VELUX glaselementen - u heeft de keuze

Het juiste glas is belangrijk voor uw energie-efficiëntie en wooncomfort

Bij VELUX heeft u de keuze welk type glas het beste bij u past

Voor uw VELUX dakraam zijn verschillende typen beglazing beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en eigenschappen. Zo is er veiligheidsglas, zonwerende beglazing, diffuus glas, glas voor passiefhuis constructies en geluidsreducerende beglazing. Welk type glas past het beste bij uw wensen? Neem in ieder geval de functie van de kamer waarin het dakraam gemonteerd wordt mee in uw overwegingen. In een kamers waar geslapen, gewerkt of gerecreëerd wordt, adviseert VELUX om in ieder geval veiligheidsglas toe te passen. 


Welk type glas u ook kiest, u kiest altijd voor kwaliteit - het VELUX Research & development centre

Standaardtoepassingen

Energiebalansglas - standaard glas voor VELUX dakramen

Energiebalans beglazing (--50)

Uitstekende energie-efficiëntie is verzekerd met de isolerende kwaliteiten van deze beglazing. Bovendien biedt het glas geluidsisolerende eigenschappen.


Veiligheidsglas zorgt voor veiligheid van mensen die slapen, werken of spelen onder het dakraam.

Veiligheidsglas (--70)

De veiligheidsbeglazing is voorzien van een gelaagde binnenruit die ervoor zorgt dat scherven bij elkaar worden gehouden wanneer het glas breekt. Dit wordt altijd geadviseerd voor slaapkamers en kinderkamers.

Reductie regengeluid - Regengeluidsreducerende beglazing

Energiebespa-
rend glas (--60)

Uitstekende energie-efficiëntie is verzekerd met de isolerende kwaliteiten van deze beglazing. Bovendien biedt het glas geluidsisolerende eigenschappen.


Speciale toepassingen

Triple glas - voor extra isolatie

Triple glas
(--66)

Triple beglazing is specifiek geschikt voor Passief Huis-segment waar extra hoge isolatiewaarden vereist zijn. De buitenruit is tevens voorzien van een antidauw coating.

Extra geluidsreducerend Passief huis segment glas

Passief huis
glas (--62)

Deze isolerende beglazing wordt gebruikt, indien er zowel verbeterde geluids- als warmte-isolatie nodig is. Dit glaselement bestaat uit Triple beglazing geluidsisolerende elementen. Daarnaast is de beglazing voorzien van een gelamineerde binnenruit voor betere persoonlijke veiligheid. De ruit heeft een antidauw coating die het risico op de vorming van dauw op de buitenruit minimaliseert. 

Diffuus glas - voor privacy, bijvoorbeeld in uw badkamer

Diffuus glas
(--34)

Het diffuusglas (ook wel mat- of melkglas genoemd) is uitermate geschikt voor badkamers en andere ruimtes waar privacy is gewenst. Het matglas met gelaagde binnenruit laat voldoende daglicht binnen, maar voorkomt ongewenste inkijk.

Het testen van veiligheidsglas

De video hieronder laat u zien hoe veiligheidsglas getest wordt, zodat het voldoet aan de Europese norm EN12600 (Glas in gebouwen - veiligheidsglas, testen en classificatie van weerstand tegen handmatige aanslagen op het glas). De pendule van 50kg wordt van drie verschillende hoogten (190 mm, 450 mm en 1200 mm) los gelaten en valt op het glas. Hiermee wordt dezelfde energie gesimuleerd als bij een val van een mens met verschillende snelheden. In de video ziet u ook hoe het glas breekt en bij elkaar gehouden wordt door de PVB laag van het gelamineerde glas.


Glas vervangen in uw dakraam?