Integratie van  VELUX dakramen in het EMERGO Navitect II energiedak

Wanneer op woningen energiedaken toegepast gaan worden, is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium rekening te houden met de gewenste (toekomstige) functie van de ruimte onder het dak. Als deze gebruikt gaat worden als verblijfsruimte, dan zijn daglicht en een gezond binnen- klimaat essentieel.

Door de toevoeging van VELUX dakramen in het Navitect II dak kan de ruimte onder het hellende dak optimaal worden benut en als gebruiksruimte worden ingevuld.

Het verlies aan opgewekt KWh-vermogen wordt ruim-schoots gecompenseerd door het toegenomen leefcomfort en de toegenomen waarde van de woning door het gestegen aantal effectief benutbare vierkante meters onder het dak.

VELUX dakramen met EMERGO Navitect II - PV integratie

Plezierig wonen in een comfortabele ruimte onder het Navitect II energiedak

Snel een dak vol zonnepanelen: goed voor de portemonnee, goed voor het milieu en de woning voldoet aan alle nieuwe voorschriften. Maar biedt het de gebruiker van de woning comfort? Dat is de vraag. Want om de ruimte onder het dak optimaal te benutten, zijn daglicht en frisse lucht onmisbaar. Maar wil je dat achteraf realiseren, dan is de kans groot dat de zonnepanelen in de weg zitten.

Het Navitect II energiedak combineert daarom een naadloze integratie van PV-panelen en VELUX dakramen voor een esthetische energieoplossing en een gezond binnenklimaat.

Daglichtspecialisten

Als dakraamleverancier heeft VELUX heel veel ervaring met daglicht- ontwerpen. Met daglichtsimulatie, -visualisatiesoftware en Indoor Climate software is het mogelijk om in een vroeg stadium van het ontwerp inzicht te krijgen in de spreiding van het licht in de ruimte en de kwaliteit van het binnenkli-maat. De ruimte onder het hellende dak krijgt meer waarde door het toegenomen effectief benutbare vloeroppervlak. Daarnaast wordt het comfort vergroot doordat daglicht en frisse lucht toe- nemen. De zonnepanelen maken de ruimte duurzaam energiezuinig.

Ontwerpvrijheid

Als totaalleverancier van daken zorgt Emergo voor optimale dakontwerpen van nok tot goot. Naast functionaliteit speelt esthetiek hierin een belangrijke rol. Emergo Navitect II is niet gebonden aan één fabrikant van PV-panelen.

Elk glas-glas PV-paneel zonder frame kan in het systeem geïntegreerd worden. Daarbij biedt het systeem grote ontwerp- vrijheid. Architecten en bouwers kunnen variëren in formaten, vermogens en legrichting van de PV-panelen. Ook kunnen zij kiezen of ze het hele dakvlak bekleden met PV-panelen of een kleiner gedeelte van het dakvlak.

Slim montagesysteem

Door middel van een gepatenteerd en slim bevestigingssysteem worden de PV-panelen bevestigd aan de dakconstructie. De PV-panelen zijn per stuk uitwisselbaar en zeer snel te monteren op prefab voorbereide daken. De VELUX dakramen zijn eenvoudig te integreren, ook het aansluiten op de dakbedekking of randafwerking is eenvoudig.

  • De PV-panelen bevinden zich direct op de dakconstructie en vervullen hiermee de waterkerende functie
  • Elk glas-glas PV-paneel zonder frame kan in het Navitect II systeem geïntegreerd worden
  • Esthetisch fraai doordat het dakraam en de zonnepanelen één geheel vormen
  • VELUX dakraam wordt 40-45 mm dieper ingebouwd waardoor een rustig beeld ontstaat
  • Lijsten en gootstukken van het dakraam worden speciaal in zwart uitgevoerd (NCS S 0500-N) waardoor het hele dak in dezelfde kleurstelling wordt opgeleverd
  • Het complete energiedak is getest op wind- en waterdicht-heid in de VELUX windtunnel
  • Inbouwen met de VELUX PV-connector zorgt voor snelle en correcte aansluiting van dakraam en PV-montagesysteem
  • Montagetolerantie in de breedte van circa 20 mm mogelijk
  • Perfect passende VELUX raamdecoratie en zonwering beschikbaar voor nog meer wooncomfort
VELUX dakramen met EMERGO Navitect II
Bekijk de foto's