Stel je slaapkamer eens voor met daglicht vanaf boven

Twee mannen die een VELUX dakvenster installeren, waardoor het natuurlijke licht in de kamer wordt verbeterd.
De slaapkamer is bij uitstek de plek in je woning waar we ons weer opladen voor de volgende dag. Een goede nachtrust is vitaal. Zonder slaap kunnen we niet functioneren. Niet iedereen lukt het om iedere nacht goed te slapen. Daarom is het zo belangrijk om een aangename plek in je woning te hebben waar je beschikt over de ideale omstandigheden om helemaal tot rust te komen. Wist je dat daglicht een belangrijke invloed heeft op ons slaap- en waakritme? Door meer daglicht naar je slaapkamer te halen, slaap je 's nachts beter.

Beter slapen dankzij meer daglicht

Daglicht is van invloed op onze biologische klok. Daglicht zorgt ervoor dat ons lichaam de stof melatonine aanmaakt. Deze stof geeft je hersens een seintje wanneer het tijd is om te gaan slapen. Het volgt hierbij het natuurlijke ritme van licht en donker. Door voldoende daglicht te consumeren, activeer je het natuurlijk slaap- en waakritme en loopt je biologische klok altijd op tijd.

Dakraam waarborgt je privacy

Terwijl je optimaal profiteert van het daglicht in je slaapkamer lever je niets in op je privacy. Je hebt wél veel nauwer contact met de natuur. Je wordt wakker onder een blauwe hemel of een mooie wolkenlucht. Ga je slapen, dan verduister je jouw dakraam eenvoudig met rolgordijnen of rolluiken.

Je slaapt beter

Je hebt meer controle over het daglicht, dus je slaapt beter. Wat ook essentieel is voor een goede nachtrust is ventilatie. Ventilatie is de sleutel naar een gezond binnenklimaat. Frisse lucht versterkt je immuunsysteem en helpt je hersens beter te functioneren. Je wordt er ook nog eens blijer van. Met een dakraam breng je veel frisse lucht naar binnen. Heb je aan beide zijden dakramen, dan kun je je bovenverdieping uitstekend luchten.

Key takeaways
  • Door een dakraam toe te voegen aan je slaapkamer verbeter je de luchtkwaliteit en breng je meer daglicht naar binnen, waardoor je beter slaapt.
  • Afhankelijk hoe groot je slaapkamer is, kies je voor een 2in1 of 3in1 oplossing voor meer daglicht.
  • Slaap slim met VELUX ACTIVE with NETATMO. Blijf automatisch op de hoogte van de luchtkwaliteit, de vochtigheidsgraad en de temperatuur in woning en laat je dakramen automatisch openen en sluiten.

Kies het dakraam dat bij je past

Dakramen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze zorgen voor een indrukwekkende verandering van je slaapkamer. Je hebt de keuze uit een 2in1 of 3in1 dakraam. Een enkel dakraam geeft een kleine slaapkamer al een heel andere uitstraling. Ook bij een kleine slaapkamer vanaf 10m2 adviseren wij een 2in1 dakraam. Door de inval van daglicht voelt de ruimte gelijk een stuk groter aan.

Met een 2in1 dakraam heb je zowel een tuimelvenster als een vast raam. Dat garandeert veel daglicht en prachtige panoramische vergezichten vanuit je slaapkamer.

Het 3in1 dakraam is  geschikt voor slaapkamers vanaf 15m2. Twee van de drie ramen kun je openzetten, waardoor er een flinke dosis frisse lucht naar binnenkomt. Je slaapkamer verandert in een prachtig verlichte ruimte.

Dit type dakramen is ook verkrijgbaar als elektrische variant. Dat is vooral handig wanneer de dakramen hoog in het dak zitten en je er moeilijk bij kunt. Je bedient de dakramen eenvoudig met een schakelaar aan de wand of via je smartphone als je VELUX App Control toevoegt.

"Wist je dat daglicht een belangrijke invloed heeft op ons slaap- en waakritme? Door meer daglicht naar je slaapkamer te halen, slaap je 's nachts beter."

Heerlijk slapen met verduisterend plisségordijn

Een plisségordijn zorgt voor zowel verduistering als isolatie. Ideaal dus voor een goede nachtrust en het besparen van energie. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en ook te bestellen in een elektrische uitvoering met afstandsbediening.

Voor een compleet donkere en koele slaapkamer kies je voor verduisterende buitenzonwering. Voor een optimale nachtrust zonder zoemende muggen is een VELUX insectenhor precies wat je nodig hebt. Je combineert ze eenvoudig met onze raamdecoratie en warmtewerende producten.

