VELUX tuimelvenster met onderhandgreep

GGL-B

GGL-B, VELUX tuimelvenster met onderhandgreep

Ontworpen voor hoge inbouw

Het nieuwe VELUX tuimelvenster met onderhandgreep zorgt ook voor eenvoudige toegang tot daglicht en frisse lucht wanneer het dakraam hoog in het dak is ingebouwd. Voor het eenvoudig openen en sluiten van VELUX tuimelvensters en het beste zicht naar buiten, is het advies om deze tussen de 80 en 130 cm boven de vloer te plaatsen. In woningen met hoge knieschotten, bij toepassing van een zonnepaneelsysteem of in situaties waar de bovenhandgreep door de grootte van het dakraam buiten bereik zit, is dit niet altijd haalbaar.

Speciaal voor deze situaties is het VELUX tuimelvenster met onderhandgreep ontwikkeld. Deze is eenvoudig vanaf de vloer handmatig te bedienen omdat het dakraam wordt geopend en gesloten met behulp van de ergonomische handgreep onderaan het dakraam.

GGL-B, VELUX tuimelvenster met onderhandgreep
GGL-B voor hoge inbouw

Het nieuwe tuimelvenster met onderhandgreep (type GGL-B) heeft naast de bekende bovenhandgreep/ventilatieklep ook een extra bedieningshandgreep aan de onderzijde. Wanneer het dakraam hoger in het dak wordt geplaatst is deze daardoor nog steeds eenvoudig te openen en sluiten. Uiteraard voldoet dit nieuwe tuimelvenster aan alle VELUX kwaliteits- en ontwerpeisen en wordt het gemonteerd met behulp van de bekende VELUX installatieproducten.

Voor een gezond en veilig binnenklimaat is het tuimelvenster met onderhandgreep voorzien van een tweepuntssluiting, waarmee de kamer gelucht kan worden op kierstand, terwijl het dakraam vergrendeld blijft.

Eigenschappen

Wit afgelakt
 • 1
  Ergonomische onderhandgreep

  Ergonomische onderhandgreep heeft een tweepuntssluiting.

 • 2
  Bovenhandgreep en ventilatieklep
  Bovenhandgreep en ventilatieklep met geïntegreerd filter zorgt voor ventilatie.
 • 3
  Extra ventilatie
  Onderhandgreep maakt extra ventilatie mogelijk.
 • 4
  Montageblokjes

  Eenvoudige montage van raamdecoratie via onze gepatenteerde montageblokjes.

 • 5
  Vergrendelingsschuif

  Eenvoudig 180 graden te tuimelen en met de vergrendelingsschuif vast te zetten in de schoonmaakstand voor reiniging van de buitenruit.

 • 6
  Beglazing

  Alle standaard beglazingen worden geleverd met premium functies zoals gelamineerd veiligheidsglas, een geharde buitenruit, regen contactgeluid reductie en een UV-filter.

 • 7
  VELUX ThermoTechnologyTM
  De energie-efficiënte VELUX ThermoTechnologyTM reduceert energieverlies en houdt het binnen warm. 
 • 8
  Rode en blauwe inbouwlijnen
  Rode en blauwe inbouwlijnen geven het verschil aan tussen standaard en verdiepte montage.

Support & Projectondersteuning

Heeft u een project waarin VELUX tuimelvensters met onderhandgreep, type GGL-B worden toegepast?

Bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten kan VELUX Nederland B.V. u ondersteuning bieden. De vorm van de ondersteuning hangt o.a. af van het soort project, de fase waarin het project zich bevindt en het soort producten wat toe wordt gepast.

Projectondersteuning