Tips voor een fantastische slaapkamer

VELUX tips | Tip 1

Zorg voor rust

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust wil komen. Daar hoort geen rommel bij. Gooi spullen die je niet meer gebruikt weg of verkoop ze op Marktplaats. Stop dingen die je écht wilt bewaren in plastic opbergboxen en gebruik bijvoorbeeld de ruimte onder de schuine wanden , onder je bed of in onhandige hoeken om (schuif)kasten van te maken, zodat je de opbergboxen buiten het zicht kunt bewaren. Geef je bed een prominente plek in je slaapkamer. Zorg voor de juiste kleurtonen in de ruimte en voor voldoende ruimte om om je bed heen te kunnen lopen. Kun je je kledingkast in een andere kamer plaatsen? Doe dat dan en vervang hem door een comfortabele stoel om in te relaxen met een goed boek.

VELUX slaapkamer Putten | Rust, een goed bed en veel ruimte
​Een goed bed op een centrale positie in de slaapkamer en veel (opberg)ruimte. En door de hoeveelheid daglicht komt het extra ruim over

VELUX Montageservice

Vertrouw op een VELUX montagepartner voor de montage van uw nieuwe dakraam.

  • Deskundig en professioneel advies
  • Gecertificeerd door certificeringsinstantie SKG-IKOB
  • Geheel vrijblijvende en GRATIS offerte

Tip 2 | Tips van VELUX

Zorg voor voldoende daglicht

Licht is een belangrijke factor in een ruimte. Daglicht heeft bijvoorbeeld een groot effect op de beleving van ruimte in jouw slaapkamer. Is je slaapkamer erg donker, dan komt het krap en benauwd over. Zorg er dus voor dat je voldoende glasoppervlak in je slaapkamer hebt. VELUX adviseert om het glasoppervlak minimaal gelijk te stellen aan 25% van je (beloopbare) vloeroppervlak. Kort gezegd: als jouw slaapkamer een vloeroppervlak heeft van 16m² (4x4 meter), zorg er dan voor dat je glasoppervlak minimaal 4m² bedraagt. Zo krijg je een comfortabele slaapkamer die ruim en fris aanvoelt. Bijkomend voordeel is dat je slaapkamer zo ook op natuurlijke wijze verwarmt word, wat een gunstig effect heeft op je energierekening. En mocht het te warm worden, dan helpt een buitenzonwering om de ongewenste warmte buiten te houden.


Slaapkamer | Zorg voor voldoende daglicht in de slaapkamer voor meer comfort en een lagere energierekening
Veel daglicht zorgt voor een ruimtelijk en comfortabel gevoel in de slaapkamer

VELUX tips | Tips voor uw woning

Zorg voor voldoende frisse lucht

Wist je dat een gemiddeld gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen per dag 10 liter water uitstoot in de vorm van zweet, in je adem, etc.? En wist je dat vochtige lucht enorm veel schimmels, bacterieën, allergenen en weinig zuurstof bevat? Bovendien is vochtige, zuurstofarme lucht moeilijker te verwarmen en warm te houden. Het kost dus meer energie. Daarom is het zo belangrijk om regelmatig je slaapkamer te luchten en sowieso in huis goed te ventileren. Spuien (oftewel: je ramen open zetten) en mechanisch ventileren kunnen hierbij elkaar uitstekend aanvullen om zo een uitgebalanceerd en gezond klimaat in huis te creëren. Je slaapkamer wordt er gewoon comfortabeler en gezonder van en het risico van aandoeningen aan luchtwegen (zoals astma) neemt af. En het mooiste is: met VELUX INTEGRA® dakramen en lichtkoepels kun je dat spuien volgens een automatisch programma laten verlopen. Dan hoef je er zelf niet meer aan te denken en  slaap je rustiger.Tips van VELUX | Tip 4

Isoleer je slaapkamer

Je kunt isoleren tegen energieverlies en tegen ongewenste geluiden van buitenaf. Om met het eerste te beginnen: het is natuurlijk zonde om je slaapkamer warm te stoken terwijl die warme lucht direct via je dakconstructie, je oude (dak)ramen of muren naar buiten verdwijnt. Je slaapkamer blijft oncomfortabel aanvoelen en je energierekening loopt op. Een nieuw dakraam is voorzien van allerhande oplossingen in de constructie van het dakraam om het verlies van warmte tot een minimum te beperken. Sterker nog: dankzij het grote glasoppervlak kan het dakraam bijdragen aan het op natuurlijke wijze verwarmen van de slaapkamer. Dus tip 4a is om je dakraam te vervangen door een nieuw en modern VELUX dakraam.

Dan tip 4b: het getik van regen op het zolderraam is voor sommige mensen een heerlijk geluid, maar kan ook de nachtrust enorm verstoren. Met de juiste glaskeuze in het dakraam kun je ervoor zorgen dat regencontactgeluid minder tot je slaapkamer doordringt. En kun je genieten van een ongestoorde nachtrust.

Isolatie tegen contactgeluid van regen met het regengeluidsreducerende dakraam van VELUX