorbeeld een VELUX dakraam met 3-laagse beglazing, dan hou je de kou buiten.
  • Voldoende daglicht in huis betekent dat het glasoppervlak in de ruimte gelijkstaat aan minstens 20 procent van het vloeroppervlak.

Jouw wensen bepalen de prijs

De kosten voor de montage van een dakraam liggen niet vast, maar hangen af van het daktype van je woning en welke van onze producten je wilt laten monteren. Kies je voor een standaard tuimelvenster, dan betaal je enkele honderden euro’s. Wil je het wat grootser aanpakken en laat je een balkonvenster monteren, dan zit je rond een prijs tussen 3.500 en 4.000 euro. Voor die prijs profiteer je van een eigen inpandig balkon. Bedenk ook of je een handmatig bediening wenst of liever VELUX ACTIVE automatisch de dakramen laat bedienen aan de hand van sensoren. Let wel op: de prijzen gelden alleen voor het product. Laat je het plaatsen van een dakraam liever over aan een Montagepartner, dan komen er nog montagekosten bij.

Als je het aan ons vraagt, is daglicht in huis brengen onbetaalbaar. Dit is nou zo’n investering die zich dubbel en dwars uitbetaalt in extra wooncomfort.

Om de montagetijd hoef je het overigens niet te laten. Genieten van meer daglicht in huis met een dakraam is al binnen 4 uur gepiept. Complexere projecten duren meestal iets langer, maar nooit meer dan één of twee dagen.

"Til je wooncomfort naar het volgende niveau en haal daglicht in huis. Een dakraam monteren: tijdrovend en duur? Nee hoor, de prijs en montagetijd vallen reuze mee. Met een beetje goede planning geniet jij binnen van mum van tijd van daglicht in jouw ruimtes."

Dakramen transformeren de ruimte

Dakramen verbeteren niet alleen hoeveel daglicht je woning binnenvalt, maar ook de ventilatie in huis. Door bijpassende raamdecoratie te kiezen, houd je de zonnestralen buiten wanneer het iets te fel wordt in de kamer.

En wist je dat je met een dakraam ook energie kunt besparen? Kies voor 3-laagse beglazing en geniet van een aangenaam binnenklimaat door in de winter de koude en in de zomer de hitte buiten te houden.

Dakramen: een slimme investering

Hoeveel vierkante meter woonruimte heb jij tot jouw beschikking? Bereken daarvan 20 procent en je weet hoeveel dakramen je nodig hebt voor een optimaal wooncomfort. Dankzij het hellend vlak komt door een dakraam twee keer zoveel daglicht binnen als bij een regulier raam in de gevel. Dat is zeker de moeite waard, als je het ons vraagt.

Sta je te trappelen om met je woningproject te beginnen? Neem nu contact op met een gecertificeerd Montagepartners en laat je inspireren door de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen