VELUX dakramen van circulair hout
Hout zagen voor VELUX dakramen van circulair hout
VELUX dakramen van circulair hout
VELUX dakraam van reclaimed hout

Toepassing VELUX dakraam van reclaimed hout bespaart grondstoffen en CO2

Het VELUX dakraam van reclaimed hout is Forest Stewardship Council (FSC) gecertificeerd als 100% Recycled hout en vormt een speciale propositie voor grotere projecten.

Om ook in de toekomst een gezonde en prettige leefomgeving te behouden is het belangrijk om minder materialen te gebruiken. Ook moeten we de komende jaren onze CO2-uitstoot verminderen zodat gebouwen in 2050 volledig CO2-neutraal zijn. Circulair wordt de nieuwe standaard en zal steeds meer versnellen door toenemende vraag, aanbod en kennis.

Het hout dat wordt toegepast in het VELUX dakraam van reclaimed hout is door A. van Liempd Sloopbedrijven zorgvuldig ontgonnen uit oude gebouwen. Door dit oude hout te hergebruiken in VELUX dakramen wordt het gebruik van nieuw hout met 100 procent verminderd. Daarnaast verlengen we de levensduur van het hout met wel 30 tot 40 jaar en wordt over de totale levenscyclus van deze dakramen naar schatting 28 procent CO2 bespaard, De Rijksoverheid wil vóór 2050 een circulaire economie realiseren. Het circulaire proces kan niet door slechts één partij worden uitgevoerd, daar is samenwerking voor nodig. Deze productinnovatie toont het enthousiasme en de overtuiging van de VELUX Groep om mee te denken over een duurzame toekomst en onze bereidheid om daadwerkelijk concrete stappen te zetten in het bijdragen hieraan.

VELUX dakraam van reclaimed hout

Kwaliteit op nummer één

Het ‘reclaimed’ hout is afkomstig van hout, zoals balken en dakplaten ‘gered’ uit sloopgebouwen van soms wel honderd jaar oud. Het hout wordt gesneden en voorbereid op het productieproces van een VELUX dakraam. Ieder afgewerkt dakraam is gelabeld met de houtherkomst. Hierdoor kan iedere eindgebruiker achterhalen waar het hout uit hun specifieke dakraam vandaan komt.

Er is geen verschil in de kwaliteit of duurzaamheid van een VELUX dakraam van reclaimed hout in vergelijking met een standaard VELUX dakraam. Het voldoet aan de strenge kwaliteitscriteria van de VELUX Groep en FSC. Het wordt getest, goedgekeurd en CE-gecertificeerd volgens EU-voorschriften en -productnormen, waardoor we er dus alle gebruikelijke garanties op kunnen geven. Zo nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de materialen die we gebruiken.

Woningcorporatie Woonbedrijf uit Eindhoven is de eerste die in 2019 gebruik heeft gemaakt van het VELUX dakraam van reclaimed hout in ruim 90 van hun sociale huurwoningen.
In Zaandam heeft Logchies Renovatie en Onderhoud in opdracht van woningcorporatie Parteon energetische maatregelen uitgevoerd aan 81 woningen. De VELUX dakramen van reclaimed hout werden door BMN Bouwmaterialen geleverd.