Productwaarschuwing

Risico op elektrische storing in een VELUX daklicht CVU variant

De VELUX Group heeft een veiligheidsprobleem ontdekt bij het elektrisch te openen VELUX daklicht – nieuwe generatie daklicht CVU op netstroom. 

Onder bepaalde omstandigheden kan er door condensatie in de constructie een hoge luchtvochtigheid ontstaan. In zeldzame gevallen kunnen metalen onderdelen van het daklicht - zoals de ketting, de reset-knop en de regensensor - stroom gaan geleiden met 230 V en kan er bij aanraking van het product een elektrische schok ontstaan. 

Hoe weet u of u één van de mogelijk betrokken VELUX daklichten heeft?

Het mogelijk betrokken product betreft het elektrisch te openen VELUX daklicht, nieuwe generatie daklicht CVU op netstroom, dat in juli 2021 op de markt is gebracht (zie foto hieronder). Het kan gaan om alle venstergroottes.

Dit veiligheidsprobleem is niet van toepassing op de op zonne-energie werkende versie van dit product en ook niet voor oudere VELUX daklichten. 

 

 

 

Wat moet u doen als u één of meer van deze VELUX daklichten heeft?

Het is veilig om de betrokken producten te gebruiken via de afstandsbediening of wandschakelaar, maar vermijd elk fysiek contact met het daklicht zelf. Hierdoor wordt elk risico op een elektrische schok uitgesloten.

Neem contact op met VELUX via support@velux.nl of 030-6629620. Wij plannen dan een servicebezoek in om uw daklicht te laten inspecteren door een deskundig monteur en zeker te stellen dat het product veilig is. Uiteraard zijn er voor u hiervoor geen kosten aan verbonden. 

Neem contact op met VELUX