Hoe kun je jouw kleine slaapkamer groter laten lijken?

Bedroom with two Cabrio roof windows
De slaapkamer is zonder twijfel een van de belangrijkste kamers in woning. Het is de plek waar we slapen, relaxen en voor kinderen en jongeren is het ook de plek waar zij zich graag even terugtrekken om bijvoorbeeld naar muziek luisteren of een film te kijken. Een kleine slaapkamer inrichten is geen makkelijke opgave. Voordat je het weet, staat de kamer veel te vol met spullen. En dat moet je nou net niet hebben: je hebt juist ruimte nodig om goed te kunnen ontspannen. Wat zou je kunnen doen om een kleine slaapkamer groter te laten lijken?

Waarom een kleine slaapkamer geen probleem hoeft te zijn

Als je een kleine slaapkamer hebt, wil dat nog niet zeggen dat het onmogelijk is om het maximale uit die beperkte ruimte te halen. Je moet gewoon creatief zijn. In dit artikel geven we je kleine slaapkamer inspiratie door middel van een aantal eenvoudige tips om je slaapkamer zo in te richten dat deze groter lijkt.

Voeg meer daglicht toe aan je slaapkamer

Daglicht zorgt voor magie. Je slaapkamer lijkt veel groter wanneer er voldoende daglicht naar binnen schijnt. VELUX dakramen voorzien je slaapkamer van een unieke lichtinval die van boven naar beneden schijnt, Dat geeft jouw slaapkamer een geheel nieuwe dimensie. Omdat je tijdens het slapen geen daglicht in je kamer wilt, gebruik je verduisterende rolgordijnen die jouw kamer helemaal donker maken. Hoe mooi is het om vervolgens wakker te worden onder je dakraam, je rolgordijn te openen en direct naar de lucht te staren.

Key takeaways
  • Kleine slaapkamers kun je zo inrichten dat ze groter lijken. Dat is mogelijk met behulp van spiegels, ruimtebesparende meubels, zachte kleuren op de muur, verticale accenten en meer daglicht.
  • Dakramen zorgen voor meer daglicht in een kleine slaapkamer. Hierdoor lijkt de ruimte groter.
  • Met VELUX dakramen verbeter je de luchtkwaliteit dankzij de mogelijkheid voor een goede ventilatie.

Versterk het ruimtelijke effect met spiegels

Spiegels geven je de illusie van meer ruimte. Daar kan je dus in een kleine slaapkamer optimaal gebruik van maken. Hang een paar spiegels aan de wand. Het liefst op een plek waar ze zo veel mogelijk daglicht reflecteren. Zie je ook de wolkenlucht terug in je spiegels, dan heb je buiten bijna letterlijk binnen gehaald en je kleine kamer een stuk groter gemaakt.

“Daglicht zorgt voor magie. Je slaapkamer lijkt veel groter wanneer er voldoende daglicht naar binnen schijnt. De unieke lichtinval geeft je kamer een geheel nieuwe dimensie.”

Gebruik natuurlijke kleuren op de muren

Als je een ruimte wilt die rust uitstraalt, ben je gebaat bij kalmerende kleuren op de muur.  Lichte, aardse kleuren geven je een gevoel van warmte. In combinatie met daglicht creëer je een aangename, rustgevende sfeer. Heeft je woning een zadeldak? Kies voor behang met verticale strepen of patronen op de wanden om het plafond visueel te verhogen.

Leg accenten aan

Je creëert hoogte door gordijnen op te hangen die zich uitstrekken van het plafond tot de vloer. Erg kleine ruimtes maak je een stuk interessanter door met daglicht een muur naar keuze te verlichten en daar een bijzonder voorwerp neer te zetten.

Slaapkamer inrichten met ruimtebesparende meubels

Je kunt de fysieke ruimte maar één keer gebruiken, dus is het wel zo slim om meubels te hebben die ruimte besparen. Dat begint al bij je bed. Denk bijvoorbeeld aan een bed dat beschikt over een opbergruimte waar je allerlei spullen in kwijt kunt. Heb je veel boeken? Er zijn bedden te koop waarmee je in feite boven je eigen bibliotheek slaapt. Ook met een tafel of bureau dat je tegen de wand aan kunt klappen, bespaar je ruimte.

Creëer een natuurlijke uitstraling

Maak je kleine slaapkamer nog aangenamer door natuurlijke materialen als steen, hout en jute te gebruiken. Complementeer het geheel met een paar planten voor een rustige uitstraling. Bekijk deze slaapkamers die radicaal zijn veranderd dankzij meer daglicht.

Gerelateerde artikelen