Daglicht en frisse lucht met een dakkapel

Voldoende natuurlijk licht draagt bij aan
een gezonde en comfortabele leefomgeving 

Dakkapel met raamdecoratie

Meer daglicht,
meer ventilatie,
meer ruimte


Vertel ons over je verbouwing en ontvang tot €50 cashback op raamdecoratie

VELUX helpt jou bij een succesvolle verbouwing. Ben je bijvoorbeeld in de oriëntatiefase, inspiratiefase of heb je al een aannemer? Vertel ons over jouw plannen en jij krijgt een mooie aanbieding voor je VELUX raamdecoratie.
Ben je naast inspiratie ook op zoek naar een door VELUX gecertificeerde aannemer bij jou in de buurt? Maak dan gebruik van de VELUX montageservice. Uiteraard is de korting op VELUX raamdecoratie ook hiervoor geldig.Welke kamer wil je verbouwen?

Elke kamer biedt weer nieuwe mogelijkheden. Klik op een type kamer hieronder en laat je inspireren!Producten

Dakkapellen met VELUX dakramen, die vergunningsvrij gemonteerd kunnen worden. Er is keuze uit drie verschillende basisvormen, namelijk de Dakkapel basis, de Dakkapel serre en de Dakkapel op maat. De laatste variant is een dakkapel oplossing die ontwikkeld is en geleverd wordt door een selectie van onze VELUX montagepartners. Meer informatie en offertes zijn bij hen opvraagbaar.

Dakkapel basis

Met een slim ontwerp kunnen VELUX dakramen nu 10° steiler in het dak worden geplaatst. Zo combineert u de grote voordelen van een regulier dakraam met de extra ruimte van een dakkapel.

Deze VELUX dakkapeloplossing is een eenvoudige manier om beschikbare ruimte onder het schuine dak te vergroten. Een boost van natuurlijk daglicht, meer loopruimte en goede ventilatiemogelijkheden zorgen dat uw kamer aanvoelt als nooit tevoren. Door de vele beschikbare maten en uitvoeringen van de VELUX dakkapel bepaalt u zelf hoe veel ruimte u toe voegt en welke functie en afwerking de dakramen hebben.

De VELUX dakkapel in de meeste situaties zonder vergunning te plaatsen. Aan deze dakkapel zitten gelijke eisen als een regulier dakraam, waardoor de VELUX dakkapel ook als extra dakkapel op de tweede verdieping, of aan de voorzijde van de woning te plaatsen is.

Dakkapel Serre

De nieuwe VELUX dakkapel serre laat daglicht veel verder de ruimte binnen door de slimme toepassing van dakramen. Ook het dak bestaat namelijk uit dakramen, waardoor tot wel 3 keer meer daglicht de woning binnen komt. Hierdoor hebt u niet alleen de extra ruimte die u van een dakkapel verwacht, maar de gehele kamer wordt ruimtelijker door meer daglicht!

Bovendien is de VELUX dakkapel serre in de meeste situaties zonder vergunning te plaatsen. De opbouw steekt niet verder dan 60 cm uit het dakoppervlak, waardoor geen vergunning vereist is.

Dakkapel op maat

Deze dakkapel wordt grotendeels door uw aannemer zelf gemaakt, met uitzondering van de VELUX dakramen die in dit type dakkapel toegepast worden. Dit geeft een enorme vrijheid in de constructie. Enkele voordelen op een rij:

    Zorgt voor meer ruimte
  • Zorgt voor een geweldige lichtinval, uitzicht en prima ventilatiemogelijkheden
  • Voorbereid op montage van raamdecoratie en zonwering
  • Flexibiliteit in maatvoeringen en op maat gemaakt.

Controleer altijd bij uw gemeente of u deze oplossing zonder vergunning kunt plaatsen (welstandseisen, lokale verordeningen).


Brochure VELUX dakkapellen