Slim slapen met VELUX ACTIVE with NETATMO

Blijf automatisch op de hoogte van de luchtkwaliteit, de vochtigheidsgraad en de temperatuur in woning en laat je dakramen automatisch openen en sluiten met deze slimme technologie. Uiteraard bepaal je ook zelf met een afstandsbediening wanneer je de dakramen opent en sluit. VELUX daglichtoplossingen bieden veel opties voor personalisering; zo krijg je altijd een product dat aansluit op jouw wensen.

Meer weten over de voordelen van daglicht in je slaapkamer of direct een persoonlijke offerte ontvangen. Er is altijd een VELUX Montagepartner bij jou in de buurt.

Gerelateerde artikelen

Minimalistische slaapkamer met natuurlijk licht van VELUX dakvensters, een gezellig bed en een bureau.
Hoe kun je je slaapkamer renoveren zodat je beter slaapt?
Slaap is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zonder slaap kunnen we niet functioneren. Volwassenen hebben minimaal 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig. Dit betekent dat we ongeveer een derde van onze tijd op aarde slapend door zouden moeten brengen. De slaapkamer is met andere woorden een belangrijke plek in een woning. Die moet dan ook wel zo ingericht zijn dat je er optimaal gebruik van kunt maken. Lig jij ‘s nachts wel eens wakker en lukt het je niet om in slaap te komen? Dan ben je niet de enige. Veel mensen kampen met slaapproblemen en gebruiken slaap hulpmiddelen als valeriaan of kamillethee. Anderen zoeken het in slaapmeditatie: een natuurlijk manier om jezelf in slaap te sussen en je diepe slaap te verbeteren. Zo zijn er allerlei beter slaap tips in omloop. Wij willen een belangrijke tip letterlijk uitlichten: de rustgevende werking van daglicht in je slaapkamer.
Het volledige artikel lezen
Gezellige slaapkamer met natuurlijk licht van VELUX dakvenster, warme decoratie en uitzicht op groen.
Stap voor stap de slaapkamer renoveren
We brengen heel wat tijd door in de slaapkamer. We worden er wakker en trekken ons er aan het eind van de dag weer terug om te gaan slapen. De slaapkamer is dan ook een van de belangrijkste kamers in je woning. Ga je binnenkort je slaapkamer opknappen? Dan ben je gebaat bij een goede voorbereiding. Wij geven je graag wat tips voor het opknappen van je slaapkamer zodat je precies weet waar je allemaal op moet letten. Om tot het beste resultaat te komen, raden we je aan om een stappenplan te volgen. Op die manier houd je het overzicht en volg je op een geordende manier het renovatie proces naar de slaapkamer van je dromen.
Het volledige artikel lezen
Minimalistische zolder slaapkamer met VELUX dakvensters en moderne inrichting.
Hoe kun je jouw kleine slaapkamer groter laten lijken?
De slaapkamer is zonder twijfel een van de belangrijkste kamers in woning. Het is de plek waar we slapen, relaxen en voor kinderen en jongeren is het ook de plek waar zij zich graag even terugtrekken om bijvoorbeeld naar muziek luisteren of een film te kijken. Een kleine slaapkamer inrichten is geen makkelijke opgave. Voordat je het weet, staat de kamer veel te vol met spullen. En dat moet je nou net niet hebben: je hebt juist ruimte nodig om goed te kunnen ontspannen. Wat zou je kunnen doen om een kleine slaapkamer groter te laten lijken?
Het volledige artikel lezen
Zolder slaapkamer met houten balken en VELUX dakvenster, ingericht met kledingrek en bankje.
Waarom dakramen plaatsen?
Er zijn heel wat redenen waarom een dakraam plaatsen een goed idee is. Meer daglicht in je woning brengt namelijk heel wat positieve effecten met zich mee. Je verandert iedere ruimte in je woning in een oase van daglicht met behulp van een dakraam. Misschien denk je dat een dakraam plaatsen een ingewikkelde klus is en dat je maanden zoet bent. Niet waar. Het is een relatief eenvoudige ingreep en de voordelen zijn talrijk. Wil je een dakraam laten plaatsen? Twijfel niet langer en profiteer direct van meer daglicht in je woning.
Het volledige artikel lezen
Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
10 redenen waarom daglicht zo belangrijk is
Ieder mens heeft daglicht nodig. Dat is zowel belangrijk voor ons lichaam als onze geest. Onderzoeken wijzen uit dat we gemiddeld zo'n 90 procent van de tijd binnen zitten. Thuis, maar ook op kantoor, in het openbaar vervoer, de winkel, et cetera. Niet iedere werkplek is gezegend met voldoende daglicht. Op veel openbare plekken, maar ook op je werkplek, heb je weinig tot geen invloed op de hoeveelheid daglicht. In je eigen woning gelukkig wel. Met VELUX dakramen ziet jouw bestaan er ineens een stuk lichter uit. We geven je 10 redenen waarom daglicht in je woning zo belangrijk is.
Het volledige artikel lezen