Creëer je ideale leefomgeving met daglicht

-Zou jij maar wat graag een leefomgeving willen ontwerpen waar ieder lid van het gezin zich helemaal op zijn gemak voelt? Een comfortabele plek die straalt en waar je baadt in een zee van daglicht en ruimte? Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Kijk gewoon eens naar boven naar de lucht. Gaat er al een lichtje op? Stel je eens voor hoe jouw woning eruit zou zien als je gebruikmaakt van daglicht dat van bovenaf je woning in schijnt. Daglicht zorgt voor een radicale transformatie en verbetering van je leefomgeving. Ben je van plan om je woning te gaan opknappen of te vergroten met een aanbouw? Dan moet je zeker overwegen om daarbij optimaal te profiteren van het daglicht. Meer weten? Lees gerust verder.
Key takeaways
  • Extra daglicht creëren door een daklichten te plaatsen, is een uitstekende optie als je niet genoeg daglicht in je woonkamer hebt.
  • Daglicht dat via een daklicht binnenkomt, schijnt verder je woning in. Dat geeft een ruimtelijk gevoel. Het verandert je woonkamer in een natuurlijk verlichte, goed geventileerde ruimte.
  • Regel zelf de hoeveelheid daglicht en warmte in je kamer met de juiste accessoires

Krijg jij genoeg daglicht binnen in je woonkamer?

Voldoende daglicht is van essentieel belang voor een gezonde leefomgeving. Verschillende studies wijzen uit dat daglicht je stemming verbetert, je beter slaapt en minder snel last hebt van vermoeide ogen. Als je het gevoel hebt dat je huidige ramen te weinig daglicht naar binnen laten, dan is een of meer daklichten plaatsen (bijvoorbeeld in een uitbouw) een slimme oplossing.

Wat zijn de voordelen van daklichten voor de woonkamer?

Zolang we ervan uitgaan dat jouw woonkamer in contact staat met het dak van je woning of van een uitbouw leveren daklichten of eventueel ook dakramen allerlei voordelen op:

  • Daglicht dat via een daklicht binnenkomt, schijnt verder je woning in. Dat geeft een ruimtelijk gevoel. Het verandert je woonkamer in een natuurlijk verlichte, goed geventileerde ruimte.
  • Meer daglicht in je woning betekent dat je minder lampen nodig hebt en het licht ook langer kunt uitlaten. Die bezuiniging op elektriciteit kun je alvast van je energierekening aftrekken.
  • Je interieur komt veel beter tot zijn recht. Zie je het al voor je hoe de zonsopkomst of zonsondergang jouw woonkamer alle tinten rood en oranje laat zien?

Welke oplossing voor meer daglicht is het meest geschikt voor jouw leefomgeving?

Heb je een plat dak? Dan is een daklicht van VELUX ideaal. Een ware revolutie in daglichtoplossingen voor een plat dak is ons daklicht met gebogen glas. De gebogen vorm voert regenwater eenvoudig af, dus is een daklicht in te bouwen op 0 graden. Dankzij een smal frame en extra grote maten komt bovendien zo veel mogelijk daglicht binnen. Tot slot zien de daklichten er ook van buitenaf prachtig uit.

Een 3in1 dakraam, de naam zegt het al, geeft je drie ramen in één kozijn. Twee kun je openen, de ander is een vast raam. Je kunt je voorstellen dat zo'n dakraam een ware lichtshow veroorzaakt waar je helemaal blij van wordt. Je ontvangt dan ook bijna 300% meer daglicht dan bij een enkel dakraam. Tel daar het panoramische uitzicht bij op en je hebt heel veel waar voor je geld.

Regel zelf de hoeveelheid licht en warmte in je kamer

Natuurlijk zijn er ook momenten op de dag waarin je even wat minder of helemaal geen licht wilt hebben in de woonkamer. Licht en donker regel je eenvoudig met:

  • Een verduisterend plisségordijn. Deze gordijnen die zowel verduisterend als isolerend zijn, zijn uitstekend te gebruiken in de woon- en slaapkamer.
  • Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn heel handig in de woonkamer. Niet alleen kun je het zonlicht temperen, ze bieden je ook privacy. Let op: rolgordijnen zijn alleen te gebruiken voor dakramen.
  • Buitenzonweringen zijn een ideaal product voor dakramen en daklichten om warmte buiten te houden. Met verduisterende buitenzonwering voor dakramen creëer je zowel een donkere als koele kamer.

