Creëer je ideale leefomgeving met daglicht

A cozy living room in the attic with 3in1 roof windows with blinds
Zou jij maar wat graag een leefomgeving willen ontwerpen waar ieder lid van het gezin zich helemaal op zijn gemak voelt? Een comfortabele plek die straalt en waar je baadt in een zee van daglicht en ruimte? Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Kijk gewoon eens naar boven naar de lucht. Gaat er al een lichtje op? Stel je eens voor hoe jouw woning eruit zou zien als je gebruikmaakt van daglicht dat van bovenaf je woning in schijnt. Daglicht zorgt voor een radicale transformatie en verbetering van je leefomgeving. Ben je van plan om je woning te gaan opknappen of te vergroten met een aanbouw? Dan moet je zeker overwegen om daarbij optimaal te profiteren van het daglicht. Meer weten? Lees gerust verder.

Krijg jij genoeg daglicht binnen in je woonkamer?

Voldoende daglicht is van essentieel belang voor een gezonde leefomgeving. Verschillende studies wijzen uit dat daglicht je stemming verbetert, je beter slaapt en minder snel last hebt van vermoeide ogen. Als je het gevoel hebt dat je huidige ramen te weinig daglicht naar binnen laten, dan is een of meer daklichten plaatsen (bijvoorbeeld in een uitbouw) een slimme oplossing.

Key takeaways
  • Extra daglicht creëren door een daklichten te plaatsen, is een uitstekende optie als je niet genoeg daglicht in je woonkamer hebt.
  • Daglicht dat via een daklicht binnenkomt, schijnt verder je woning in. Dat geeft een ruimtelijk gevoel. Het verandert je woonkamer in een natuurlijk verlichte, goed geventileerde ruimte.
  • Regel zelf de hoeveelheid daglicht en warmte in je kamer met de juiste accessoires

Wat zijn de voordelen van daklichten voor de woonkamer?

Zolang we ervan uitgaan dat jouw woonkamer in contact staat met het dak van je woning of van een uitbouw leveren daklichten of eventueel ook dakramen allerlei voordelen op:

  • Daglicht dat via een daklicht binnenkomt, schijnt verder je woning in. Dat geeft een ruimtelijk gevoel. Het verandert je woonkamer in een natuurlijk verlichte, goed geventileerde ruimte.
  • Meer daglicht in je woning betekent dat je minder lampen nodig hebt en het licht ook langer kunt uitlaten. Die bezuiniging op elektriciteit kun je alvast van je energierekening aftrekken.
  • Je interieur komt veel beter tot zijn recht. Zie je het al voor je hoe de zonsopkomst of zonsondergang jouw woonkamer alle tinten rood en oranje laat zien?
"Moderne verlichting heeft ongetwijfeld zijn charme, maar niets kan op zo'n authentieke manier je leefruimte veranderen als daglicht."

Welke oplossing voor meer daglicht is het meest geschikt voor jouw leefomgeving?

Heb je een plat dak? Dan is een daklicht van VELUX ideaal. Een ware revolutie in daglichtoplossingen voor een plat dak is ons daklicht met gebogen glas. De gebogen vorm voert regenwater eenvoudig af, dus is een daklicht in te bouwen op 0 graden. Dankzij een smal frame en extra grote maten komt bovendien zo veel mogelijk daglicht binnen. Tot slot zien de daklichten er ook van buitenaf prachtig uit.

Een 3in1 dakraam, de naam zegt het al, geeft je drie ramen in één kozijn. Twee kun je openen, de ander is een vast raam. Je kunt je voorstellen dat zo'n dakraam een ware lichtshow veroorzaakt waar je helemaal blij van wordt. Je ontvangt dan ook bijna 300% meer daglicht dan bij een enkel dakraam. Tel daar het panoramische uitzicht bij op en je hebt heel veel waar voor je geld.

Regel zelf de hoeveelheid licht en warmte in je kamer

Natuurlijk zijn er ook momenten op de dag waarin je even wat minder of helemaal geen licht wilt hebben in de woonkamer. Licht en donker regel je eenvoudig met:

  • Een verduisterend plisségordijn. Deze gordijnen die zowel verduisterend als isolerend zijn, zijn uitstekend te gebruiken in de woon- en slaapkamer.
  • Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn heel handig in de woonkamer. Niet alleen kun je het zonlicht temperen, ze bieden je ook privacy. Let op: rolgordijnen zijn alleen te gebruiken voor dakramen.
  • Buitenzonweringen zijn een ideaal product voor dakramen en daklichten om warmte buiten te houden. Met verduisterende buitenzonwering voor dakramen creëer je zowel een donkere als koele kamer.

VELUX ACTIVE with NETATMO

Dit is het neusje van de zalm op het gebied van intelligenten bedieningssystemen. Het werkt met alle elektrische producten van VELUX en maakt het bedienen van je rolgordijnen en dakramen een fluitje van een cent.

Onze gecertificeerde Montagepartners geven je een vrijblijvende offerte voor jouw bouwproject en helpen je bij de montage van onze daglichtoplossingen.

Gerelateerde artikelen