VELUX ACTIVE with NETATMO

Dit is het neusje van de zalm op het gebied van intelligenten bedieningssystemen. Het werkt met alle elektrische producten van VELUX en maakt het bedienen van je rolgordijnen en dakramen een fluitje van een cent.

Onze gecertificeerde Montagepartners geven je een vrijblijvende offerte voor jouw bouwproject en helpen je bij de montage van onze daglichtoplossingen.

Gerelateerde artikelen

Creëer de perfecte woonkamer
De woonkamer is het fundament van je woning. Dit is de plaats waar echt wordt geleefd. Het is de plek waar je gezellig met je partner een film kijkt. Ook is het de plek waar je een goed boek leest of spelletjes met je kinderen speelt. Hoe mooier de woonkamer en inrichting eruitzien, hoe meer plezier je in de woonkamer beleeft. Maar waar moet je bij het creëren van de perfecte woonkamer en inrichting dan precies rekening mee houden? Hoe zorg je ervoor dat de woonkamer een aangename plaats is voor de bewoners en voor bezoekers? Daar lees je in dit artikel meer over.
Het volledige artikel lezen
Je woonkamer verbouwen
De woonkamer is de meest levendige plek in de woning. Het is de plaats waar je heerlijk ontspant na een lange werkdag. Daarom is het belangrijk dat de woonkamer een aangename plek is. Ben je van plan om binnenkort je woonkamer te verbouwen? Dan wil je met verschillende zaken rekening houden. We leggen je in verschillende stappen uit hoe een geslaagde woonkamerrenovatie eruitziet.
Het volledige artikel lezen
Hoe creëer je een gezonde woonomgeving?
Het is belangrijk om de ruimtes in je woonomgeving gezond te houden. Dit doe je onder andere met dakramen. Een dakraam brengt namelijk daglicht in je woning. Dit draagt bij aan een prettige woonervaring en geeft je gezondheid een boost. Ook zorgt een dakraam voor een betere ventilatie. Naast deze twee belangrijke voordelen is het ook om andere redenen verstandig om voor VELUX dakramen te gaan.
Het volledige artikel lezen
Je woning verbeteren. Niet langer wonen… léven
Als de pandemie ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat een woning meer is dan alleen een plek om te wonen. Het bleek, weliswaar noodgedwongen, dat je er ook kunt werken, lessen volgen en nog veel meer activiteiten kunt uitvoeren die je daarvoor buiten de deur deed. Menigeen zat thuis aan de keukentafel virtueel te vergaderen en hoefde daar ‘s morgens niet eerst voor in de file te staan. Je kon ook zaken doen met bedrijven overzee zonder dat je daarvoor in het vliegtuig hoefde te stappen. Het milieu was nog nooit zo blij als tijdens de pandemie. De lucht was al decennia lang niet zo schoon geweest. Binnenshuis was het echter niet altijd een pretje. Wij mensen leken nauwelijks voorbereid op een gedwongen verblijf in huis. Het was voor velen al gauw duidelijk dat er nog heel wat te verbeteren valt om optimaal gebruik te maken van een woning, maar vooral om optimaal te kunnen genieten thuis.
Het volledige artikel lezen
Creëer een creatief en productief stimulerende binnenruimte
Iedereen die de laatste jaren weleens thuis heeft gewerkt, weet het. Om goed te kunnen werken, heb je een inspirerende omgeving nodig die jouw creativiteit stimuleert. Een ruimte waar je je ook goed kunt concentreren. Dat is een belangrijke voorwaarde om je productiviteit te verhogen. Dit is niet alleen van toepassing op het werken binnenshuis. Ook op andere momenten is een stimulering van de creativiteit en productiviteit van belang. Nu is de woonsituatie voor iedereen weer anders. Waar de één een aparte kamer tot zijn beschikking heeft die volledig voor dit doel ingericht kan worden, moet de ander een plekje creëren in de woonkamer. Hoe creëer je een ideale plek in je woning waar je creativiteit en productiviteit getriggerd worden? Dit zijn onze tips om je productiviteit en creativiteit een boost te geven.
Het volledige artikel lezen